Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Χριστούγεννα με διαδικτυακή συναυλία της Καμεράτας
Σε έργα μπαρόκ
Μπαρόκ κοντσέρτα εμπνευσμένα από το χαρμόσυνο άγγελμα των Χριστουγέννων φέρνουν κοντά μας τοΜέγαρο Μουσικής Αθηνών οι μουσικοί της Καμεράτας–Ορχήστρας της Μουσικής, την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου στις 8:30 το βράδυ, μέσω live streaming. Πρόκειται για μια εορταστική συναυλία σε όργανα εποχής υπό τη μουσική διεύθυνση του διεθνώς καταξιωμένου μαέστρου Γιώργου Πέτρου, αφιερωμένη σε αριστουργήματα σπουδαίων ιταλών συνθετών, όπως, μεταξύ άλλων, του Aντόνιο Βιβάλντι, του Αρκάντζελο Κορέλλι και του Φραντσέσκο Μανφρεντίνι, τα οποία εξακολουθούν να γοητεύουν τους ακροατές απανταχού της Γης, καθώς συνδυάζουν το κατανυκτικό πνεύμα των ημερών με την κομψότητα των κοσμικών έργων εκείνης της εποχής.
Σε αυτή τη διαδικτυακή μετάδοση, τo αγαπημένο αθηναϊκό σύνολο -γνωστό στο εξωτερικό ως Armonia Atenea- που έχει βραβευτεί για τις ιστορικά τεκμηριωμένες προσεγγίσεις του στο προκλασικό ρεπερτόριο, ερμηνεύει δημοφιλέστατες μελωδίες από concerti grossi και pastorales. Έργα αναγνωρίσιμα από τον σημερινό ακροατή που έκαναν διάσημους τους δημιουργούς τους σε ολόκληρη την Ευρώπη του 18ου αιώνα και προετοίμασαν το έδαφος για τις μεγάλες θρησκευτικές συνθέσεις της κλασικής και ρομαντικής περιόδου.
Από τις τελευταίες βόλτες στην πόλη μέχρι το πρώτο βράδυ στο νησί, τα γυναικεία παπούτσια της νέας συλλογής Parex SS26 είναι σχεδιασμένα για όλες τις μικρές μεταβάσεις του καλοκαιριού
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.