Στο Apple TV+ η «Τεχεράνη» που γυρίστηκε στην Αττική

Η Ελλάδα εισήλθε στις συνδρομητικές διαδικτυακές πλατφόρμες – Η σειρά «Τεχεράνη» που γυρίστηκε στην Αττική είναι η πρώτη διεθνής παραγωγή που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα

tehran_of
Πρεμιέρα έκανε την προηγούμενη εβδομάδα μέσω της πλατφόρμας Apple TV+ η σειρά «Τεχεράνη» («Tehran»), η οποία γυρίστηκε τους προηγούμενους μήνες στην Αττική με την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ. Πρόκειται για την πρώτη διεθνή παραγωγή (Ισραήλ – Ελλάδα) που γυρίστηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα και προβάλλεται από συνδρομητική διαδικτυακή πλατφόρμα.

Το 90% των γυρισμάτων έλαβε χώρα στην Αττική και συγκεκριμένα στο Κέντρο της Αθήνας, το Μαρούσι, την Καλλιθέα και το Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ενώ για τις ανάγκες της παραγωγής απασχολήθηκαν στην Ελλάδα 630 εργαζόμενοι.

Tehran — Official Trailer | Apple TV+


Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η εξέλιξη επιβεβαιώνει τη λειτουργικότητα του νόμου 4487/2017 για την ενίσχυση της παραγωγής οπτικοακουστικών μέσων στην Ελλάδα μέσω της πολιτικής cash rebate του ΕΚΟΜΕ.

Με τον πρόσφατο νόμο του Υπουργείου (4704/2020) βελτιώθηκε σημαντικά το θεσμικό πλαίσιο σχετικά με το cash rebate. Συγκεκριμένα, αυξήθηκε το ποσοστό της επιχορήγησης από το 35% στο 40% επί των επιλέξιμων δαπανών και απλοποιήθηκαν γραφειοκρατικές διαδικασίες που αποτελούσαν σημαντικό εμπόδιο στην προσέλκυση επενδύσεων.

Κλείσιμο
Το νομοθετικό πλαίσιο του cash rebate λειτουργεί σε συνδυασμό με άλλες συναφείς πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (δημιουργία περιφερειακών film offices, ίδρυση υπηρεσιών μιας στάσης για οπτικοακουστικές παραγωγές κλπ). Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, η Ελλάδα θα προσελκύσει περισσότερες διεθνείς παραγωγές, οι οποίες θα μεταφραστούν σε τουριστική προβολή της χώρας στο εξωτερικό αλλά και σε δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας, σημειώνει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.


Ειδήσεις σήμερα: 

Γιάννα & Πασχάλης Τερζής «Για Σένα Μόνο»: Μόλις κυκλοφόρησε το επίσημο βιντεοκλίπ


Τρία βραβεία απέσπασε το φιλμ του Νίκου Μαστοράκη για τον Άλιμο

Ο Ερντογάν απειλεί ξανά: Είμαστε ιδιοκτήτες στη Μεσόγειο, όχι φιλοξενούμενοι - Ξεχάστε την ειρήνη χωρίς εμάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης