GP Ιταλίας: Ο Χάμιλτον στην pole υπό βροχή!

GP Ιταλίας: Ο Χάμιλτον στην pole υπό βροχή!

O Βρετανός πρωταθλητής πήρε την 69η pole στην καριέρα του σπάζοντας το ρεκόρ του Σουμάχερ. Πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες οδήγησαν σε διακοπή σχεδόν 3 ωρών.

GP Ιταλίας: Ο Χάμιλτον στην pole υπό βροχή!
Με βροχή υποδέχτηκε σήμερα ομάδες και οδηγούς η πίστα της Μόντσα. Οι θερμοκρασίες χειμωνιάτικες με 14 βαθμούς Κελσίου στον αέρα και 17 βαθμούς Κελσίου στο οδόστρωμα.
Η βροχή έπεφτε από το πρωί στη Μόντσα και οι ομάδες είχαν μόνο 16 ωφέλιμα λεπτά στην ωριαία περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Ταχύτερες οι Williams λόγω έλλειψης σοβαρού ανταγωνισμού από τους υπόλοιπους.

Οι κατατακτήριες δοκιμές ξεκίνησαν επίσης με την πίστα βρεγμένη και τους οδηγούς
Κλείσιμο
να χρησιμοποιούν τα βρόχινα ελαστικά της Pirelli. Οι οδηγοί στο ξεκίνημα του Q1 βγήκαν αμέσως στην πίστα ενόσω έβρεχε ώστε να προλάβουν τις συνθήκες προτού χειροτερέψουν.


Οι θεατές έφαγαν πολύ βροχή σήμερα.


Ήταν σαφές ότι οι οδηγοί δεν μπορούσαν να φρενάρουν στο τέλος της μεγάλης ευθείας εκκίνησης τερματισμού: "Δε βλέπω που πάω" ακούστηκε κλαψουρίζοντας ο Γκροζάν. Την ίδια ώρα ο Χάμιλτον συμπλήρωνε ένα γύρο στο 1:40. Ο Γκροζάν έχασε τον έλεγχο στην ευθεία από υδρολίσθηση ενώ γκρίνιαζε πόσο επικίνδυνο είναι να οδηγεί κανείς σ' αυτές τις συνθήκες. Συνολικά εννιά οδηγοί πρόλαβαν να συμπληρώσουν χρόνο πριν η διαδικασία διακοπεί. Ο Γκροζάν ήταν ο 3ος ταχύτερος πίσω από τους Χάμιλτον, Φέτελ προτού βγει. Η διαδικασία διεκόπη για 2 ώρες μέχρι να βελτιωθούν οι συνθήκες.



Ο Γκροζάν χτύπησε τη Haas και δεν μπόρεσε να συνεχίσει.


Όταν ξεκίνησε εκ νέου το Q1 οι οδηγοί συνέχισαν με τα βρόχινα ελαστικά
όμως οι χρόνοι ήταν σαφώς καλύτεροι όπως και οι συνθήκες. Γρήγορα μπήκαν τα ενδιάμεσα ελαστικά με τον Μπότας να προσπαθεί τελευταίος και να πετυχαίνει τον ταχύτερο χρόνο. Εκτός συνέχεια έμειναν οι Μάγκνουσεν (Haas), Πάλμερ (Renault), οι Sauber των Έρικσον, Βερλάιν και ο Γκροζάν που δε συμμετείχε μετά την έξοδό του στην αρχή.



Φωτιά στα φρένα του Ράικονεν.


Το ξεκίνημα του Q2 βρήκε τους οδηγούς διχασμένους ανάμεσα σε ενδιάμεσα
και βρόχινα ελαστικά. Οι Φερστάπεν, Ρικιάρντο και Χούλκενμπεργκ δυσκολεύονταν να φέρουν σε θερμοκρασία λειτουργίας τα ενδιάμεσα ελαστικά και φάνηκαν να προτιμούν τα βρόχινα. Αντίθετα ο Φέτελ να φάνηκε να βολεύεται αμέσως σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο. Ο Χάμιλτον χρειάστηκε λίγο για να φέρει τα ελαστικά σε θερμοκρασία λειτουργίας και αμέσως μετά τον ακολούθησε. Ο Βρετανός στην επόμενη προσπάθειά του πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο. Ο Φερστάπεν βελτίωσε την επίδοσή του με τα βρόχινα ελαστικά καθώς έληξε η αντίστροφη μέτρηση. Ο Χάμιλτον έσπασε το φράγμα του 1:35 ο μόνος που τα κατάφερε όντας ταχύτερος κατά 0.7 sec από το Βάλτερι Μπότας που ήταν δεύτερος. Οι υπόλοποι ήταν δευτερόλεπτα πίσω. Εντύπωση προκάλεσε ο Στόφελ Βαντούρν που πέρασε τη McLaren στο Q3 σημειώνοντας ταχύτερο χρόνο από τον Αλόνσο. Εκτός από τον Ισπανό που προτιμάει να μιλάει αντί να οδηγάει, αποκλείστηκαν οι: Πέρεζ (Force India), Χούλκενμπεργκ (Renault), και οι Toro Rosso των Κβίατ και Σάινθ.

Στο Q3 όλοι έβαλαν τα βρόχινα ελαστικά για την τελευταία τους προσπάθεια. Ο Χάμιλτον ήταν ξανά ταχύτερος όλων. Με την πίστα να χειροτερεύει στο φινάλε οι Red Bull άδραξαν την ευκαιρία να πλασαριστούν δίπλα στο Βρετανό. Συγκλονιστική επίδοση από τον Λανς Στρολ, ο νεαρός Καναδός έφερε τη Williams στην 4η θέση. Μάλιστα δεδομένου ότι οι Red Bull έχουν ποινές λόγω αλλαγής μερών της υβριδικής μηχανής της Renault ο Στρολ αύριο θα βρεθεί στην 1η σειρά της εκκίνησης δίπλα στον Χάμιλτον. Ο νεαρός Καναδός είναι ο νεότερος οδηγός στην ιστορία της F1 που εκκινεί από τέτοια θέση. Πολύ άσχημο αποτέλεσμα είχε η διαδικασία για τις Ferrari και τους τιφόζι. Θα εκκινήσουν από την 3η σειρά της εκκίνησης όταν θα εκτίσουν την ποινή οι Red Bull. Στόχος του Φέτελ να περάσει το Μπότας όσο πιο νωρίς γίνεται για να κυνηγήσει το Χάμιλτον. Δε θα είναι όμως εύκολο αυτό.

Συνολικά η τελική κατάταξη ήταν:



Ο αγώνας θα εκκινήσει αύριο στις 15:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από ΕΡΤ, COSMOTE.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης