78ο Φεστιβάλ Βενετίας: Τον Σεπτέμβριο η διεξαγωγή του - Ποιος επιλέχθηκε ως Πρόεδρος της διεθνούς κριτικής επιτροπής
Οι διοργανωτές ελπίζουν πως μέχρι τότε η πανδημία θα έχει τεθεί υπό έλεγχο
Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, και συγκεκριμένα από την 1η έως τις 11 του μήνα, θα διεξαχθεί το 78ο Φεστιβάλ Βενετίας όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τους διοργανωτές οι οποίοι ελπίζουν πως μέχρι τότε θα έχουμε απαλλαγεί από την πανδημία. Πρόεδρος της διεθνούς επιτροπής θα είναι ο Κορεάτης σκηνοθέτης Μπονγκ Τζουν-χο ο οποίος το 2019 σάρωσε τα Όσκαρ με την πολυσυζητημένη ταινία του «Παράσιτα».
Ο Κορεάτης σκηνοθέτης Μπονγκ Τζουν-χο
«Το φεστιβάλ της Βενετίας είναι πλούσιο με μακρά ιστορία και είναι τιμή μου να συνδεθώ με την εξαίρετη κινηματογραφική παράδοσή του.Ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, και κυρίως ως αμετανόητος σινεφίλ, είμαι έτοιμος να θαυμάσω και να χειροκροτήσω όλες τις σπουδαίες ταινίες που επελέγησαν από το φεστιβάλ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες είναι αρκετό για να καταλάβεις γιατί χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν ξανά και ξανά. Όχι μόνο για έναν αγώνα, αλλά για μια εμπειρία που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.
Σε έναν κλάδο που αναπτύσσεται διαρκώς και αναζητά καταρτισμένους επαγγελματίες, η LE MONDE συνδυάζει εργαστηριακή εκπαίδευση, πρακτική εμπειρία και άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.