Νέα γενιά οικονομικών κινητήρων GM

Νέα γενιά οικονομικών κινητήρων GM

Μία εντελώς καινούρια γενιά κινητήρων μικρής χωρητικότητας και χαμηλής κατανάλωσης ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει η General Motors. Τα νέα σύνολα θα είναι τρικίλυνδρα και τετρακίλυνδρα, θα έχουν χωρητικότητα από 1,0 lt έως 1,5 lt και θα ξεχωρίζουν για τις πολύ χαμηλές εκπομπές ρύπων και τη χαμηλή τους κατανάλωση...

Νέα γενιά οικονομικών κινητήρων GM
Μία εντελώς καινούρια γενιά κινητήρων μικρής χωρητικότητας και χαμηλής κατανάλωσης ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει η General Motors. Τα νέα σύνολα θα είναι τρικίλυνδρα και τετρακίλυνδρα, θα έχουν χωρητικότητα από 1,0 lt έως 1,5 lt και θα ξεχωρίζουν για τις πολύ χαμηλές εκπομπές ρύπων και τη χαμηλή τους κατανάλωση.

Οι άνθρωποι της GM διευκρινίζουν μάλιστα ότι η νέα γενιά κινητήρων θα χρησιμοποιεί και εναλλακτικές μορφές καυσίμων (βιοκαύσιμα;), θα εφοδιάζεται με σύστημα άμεσου ψεκασμού και στροβιλοσυμπιεστή (turbo). Τα καινούρια μηχανικά σύνολα θα κατασκευάζονται σε διάφορες χώρες του κόσμου από ελαφριά υλικά κι όταν λειτουργούν θα παράγουν πολύ μικρότερο θόρυβο και κραδασμούς από τα αντίστοιχα σημερινά μοτέρ της εταιρίας.

Κλείσιμο
Οι ιθύνοντες της GM υπολογίζουν ότι από το 2015 περίπου (τότε θα είναι έτοιμη η νέα γενιά κινητήρων) μέχρι το 2020 θα έχουν κατασκευαστεί περισσότερα από δύο εκατομμύρια τέτοια σύνολα και θα κυκλοφορήσουν με τα σήματα των υπο-εταιριών της GM σε όλον τον κόσμο.
Στην Ελλάδα λογικά θα δούμε τους νέους κινητήρες στα αυτοκίνητα της Opel και της Chevrolet.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης