Ένα μοναδικό σε τεχνολογία Ford Ranger

Ένα μοναδικό σε τεχνολογία Ford Ranger

Η Ricardo βελτιώνει το Ford Ranger που πλέον διαθέτει έξι τροχούς και σύστημα ηλεκτροκίνησης

231003113307_Ford-Ranger-6X6-83265

Μπορεί πριν από μερικές εβδομάδες η Ford να ανακοίνωσε την έλευση της υβριδικής έκδοσης του Ranger, όμως η αμερικάνικη εταιρεία Ricardo έχει σχεδιάσει ήδη μία υβριδική έκδοση του συγκεκριμένου μοντέλου, το οποίο φέρει 6 τροχούς.

Το Ranger HEX 6x6, όπως και ονομάζεται, είναι βασισμένο στο ομώνυμο pick up μοντέλο της Ford και είναι το πρώτο στο οποίο έχει τοποθετηθεί ένας επιπλέον άξονας κίνησης της De Dion ενώ φέρει και βελτιωμένο σύστημα ανάρτησης. Ο V6 κινητήρας πετρελαίου των 3,0 λίτρων έμεινε ανέγγιχτος, ωστόσο έχει τοποθετηθεί στον πίσω άξονα και ένας ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 282 ίππων.

Σύμφωνα με τον βελτιωτή, η μπαταρία βρίσκεται στο πάτωμα της καρότσας, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας επεμβαίνει αποκλειστικά για να ενισχύσει τη ροπή όταν το όχημα είναι πλήρως φορτωμένο. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό καθώς το Ranger HEX 6x6 είναι ικανό να φορτωθεί με 3,8 τόνους, δηλαδή διπλάσια τιμή σε σχέση με την εργοστασιακή έκδοση.

Η τιμή για το κιτ βελτίωσης του Ranger δεν έχει ανακοινωθεί, ωστόσο σύντομα θα υπάρξει η αντίστοιχη διαθεσιμότητα για τους ενδιαφερόμενους. Μάλιστα, όλα τοποθετούνται επιπρόσθετα στο συγκεκριμένο Ford και δεν επηρεάζουν το πλαίσιο, κάτι που σημαίνει ότι η εργοστασιακή εγγύηση της Ford παραμένει σε ισχύ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης