Η σκληροπυρηνική έκδοση του Lexus LBX

Η σκληροπυρηνική έκδοση του Lexus LBX

H Lexus παρουσιάζει στο Σαλόνι του Τόκιο μία ακραία έκδοση του LBX.

240112112348_Lexus-LBX-Morizo-1

Λίγους μήνες μετά την επίσημη εμφάνιση του LBX, η Lexus προχωρά στη δημιουργία μίας άκρως εντυπωσιακής, τόσο εμφανισιακά, όσο και μηχανολογικά έκδοσης, η οποία κάνει το ντεμπούτο της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο.

Το LBX Morizo RR Concept, όπως και ονομάζεται αποτελεί μία επανερμηνεία του ολοκαίνουργιου compact crossover μοντέλου της Lexus ως ένα υψηλών επιδόσεων όχημα. 

Προσθέτοντας μια άλλη διάσταση στον ασυνήθιστο χαρακτήρα του LBX, το πρωτότυπο μοντέλο δημιουργήθηκε με την άμεση συμβολή του επίτιμου προέδρου της Toyota Motor Corporation και Master Driver, Ακίο Τογιόντα, γνωστού με το ψευδώνυμο «Morizo».

Κάτω από το εμπρός καπό του LBX Morizo RR Concept βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενος τρικύλινδρος κινητήρας 1,6 λίτρων, που αποδίδει 305 ίππους και 400 Nm ροπής, κινώντας και τους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συστήματος και ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων τεχνολογίας Direct Shift.

Όλα τα βασικά στοιχεία του αυτοκινήτου έχουν τελειοποιηθεί για τις επιδόσεις, συμπεριλαμβανομένης της αρχιτεκτονικής του αμαξώματος, της ανάρτησης και των ελαστικών. Για τη βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής, η ομάδα ανάπτυξης εφάρμοσε τεχνολογίες από τον κόσμο των αεροπορικών αγώνων.

Σύμφωνα με το θέμα της παρουσίας της Lexus και της Toyota Gazoo Racing στην έκθεση, το concept έχει προσαρμοστεί με μοναδικές λεπτομέρειες. Το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα Morizo κυριαρχεί στην εμπρός μάσκα, στις δαγκάνες των φρένων και στις ζώνες ασφαλείας, οι οποίες φέρουν το λογότυπο Morizo RR.

Επίσης δεν λείπουν τα σπορ καθίσματα, τα αλουμινένια πεντάλ, καθώς και τα χρωματιστά καλούπια στους θόλους των τροχών.

Δυστυχώς, η ιαπωνική εταιρεία δεν έχει αποσαφηνίσει τις προθέσεις της για το αν αυτό το πρωτότυπο θα βγει στην παραγωγή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης