Skoda με full LED Matrix φώτα

Skoda με full LED Matrix φώτα

Μετά τη Superb, η Skoda συνεχίζει την τοποθέτηση των τεχνολογίας full Matrix φωτιστικών σωμάτων και στο νέας γενιάς Octavia.

191204124606_octavia-chariatis1000a
Τα συγκεκριμένης τεχνολογίας φώτα, εκτός από την εντυπωσιακή τους εμφάνιση ξεχωρίζουν και για την ορατότητα που προσφέρουν το βράδυ χάρη στον σχεδιασμό του πρωτοποριακού συστήματος φωτισμού. Αυτό αποτελείται από μια μονάδα LED για τα φώτα διασταύρωσης και τη δέσμη φωτός, καθώς και από τρία επιπλέον LED τμήματα μεγάλης δέσμης LED, ενώ φέρει τα λογότυπα «Skoda Crystal Lighiting». Μια λεπτή λωρίδα LED παρέχει τους δείκτες, τα φώτα ημέρας και το φως θέσης. Πάνω από αυτό είναι οι λεπτές δομές LED τύπου βελόνας, οι οποίες αποτελούν μέρος της νέας κινούμενης λειτουργίας Coming/Leaving Home.

Για τη μέγιστη ασφάλεια του οδηγού, τα φώτα «συνεργάζονται» με μία τοποθετημένη στο εμπρός παρμπρίζ κάμερα, η οποία ανιχνεύει οχήματα καθώς και λοιπά ανακλαστικά αντικείμενα, προσαρμόζοντας ανάλογα τη δέσμη. Στη συνέχεια, η μονάδα ελέγχου απενεργοποιεί αμέσως μεμονωμένα τμήματα της φωτεινής δέσμης προκειμένου άλλοι οδηγοί να μην «τυφλωθούν». Επιπλέον, η τεχνολογία LED επιτρέπει, μέσω της συνεργασίας με το GPS και την επιλογή διαφόρων οδηγικών προφίλ, ανάλογα τις καιρικές και κυκλοφορικές συνθήκες, τη φωτεινότητα της δέσμης των φώτων. Για παράδειγμα εάν το όχημα κινείται σε αστικό ή σε επαρχιακό περιβάλλον, ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί την ενεργή δέσμη των φώτων, ενώ στην περίπτωση βροχής, η ένταση γίνεται ακόμα πιο ισχυρή. Η Skoda αναφέρει ότι και οι προαιρετικοί full LED προβολείς στα μικρότερα Kodiaq, Karoq, Kamiq, Scala και Fabia προσφέρουν επίσης προσαρμοστικές λειτουργίες. Τέλος, σε ότι αφορά την κατασκευή τους, τα LED φώτα έχουν συμπαγείς διαστάσεις, ενώ σε σύγκριση με τους προβολείς αλογόνου προσφέρουν μεγαλύτερη φωτεινότητα, έχουν υψηλότερη απόδοση, καθώς διαρκούν πολύ περισσότερο καταναλώνοντας παράλληλα λιγότερη ενέργεια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης