Ξεκίνησαν οι πωλήσεις του Audi Q3!

Ξεκίνησαν οι πωλήσεις του Audi Q3!

Eίχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά στις εγκαταστάσεις της Audi στο Μαρούσι το αρτιαφιχθέν στη χώρα μας Audi Q3. Μάλιστα συμπληρώσαμε πίσω από το τιμόνι του κοντά στα 100km, αρκετά για να αποκομίσουμε μια πρώτη θετική εικόνα χωρίς φυσικά να μπορούμε να εκφέρουμε ολοκληρωμένη γνώμη.

Ξεκίνησαν οι πωλήσεις του Audi Q3!
Eίχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά στις εγκαταστάσεις της Audi στο Μαρούσι το αρτιαφιχθέν στη χώρα μας Audi Q3. Μάλιστα συμπληρώσαμε πίσω από το τιμόνι του κοντά στα 100km (όπως όλοι οι Δημοσιογράφοι άλλωστε), αρκετά για να αποκομίσουμε μια πρώτη θετική εικόνα χωρίς φυσικά να μπορούμε να εκφέρουμε ολοκληρωμένη γνώμη...

Μετά το μεγάλο Q7 και το μεσαίο Q5 το μικρό SUV της Audi με μήκος μόλις 4.3m έρχεται να πάρει θέση σε μια κατηγορία που κυριαρχεί η BMW X1.
Η τιμή της βασική έκδοσης του μικρού  των Γερμανών που διαθέτει τον 2.0TFSi κινητήρα απόδοσης 170PS με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων ξεκινά από τα 31.450.
Σημειώστε πως το Q3 διαθέτει το σύστημα τετρακίνησης Quattro και στον βασικό εξοπλισμό, μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται, έξι αερόσακοι, ESP, σύστημα start/stop, κλιματισμός, ράγες οροφής, ηχοσύστημα, ζάντες αλουμινίου, προβολείς ομίχλης, ηλεκτρικά παράθυρα, κα.

Αισθητικά, το νέο μοντέλο έχει αρκετές επιρροές από τα μεγαλύτερα Q5 και Q7, αλλά και ορισμένα στοιχεία από το Α1. Στο εμπρός μέρος του Q3 υπάρχει η γνώριμη εικόνα με την ενιαία γρίλια, αλλά και LED φώτα ημέρας (χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των σύγχρονων Audi). Η οροφή είναι κεκλιμένη στο πίσω μέρος, γεγονός που χαρίζει πιο επιθετικό και νεανικό σχήμα, αλλά και ιδιαίτερα καλό συντελεστή οπισθέλκουσας (0,32).

Ο όγκος του χώρου αποσκευών είναι αρκετά μεγάλος, καθώς κυμαίνεται από 460 lt έως 1.365 lt (με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα). Στο εσωτερικό η εικόνα θυμίζει περισσότερο τη λιτή αισθητική του Α1 και η προαιρετική οθόνη επτά ιντσών του συστήματος επικοινωνίας και ενημέρωσης είναι αναδιπλούμενη και τοποθετείται στο επάνω μέρος του ταμπλό.
Κλείσιμο
Το Q3 είναι το μικρότερο SUV μοντέλο της Audi, καθώς έχει μήκος 4,38 m, πλάτος 1,83 m και ύψος 1,60 m (είναι δηλαδή 240 mm μικρότερο, 50 mm πιο στενό και 53 mm κοντύτερο από το Q5).
Το πάτωμα πάνω στο οποίο βασίζεται είναι αυτό του VW Tiguan, γεγονός που δεν μας εκπλήσσει, καθώς είναι γνωστή η τακτική του ομίλου VW να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις πλατφόρμες που εξελίσσει. Οι Γερμανοί υποστηρίζουν ότι έχουν κρατήσει αρκετά χαμηλά το συνολικό βάρος (1500kg) με τη χρήση ελαφριών υλικών, όπως αλουμίνιο, σε διάφορα σημεία του αμαξώματος.
Το Audi Q3 θα διατίθεται με τέσσερις δίλιτρους κινητήρες: έναν 2.0 TFSI με 170 PS, έναν 2.0 TFSI με 211 PS, έναν 2.0 TDI (πετρελαίου) με 177 PS ενώ θα υπάρχει και δικίνητη έκδοση με κινητήρα πετρελαίου 2.0 TDI 140 PS, ο οποίος θα έχει μικτή κατανάλωση μόλις 5,2 lt/100 km.
Ο βενζινοκινητήρας των 211 PS θα συνδυάζεται με 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S Tronic, όπως και ο πετρελαιοκινητήρας των 177PS. Oι κινητήρες με την μικρότερη ισχύ θα διαθέτουν μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.

Επιπλέον για το νέο Audi Q3, διατίθενται  δύο προαιρετικά πακέτα εξοπλισμού τα οποία προσφέρουν σημαντικό όφελος για τον πελάτη αναβαθμίζοντας το αυτοκίνητο με τα παρακάτω χαρακτηριστικά :

Audi Q3 Comfort package: Αυτόματος κλιματισμός, ηχοσύστημα Audi Concert, Sport δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι, 3 ακτινών σε σχέδιο ''Q'', προβολείς XENON PLUS, εμπρός παρμπρίζ με αντηλιακή λωρίδα προστασίας.

Audi Q3 Luxury package: Επενδύσεις καθισμάτων σε δέρμα Milano, ηλεκτρική πανοραμική γυάλινη οροφή, αυτόματος σταθεροποιητής ταχύτητας (Cruise Control), πακέτο εσωτερικού φωτισμού LED. Όφελος για τον πελάτη: 1.430,00€

Οι τιμές του νέου Audi Q3 διαμορφώνονται ως εξής:

Μοντέλο

Ιπποδύναμη

Τιμές

Q3 2.0 TFSI quattro (6 ταχύτητες)

170

€ 31.450

Q3 2.0 TFSI quattro S tronic

211

€ 36.950

Q3 2.0 TDI (6 ταχύτητες)

140

€ 31.900

Q3 2.0 TDI quattro S tronic

177

€ 38.900












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης