Καθυστερεί η ηλεκτρική Maserati Quattroporte Folgore

Καθυστερεί η ηλεκτρική Maserati Quattroporte Folgore

Τα στελέχη της Maserati αποφάσισαν να παρατείνουν την παρουσίαση της αμιγώς ηλεκτρικής Quattroporte.

240125172216_Maserati-Quattroporte-Trofeo-MY-2022_I

Η Maserati είχε ανακοινώσει αρχικά ότι η ηλεκτρική Quattroporte Folgore θα αποκαλυπτόταν επίσημα το πρώτο εξάμηνο του 2025, όμως, τα δεδομένα άλλαξαν και επαναπροσδιορίστηκε το χρονοδιάγραμμα.

Βάσει όσων αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ, η γενιά του πολυτελούς μοντέλου θα αργήσει να παρουσιαστεί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτό αναμένεται να γίνει το 2028, τρία χρόνια έπειτα από τον αρχικό σχεδιασμό.

Στέλεχος της εταιρείας από την Μόντενα δήλωσε ότι η καθυστέρηση αποφασίστηκε «επειδή δεν θέλαμε να διακινδυνεύσουμε το παραμικρό αναφορικά με την απόδοση του νέου μοντέλου. Έχουμε ενημερώσει και τους προμηθευτές μας», εξήγησε.

Ωστόσο, Βρετανοί δημοσιογράφοι θεωρούν ότι ο λόγος της αναβολής έχει να κάνει κυρίως με τις διαπραγματεύσεις των ανθρώπων της Maserati με τους προμηθευτές, ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής της Quattroporte Folgore.

Τα στελέχη του Ομίλου Stellantis, στον οποίο ανήκει η ιταλική εταιρεία, έχουν ζητήσει να περιοριστεί αυτό κατά 6% σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό. Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο θα βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί και στην ηλεκτρική Alfa Romeo Giulia, ενώ θα κατασκευάζεται στο ιστορικό εργοστάσιο Mirafiori, μαζί με τις αντίστοιχες εκδόσεις των Grecale και GranTurismo.

O Ντάβιντε Γκράσο, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε ότι η Quattroporte Folgore θα είναι μια γνήσια Maserati και το αμάξωμά της θα έχει μια ιδιαίτερη σχεδίαση. Όπως είπε, η Maserati θα μετατραπεί στο μέλλον σε μια εταιρεία παραγωγής αποκλειστικά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Όλα θα είναι σχεδιασμένα, θα εξελιχθούν και θα κατασκευάζονται επί ιταλικού εδάφους, διατηρώντας έτσι την ιστορική ταυτότητα της. Επίσης, επιβεβαίωσε ότι το 2025 θα παρουσιαστεί η MC20 Folgore, δηλαδή η αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του supercar μοντέλου.

Επιπλέον, διαβεβαίωσε ότι η εταιρεία δεν θα μπει στη διαδικασία να αυξήσει τις πωλήσεις της επί σκοπώ. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Επιλέξαμε να το κάνουμε. Ως μια πολυτελή μάρκα, πρώτα χρειάζεται να διαλέξεις τι δεν πρέπει να πράξεις και έπειτα τι πρέπει.

Και συνέχισε: «Δεν έχω σκοπό να κινηθούμε με αυτόν τον τρόπο. Δεν είμαστε για τον οποιονδήποτε. Απευθυνόμαστε σε όσους είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν το επιπλέον ποσό που απαιτείται για να έχουν την αποκλειστικότητα των μοναδικών επιδόσεων και την εμπειρία της πολυτέλειας».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης