Πέντε αστέρια για Chevrolet Aveo και Orlando

Πέντε αστέρια για Chevrolet Aveo και Orlando

Με «άριστα» βαθμολογήθηκαν δύο μοντέλα της Chevrolet, σύμφωνα με τα crash test που πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP. Συγκεκριμένα, τόσο το Orlando όσο και το νέο, αναμενόμενο Aveo απέσπασαν την κορυφαία επίδοση των 5 αστεριών...

Πέντε αστέρια για Chevrolet Aveo και Orlando
Με «άριστα» βαθμολογήθηκαν δύο μοντέλα της Chevrolet, σύμφωνα με τα crash test που πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP. Συγκεκριμένα, τόσο το Orlando όσο και το νέο, αναμενόμενο Aveo απέσπασαν την κορυφαία επίδοση των 5 αστεριών.
Στη συνολική τελική βαθμολογία το Aveo κατάφερε να συγκεντρώσει 85 πόντους (με άριστα τους 100) ενώ το Orlando αντίστοιχα συγκέντρωσε 80. Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι το Aveo στις τρεις από τις τέσσερις κατηγορίες αξιολόγησης (προστασία ενηλίκων, προστασία παιδιών και στα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας) κατάφερε να συγκεντρώσει τις υψηλότερες επιμέρους βαθμολογίες στην κατηγορία του, ενώ και στην τέταρτη κατηγορία (προστασία πεζών) η επίδοση του είναι ανάμεσα στις κορυφαίες.
Σύμφωνα με την Chevrolet, σημαντικό ρόλο στην επίδοση του νέου μέλους της, έχει παίξει η εξελιγμένη δομή του αμαξώματος σε αυτή τη νέα γενιά, ενώ ιδιαίτερα σημαντικός είναι βέβαια και ο στάνταρ εξοπλισμός ασφαλείας ο οποίος μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τους έξι συνολικά αερόσακους και το ηλεκτρονικό σύστημα έλεγχου της ευστάθειας (ESC).       

Κλείσιμο
Το Orlando αντίστοιχα πήρε 95% στην προστασία των ενηλίκων και 87% στην προστασία των παιδιών ενώ ο  εξοπλισμός ασφαλείας του επιβραβεύτηκε από τον EuroNCAP με 71%. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην ειδικά ενισχυμένη με κράματα χάλυβα, δομή του αμαξώματς του Orlando, που προσφέρουν υψηλή αντοχή και απολύτως ελεγχόμενη παραμόρφωση.
Σημειώστε ότι πρόσφατα και το Cruze έλαβε τα 5 αστέρια από τον EuroNCAP.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης