Ο Λάμπρος Φιλίππου είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό ως frontman των YIANNEIS, του World Dog και του πιο πρόσφατου ανατρεπτικού THE PEASANT, αλλά και από τη δουλειά του στο θέατρο, την τηλεόραση και το σινεμά. Συντονίζει όλες του τις ιδιότητες σε ένα project και έρχεται να το παρουσιάσει Live από το Brooklyn της Νέας Υόρκης. Το project του με τίτλο And They Built Churches (ATBC) θα προσφέρει ένα avant-garde sound-bath με ψυχεδελικές εκφάνσεις και punk attitude. Θα δημιουργήσει ένα μελωδικό και συχνοτικό σύμπαν λουπάροντας κόντρα τενόρικα φωνητικά, Βυζαντινούς ύμνους, Σαμανικά voice drones, φωνές ζώων και spoken word poetry, αυτοστιγμεί. Δε θα χρησιμοποιήσει pre-recorded samples ούτε μουσικά όργανα.
Η Σαρανταποζαρούσα, μια σελίδα γεμάτη από μικρά ανθρωπάκια έτοιμα να εκφραστούν και να συνομιλήσουν με ό,τι υπάρχει τριγύρω, θα κάνει αυτό ακριβώς που ξέρει να κάνει. Θα μιλήσει για τα συναισθήματα που μεταφέρονται μέσω του σύμπαντος του ATBC και ίσως – ίσως λέμε για να μην τα δώσουμε και όλα – καταφέρει να συνομιλήσει μαζί του αυτοστιγμεί, μέσω των γραμμών που παράγει μια ταμπλέτα και μια γραφίδα.
Δύο καλλιτέχνες: μία γραφίδα και μία φωνή. Μια γυναίκα, μια αγάπη, μια ζωή.
Θυμάσαι πώς μάθαινε ο Τανκ, κουνγκ φου στον Νήο; Κάπως έτσι νιώθει η Σαρανταποζαρούσα ότι παθαίνει τα φωνητικά καλέσματα του ATBC, για να προβεί στη συνέχεια στις γραφιστικές αποτυπώσεις επί του τοίχου, ζωντανά εμπρός στα μάτια σας.
ATBC και Σαρανταποζαρούσα
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
* Για την παρακολούθηση αυτής της παράστασης είναι αναγκαία η χρήση ακουστικών ή καλής ποιότητας ηχείων. Προτείνουμε να δείτε την παράσταση σε οθόνη υπολογιστή ή τηλεόρασης. Ειδήσεις σήμερα:
Οι δύο αυτές διακρίσεις αποτελούν μια σημαντική αναγνώριση της στρατηγικής πορείας του Ομίλου B&F, ο οποίος συνεχίζει να επενδύει με συνέπεια στην καινοτομία, στην ποιότητα, στη δημιουργικότητα και στη διαρκή εξέλιξη
Από τους ασπροπίνακες, στα μαθητικά lockers και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αιθουσών διδασκαλίας: Tο πρόσωπο της εκπαίδευσης αλλάζει και μία ελληνική εταιρεία πρωτοπορεί.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.