Από Seat, Cupra!

Από Seat, Cupra!

Η μετονομασία της Seat σε Cupra, είναι ένα ορατό ενδεχόμενο που εξετάζεται από τα υψηλά κλιμάκια της εταιρείας, καθώς έτσι μπορεί να εξυπηρετηθούν καλύτερα τα σχέδια για το μέλλον.

 

Cupra_Tavascan_boi_1

Για τη Seat εξετάζεται το ενδεχόμενο της αλλαγής ονόματος και την αντικατάστασή του με το Cupra, μια και με τον τρόπο αυτό, θα είναι πιο εύκολο να πλασαριστούν τα μοντέλα που ετοιμάζει η εταιρεία ως πιο premium. Ήδη τα πρώτα δεδομένα που έχουν στα κεντρικά της Cupra, ξεπερνούν τις προσδοκίες των ιθυνόντων και αξίζει να σημειωθεί πως με μόλις δύο μοντέλα μέχρι στιγμής στη γκάμα της, η εταιρεία έχει σημειώσει 18.000 πωλήσεις μέσα στο 2019. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξης του 50% περίπου σε σχέση με το 2018, μόνο με τη διάθεση των μοντέλων Ateca και Leon από την Cupra.

Το ενδεχόμενο αλλαγής του ονόματος από Seat σε Cupra, θα διευκολύνει τη μητρική VW να πραγματοποιήσει το σχεδιασμό της με το λανσάρισμα αυτοκινήτων με αναβαθμισμένο πρεστίζ και αρκετά διαφορετική προσέγγιση του αγοραστικού κοινού. Η αλλαγή του ονόματος, θα διευκολύνει και την παρουσίαση ακόμα πιο έντονης της διαφορετικότητας που θέλει ανάμεσα στις μάρκες του Ομίλου η μητρική εταιρεία.

Μια τέτοια περίπτωση είναι το πρωτότυπο Tavascan. Πρόκαιται για μια πολύ ρεαλιστική προσέγγιση για το ηλεκτρικό Cupra του άμεσου μέλλοντος, το οποίο μάλιστα σύμφωνα με τη δήλωση του επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού Alejandro Mesonero-Romanos, δεν απέχει και πολύ από την έκδοση παραγωγής- η οποία ωστόσο, δεν έχει πάρει ακόμα το «πράσινο φως» για να περάσει στο τελικό στάδιο της σχεδίασης.

Μιλώντας για την τοποθέτηση των αυτοκινήτων της Cupra απέναντι στα ανταγωνιστικά (και δη τα ηλεκτρικά) ο επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος έκανε μια αναφορά στην Tesla, θέλοντας να υπογραμμίσει πως τα μοντέλα της αμερικανικής εταιρείας, είναι πολύ «κρύα» σε επίπεδο αισθητικής, κάτι που είναι κάθετα αντίθετο προς τη δική του διάθεση απέναντι στη σχεδίαση των αυτοκινήτων με τα οποία ασχολείται.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης