Genera+ion: Επαναστάτες με αιτία

Genera+ion: Επαναστάτες με αιτία


Στη νέα σειρά της HBO που έρχεται στο Vodafone TV, μια παρέα μαθητών λυκείου εξερευνά τη σεξουαλικότητα της αλλά και τη ζωή γενικότερα. Οι βαθιά παγιωμένες πεποιθήσεις μιας συντηρητικής κοινωνίας σχετικά με τον έρωτα, τη φιλία, την οικογένεια, τις σπουδές, τα ταλέντα και τα όνειρα, δοκιμάζονται από τον ερχομό μιας νέας, πιο απελευθερωμένης κοσμοθεωρίας.

gen_main_1
Sponsored Content

Στη σύγχρονη εποχή που η διαφορετικότητα διεκδικεί τη θέση της στη ζωή πιο δυναμικά από ποτέ, οι νέοι έχουν τον πιο ενεργό και αποφασιστικό ρόλο. Οι εθνικότητες, το φάσμα της σεξουαλικότητας, οι προσδοκίες και οι φιλοδοξίες, οι καλλιτεχνικές τάσεις, η αμφισβήτηση της αυθεντίας των «μεγάλων», η σύγκρουση με τις κατεστημένες αντιλήψεις, όλα εκείνα που σηματοδοτούν το πέρασμα από την εφηβεία στην ενηλικίωση, βρίσκονται σε έναν αριστοτεχνικό συνδυασμό δράματος και κωμικών στοιχείων, στη σειρά Genera+ion της HBO που προβάλλεται αποκλειστικά από το Vodafone TV.
Generation_3
Η 19χρονη Zelda Barns και ο πατέρας της Daniel Barnz, λειτουργώντας ως συγγραφικό δίδυμο αποτυπώνουν αληθινά βιώματα. Στην παραγωγή του Genera+ion συνεργάζονται με τη Lena Dunham, πολυβραβευμένη ηθοποιό, συγγραφέα και παραγωγό (όλοι τη θυμόμαστε από το υπερεπιτυχημένο Girls). Το αποτέλεσμα; Ένα εντυπωσιακό ψυχογράφημα της πιο τρυφερής ηλικίας που αναλύεται μέσα από ένα μωσαϊκό προσωπικών ιστοριών.  
Generation_4
Storytelling
Οι ανησυχίες, η διαφορετικότητα, οι πειραματισμοί, όλα τα διαχρονικά και επίκαιρα ζητήματα των νέων, είναι το κεντρικό θέμα της σειράς Genera+ion του HBO Max. Κάθε επεισόδιο παρουσιάζει την ιστορία ενός διαφορετικού μαθητή, με τόσο παραστατικό και ενδιαφέροντα τρόπο που ιντριγκάρει αμέσως το κοινό για την επόμενη.

Κοινός παρονομαστής ο διεισδυτικός ρόλος των social media όπου αντικατοπτρίζονται οι ζωές και η διάδραση των ηρώων. Ένα αόρατο νήμα από αναρτήσεις, φωτογραφίες, chatting, stories, tik tok videos με το οποίο στην ουσία υφαίνεται όλη η πλοκή της σειράς. Σε ένα αέναο παιχνίδι επιδραστικότητας, σύγχρονα επικοινωνιακά σύμβολα, ήχοι και εικόνες μπλέκονται με την κωδικοποιημένη σχέση που έχουν αναπτύξει οι νέοι με την τεχνολογία.

Κομβικός και ο ρόλος της μουσικής, με μελωδίες και στίχους που κουβαλούν όλη τη χαρακτηριστική τρυφερή αναίδεια της επαναστατημένης εφηβείας. Και φυσικά, το ενδυματολογικό κομμάτι που δίνει ιδιαίτερο στίγμα αφού περνάει μηνύματα απελευθέρωσης και συντηρητισμού με έναν super stylish, άλλοτε χαρακτηριστικά απλό και άλλοτε εντελώς εξτράβαγκαντ, τρόπο.
Generation_5
Κλείσιμο
Όλοι πρωταγωνιστές
Όπως είπαμε, το Generation δεν έχει κεντρικό ήρωα ή ηρωίδα κι αυτό είναι που το κάνει εθιστικό με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Ο έξυπνος συνδυασμός νέων, ταλαντούχων προσώπων με διαφορετικές εθνικότητες και καταξιωμένων ηθοποιών στο cast κάνει το αποτέλεσμα τέλεια ισορροπημένο.

Ο ιδιοφυής Justice Smith (βλ. Jurassic World: Fallen Kingdom), που ξεχώρισε για το ταλέντο του στην υποκριτική, τον χορό και το τραγούδι όταν έλαβε μέρος στο ντοκιμαντέρ Masterclass (2010-2014), είναι συγκλονιστικός στο ρόλο του εκκεντρικού και δυναμικού Chester. Η Martha Campbell Plimpton, δηλαδή η αγαπημένη Stephanie από τα Goonies (1985) και η εμβληματική δικηγόρος Patti Nyholm της σειράς The Good Wife (CBS, 2012), υποδύεται τη Megan, μία συντηρητική μητέρα που έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τις επιλογές των παιδιών της πληγώνοντας τα βαθιά.

Σε ρόλο-κλειδί ο Βρετανός Nathan Stewart-Jarrett, γνωστός περισσότερο στο ευρωπαϊκό κοινό από τους ρόλους του στο Misfits, τη δημοφιλή σειρά Sci Fi του καναλιού E4. Εξαιρετικά πειστικός στον ρόλο του καθηγητή επαγγελματικού προσανατολισμού Sam, ακροβατεί ανάμεσα στην επιβεβλημένη ωριμότητα της θέσης του και στη νοσταλγία της τόλμης της δικής του νεότητας.
Οι Chloe East, Uly Schlesinger, Chase Sui Wonders και Haley Sanchez συμπληρώνουν την ομάδα των φρέσκων, ταλαντούχων πρωταγωνιστών.
Generation_6

Υπαρκτός ρεαλισμός
Η σειρά έχει γραφτεί από την αμφιφυλόφιλη, 19χρονη Zelda Barnz, κόρη των Daniel Bernstein και Ben Schwartz, επιτυχημένων σεναριογράφων και παραγωγών. Γκέι άντρες, παντρεμένοι 20 και πλέον χρόνια, οι γονείς της Zelda τη στηρίζουν όχι μόνο στις προσωπικές αλλά και στις επαγγελματικές της επιλογές. Η Zelda τους εξέφρασε την αμφιφυλοφιλία της, στην ηλικία των 15 ετών, με ένα γράμμα που έστειλε από την κατασκήνωση όπου περνούσε το καλοκαίρι με φίλους. Από εκεί πήρε έμπνευση για τη συγγραφή του Generation: «Ήθελα να δω εμένα και την παρέα μου στην οθόνη. Είναι τόσο επώδυνο και ευεργετικό ταυτόχρονα, το να είναι κανείς έφηβος, ειδικά όταν έχει ιδιαίτερες ανησυχίες. Αυτό θέλω να φανεί! Θέλω η γενιά μου να ταυτιστεί με τους ήρωες, να δει τον εαυτό της μέσα στη σειρά και να σταματήσει να νιώθει απορριπτέα λόγω των επιλογών της», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά η ίδια.
Generation_2
Η σειρά “Genera+ion” προβάλλεται αποκλειστικά από το Vodafone TV, το σπίτι της ΗΒΟ στην Ελλάδα.
Το Vodafone TV είναι πλέον διαθέσιμο εύκολα και γρήγορα, χωρίς χρήση αποκωδικοποιητή, με άμεση online ενεργοποίηση στο Vodafone.gr, χωρίς δέσμευση συμβολαίου και με δωρεάν δοκιμή για τον 1ο μήνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης