Ο πηγαιμός στο MIT

Ο πηγαιμός στο MIT

Ο 22χρονος φοιτητής Οδυσσέας Λαμτζίδης έβαλε σκοπό να πάει στο πρόγραμμα MIT Bootcamp on Innovation & Entrepreneurship -ένα εντατικό πρόγραμμα 7 ημερών για την καινοτομική επιχειρηματικότητα- αξιοποιώντας τις δυνατότητες του crowdfunding

trtjpucvnp
Ο Οδυσσέας Λαμτζίδης είναι 22 χρονών, τεταρτοετής φοιτητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών και ένα δραστήριο μέλος του οικοσυστήματος καινοτομίας ( ο δημιουργός του παραρτήματος στην αχαϊκή πρωτεύουσα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού προώθησης της κουλτούρας της επιχειρηματικότητας μεταξύ των φοιτητών και των νέων αποφοίτων Midspace).

Πριν από λίγο καιρό ο Οδυσσέας – που είναι λόγω ονόματος και πολυμήχανος αλλά και πολύ θαρραλέος- ανέβασε στην πλατφόρμα του Give & Fund μια καμπάνια συλλογής χρημάτων από το ευρύ κοινό για ένα καλό σκοπό ή αν προτιμάτε, όπως αναφέρει και το μότο της πλατφόρμας, «ένα έργο ζωής» (το μότο είναι “a better way to fund life projects”).

Η καμπάνια με την επωνυμία Odyssey to MIT - Ο πηγαιμός για το MIT «τρέχει» ήδη από τον Μάιο και ο Οδυσσέας μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να συγκεντρώσει το 31 % του ποσού- στόχου που θα του επιτρέψει να ταξιδέψει στο ΜΙΤ. Με άλλα λόγια, από τα 9.000 ευρώ ο φίλος μας ο Οδυσσέας έχει καταφέρει να συγκεντρώσει λίγο πάνω από τα 2.800 ευρώ.

[Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά τις δωρεές και τον τρόπο της καταβολής των χρημάτων στο https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/odysseytomit]
.

Κλείσιμο
Odyssey to MIT - Ο πηγαιμός για το MIT


Στην αρχή της καμπάνιας ο Οδυσσέας είχε αναρτήσει ένα κείμενο σχετικό με τον «πηγαιμό στο ΜΙΤ». Το αναδημοσιεύω: «Ονομάζομαι Λαμτζίδης Οδυσσέας, μεγάλωσα στην Ν.Σμύρνη, είμαι 22 χρονών, και φοιτητής ηλεκτρολόγος μηχανικός ( Δ’ έτος ) στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Από τα πρώτα χρόνια στο πανεπιστήμιο συμμετείχα ενεργά σε διάφορες φοιτητικές ομάδες, κατέληξα όμως γρήγορα στο ότι έλειπε σημαντικά από την φοιτητική κοινότητα η κουλτούρα της δημιουργίας και της επιχειρηματικότητας. Αποφάσισα έτσι να επικοινωνήσω με το Mindspace στην Αθήνα και να ξεκινήσω το παράρτημα του στην Πάτρα. Παρουσιάσαμε την επιχειρηματικότητα ως μια επιλογή στους φοιτητές, τους παρακινήσαμε να υλοποιήσουν επιχειρηματικά τις ιδέες τους και να μην φοβηθούν να προσπαθήσουν.

Η θητεία μου ως Operations Officer τέλειωσε πριν λίγο καιρό, αφήνοντας πίσω ένα chapter που έφτασε τα 11 μέλη, διοργάνωσε πλήθος εκδηλώσεων, χρηματοδοτήθηκε από το πανεπιστήμιο και πλέον σχεδιάζει τον πρώτο φοιτητικό κόμβο καινοτομίας.

Εκτός αυτών, μαθαίνω γαλλικά και επίσης ασχολούμαι με την δημιουργία (making) διαφόρων τεχνολογικών πρότζεκτ. Στο πλαίσιο αυτό, αυτοματοποίησα πλήρως το σπίτι μου χρησιμοποιώντας απλά υλικά και τεχνολογίες ανοικτού κώδικα. Το προτζεκτ τελικά το παρουσίασα ως δημοσίευση στο συνέδριο φοιτητών ηλεκτρολόγων ΣΦΥΜΜΗ (ECESCON) 10 άλλα και στο συνέδριο τεχνολογιών ανοικτού κωδικά FOSSCOM 2017. Παράλληλα ασχολούμαι ενεργά με την εφαρμοσμένη έρευνα στο πλαίσιο της διπλωματικής μου εργασίας, κυρίως στον τομέα του Blockchain και του Internet of Things.

Τέλος, προπονούμαι στο Kick-Box και διατηρώ μια υγιή και ζωντανή κοινωνική ζωή. Θεωρώ ότι αμφότερα αποτελούν κλειδιά για την επιτυχία και την διαχείριση της πίεσης στην επαγγελματική -και μη- ζωή».

Σε όλα τα κείμενα που έχει αναρτήσει ο Οδυσσέας μιλά την γλώσσα της αλήθειας: για τον ίδιο, για τις δυνατότητες της οικογένειας του να στηρίξουν με τέτοια φιλόδοξη κίνηση, για τους στόχους του.

«Η επιτυχία στην ζωή είναι ένας συνδυασμός από σκληρή δουλειά και ευκαιρίες που αρπάζει κανείς την στιγμή που παρουσιάζονται.
Δήλωσα έτσι συμμετοχή στο MIT Bootcamp on Innovation & Entrepreneurship, ένα εντατικό πρόγραμμα 7 ημερών (15 ώρες/μέρα με σκοπό την εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στις κοινότητες τους, μέσω της καινοτομικής επιχειρηματικότητας».
Όταν ενημερώθηκε ότι έγινε αποδεκτή η αίτηση του για το πρόγραμμα και με βάση τα προσωπικά και οικογενειακά δεδομένα – «Από την αρχή ήξερα ότι η οικογένεια μου, όντας συνταξιούχοι, αδυνατούν να υποστηρίξουν οικονομικά αυτή την προσπάθεια»- έβαλε το μυαλό του να σκεφθεί και να κατεβάσει εναλλακτικές ιδέες για την χρηματοδότηση του ταξιδιού. Υπολόγισε το συνολικό κόστος ( όπως το κόστος του ίδιου του προγράμματος, τα αεροπορικά εισιτήρια και την διαμονή) και ανέβασε την καμπάνια στο Give & Fund.
«Τόσο το ταξίδι όσο και την καμπάνια αυτή, θα την καταγράψω στην σελίδα μου στο facebook και στο instagram. Θέλω αυτή την εμπειρία να την μοιραστώ με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο και να τον παρακινήσω να προσπαθεί παρά τις δυσκολίες.

Θα έλεγε κανείς ότι είναι μια ευκαιρία ζωής.
Όμως δεν θέλω η εμπειρία αυτή και η γνώση να περιοριστεί σε εμένα, έτσι μέσα στον χρόνο δεσμεύομαι να δομήσω ένα απολύτως δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασισμένο στο MIT Bootcamp.
Το πρόγραμμα αυτό θα ανήκει έτσι στην παγκόσμια κοινότητα του MIT Bootcamp, με πλήθος Bootcamp coaches, MIT faculty αλλά και Βootcamp participants που θα μπορέσουν να λειτουργήσουν ως εισηγητές, μέντορες, κλπ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης