To Hyundai Ioniq 5 N πρωταγωνιστής στην «Πράσινη Κόλαση»

To Hyundai Ioniq 5 N πρωταγωνιστής στην «Πράσινη Κόλαση»

Το ηλεκτρικό σπορ μοντέλο της Hyundai δείχνει τις δυνατότητές του στη διάσημη πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

240122110757_Hyundai-N-9902

Οι άνθρωποι της Hyundai κάθε φορά που αναφέρονται στην έκδοση N του ηλεκτρικού Ioniq 5 φροντίζουν να υπενθυμίσουν σε όλους ότι το αυτοκίνητα έχει έναν ξεκάθαρο σπορ προσανατολισμό με μεγάλες δυνατότητες να κινηθεί πολύ γρήγορα σε κάποια πίστα.

Μάλιστα δε χάνουν ευκαιρία να επιδεικνύουν τις δυνατότητες του αυτοκινήτου βάζοντάς το χωρίς δεύτερη σκέψη σε δύσκολες ανταγωνιστικές συνθήκες.

Η πιο πρόσφατη εμφάνιση του Hyundai Ioniq 5 N έγινε στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, γνωστή και ως «Πράσινη Κόλαση», μετά από πρωτοβουλία γερμανικού μέσου ενημέρωσης. 

Το μοναδικό πράγμα που ήταν διαφορετικό από τη στάνταρ έκδοση ήταν τα ελαστικά Pirelli P Zero Corsa, με το Hyundai να είναι πραγματικά εντυπωσιακό και να συμπεριφέρεται εξαιρετικά στις απαιτητικές καμπές της πίστας. 

Το Hyundai Ioniq 5 N χρησιμοποιεί δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 601 ίππους οι οποίοι με τη χρήση N Grin Mode ανεβαίνουν στους 641 ίππους. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 84 kWh και είναι ικανή να ολοκληρώσει δύο γύρους στο Νίρμπουργκρινγκ σε πλήρη ταχύτητα. 

Τέλος να αναφερθεί ότι ο χρόνος που σημείωσε το κορεάτικο μοντέλο (7:45.59) ήταν παρόμοιος με τη Mercedes-AMG E 63S 4Matic+.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης