To Renault Scenic γίνεται ηλεκτρικό

To Renault Scenic γίνεται ηλεκτρικό

Η νέα γενιά του Renault Scenic βρίσκεται προ των πυλών και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμένεται να λάβει η αμιγώς ηλεκτρική του έκδοση.

220926142136_Renault-Scenic-Vision-Concept_Ι

Η εμφάνιση του πρωτότυπου ηλεκτροκίνητου Scenic Vision Concept πριν από μερικούς μήνες δεν ήταν μια τυχαία παρουσίαση εκ μέρους της Renault. Κατά τη διάρκεια αυτής, όσο κι εάν τα στελέχη της προσπαθούσαν να το αποκρύψουν και να το αρνούνται ευγενικά, δεν μπορούσαν να αποφύγουν να ταυτιστεί η παρουσία του με το καινούργιο Scenic.

H 5η γενιά τού Scenic εξελίσσεται ήδη και θα εμφανιστεί στην αγορά εντός του 2024. Σύμφωνα με όσα μας είναι γνωστά ως τώρα, το νέο μοντέλο θα διαθέτει την τεχνολογία E-Tech, δηλαδή θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο και θα βασίζεται στην πλατφόρμα «CMF-EV», δηλαδή σε αυτή που χρησιμοποιείται ήδη στα Renault Megane E-Tech και Nissan Ariya.

Το νέο Scenic E-Tech θα διατίθεται με τον ηλεκτροκινητήρα των 218 ίππων και τις μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 60 kWh. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να είναι διαθέσιμο και σε τετρακίνητη έκδοση με δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαζόμενης ισχύος 394 ίππων και μπαταρίες 90 kWh.

Αναφορικά με τη σχεδίασή του, το αμάξωμα του καινούργιου Scenic E-Tech θα μοιάζει σε σημαντικό βαθμό με αυτό του Scenic Vision. Σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε ο Gilles Vidal, υπεύθυνος Σχεδιασμού της Renault, το νέο μοντέλο έχει κατά 90% ομοιότητα με το πρωτότυπο.

Σε ό,τι αφορά στο εσωτερικό τού Scenic E-Tech θα διατηρήσει τη φιλοσοφία των προκατόχων του. Έτσι, θα διακρίνεται για την ευρυχωρία και την πρακτικότητά του, όμως δεν είναι γνωστό κατά πόσο θα έχει τον ίδιο πολυχρηστικό χαρακτήρα για τον οποίο ξεχώριζε στην κατηγορία του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης