Δοκιμάζουμε το νέο Volvo V90 Cross Country D5

Δοκιμάζουμε το νέο Volvo V90 Cross Country D5

Ενα οικογενειακό αυτοκίνητο με κίνηση παντού (4x4), αυτόματο, με άπλετους χώρους, ασφάλεια, πολυτέλεια στο φουλ αλλά και άνεση. Στα χέρια μας ένα εκ' των διαμαντιών των Σουηδών το άκρως οικογενειακό V90 στην έκδοση Cross Country με τον diesel των 235 PS...

Test: Volvo V90 Cross Country D5
Η Volvo
 έχει μεγάλη παράδοση σε δύο τομείς: στην ασφάλεια (ενεργητική και παθητική) και στα station wagon αυτοκίνητα. Το V90 τους συνδυάζει, ενώ επιπλέον στην υπερυψωμένη 4κίνητη έκδοση Cross Country σας επιτρέπει να αντιμετωπίσετε χωρίς δεύτερες σκέψεις έναν λασπωμένο / χιονισμένο χωματόδρομο ή μια δύσκολη κατηφορική πρόσβαση σε ερημική παραλία. Το V90 είναι το νεότερο μοντέλο της σειράς 90 μετά τα XC και S, το οποίο στην έκδοση Cross Country έχει πολύ πλούσιο εξοπλισμό.


Ο οδηγός και οι επιβάτες απολαμβάνουν υλικά κορυφαίας ποιότητας, με χαρακτηριστική αφή, ειδικά εξελιγμένη μυρωδιά, αλλά και καθαρό αέρα με την τεχνολογία Clean Zone. Η μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό με το εξελιγμένο σύστημα infotainment εντυπωσιάζει με την απλότητα στη χρήση της (λογική iOS).
Κλείσιμο



 
Η ανάρτηση με διπλά ψαλίδια εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω σε συνδυασμό με προσαρμοζόμενα αμορτισέρ (σ.σ.: ανάλογα το φορτίο), αλλά και το ολοκληρωμένο πακέτο ενεργητικής ασφάλειας City Safety με αυτόνομο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, ανίχνευση μεγάλων ζώων, ημιαυτόνομη οδήγηση και αποτροπή ενδεχόμενης εξόδου από τον δρόμο δημιουργούν ένα εξαιρετικά ασφαλές σύνολο.

Ο δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος πετρελαιοκινητήρας των 235 PS επαρκεί με το παραπάνω για την ασφαλή επιτάχυνση του αμαξώματος που αγγίζει τους 2 τόνους σε βάρος.

Το V90 CC είναι τετρακίνητο, σε κανονικές συνθήκες η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς και όταν χρειαστεί μεταφέρεται μέρος της ροπής μέσω κεντρικού πολύδισκου συμπλέκτη και στους πίσω τροχούς.
Η συνεργασία του κινητήρα με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο είναι υπεράνω κριτικής με παροιμιώδη άνεση στη λειτουργία και τις αλλαγές να είναι ανεπαίσθητες. Οι χώροι για τους επιβαίνοντες άπλετοι, όπως και για μικροαντικείμενα.


 
Στον δρόμο το V90 Cross Country κινείται αρχοντικά. Εχει περιθώρια δύναμης, εντυπωσιακή άνεση ανάρτησης, κρατάει στις στροφές χωρίς να γέρνει υπερβολικά, ενώ ταξιδεύοντας βρίσκεται στο στοιχείο του. Δυνατό του σημείο η ανάρτηση, που πραγματικά εξαφανίζει λακκούβες και ανομοιομορφίες. Μπορείς να διανύσεις πάνω από 850 km προτού χρειαστείς ανεφοδιασμό και σίγουρα θα κουραστείς λιγότερο απ’ ό,τι φαντάζεσαι σε ένα μακρύ ταξίδι. Ρόλο σ’ αυτό παίζει το πάχος των καθισμάτων αλλά και η άριστη ηχομόνωση της καμπίνας επιβατών. Δεν περνά κυριολεκτικά τίποτα από τον δρόμο στο εσωτερικό.

Για τον οδηγό που θα ζητήσει κάτι παραπάνω υπάρχει και σπορ χαρτογράφηση, όπου η ανάρτηση σκληραίνει, το τιμόνι γίνεται πιο άμεσο, όπως και η απόκριση του κινητήρα. Πιέζοντας αποκαλύπτεται ο έντονα υποστροφικός χαρακτήρας του αυτοκινήτου σε δρόμο με αλλεπάλληλες στροφές. Προφανώς το V90 CC δεν φτιάχτηκε για να γράψει ιστορία με αντίπαλο το χρονόμετρο, αλλά για να σας μεταφέρει με ασφάλεια, άνεση και πολυτέλεια. Σ’ αυτό παίρνει άριστα!

Φωτογραφίες: Γιώργος & Χρήστος Καραγιωργάκης


ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κινητήρας: 1.969 cc
Ισχύς: 235 PS/4.000-6.000 rpm
Ροπή: 49,0 kgm/1.750-2.200 rpm
Μετάδοση: Στους τέσσερις τροχούς
Κιβώτιο: Αυτόματο 8 σχέσεων
Τελική ταχύτητα: 230 km/h
Επιτάχυνση 0-100 km: 7,5 sec
Εκπομπές CO2: 139 gr/km Βάρος :1.920 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 4.939/1.879/1.543 mm
Χώρος αποσκευών: 560-1,953 lt σε διθέσια διαμόρφωση
Τέλη κυκλοφορίας:167€
Τιμή: 62.168 ευρώ



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης