Bridgestone Potenza Race: Νέο ελαστικό υπερυψηλών επιδόσεων

Bridgestone Potenza Race: Νέο ελαστικό υπερυψηλών επιδόσεων

Η Bridgestone παρουσίασε τη νέα γενιά του Potenza Race, του καθαρόαιμου ελαστικού για κορυφαίες επιδόσεις σε στεγνό οδόστρωμα και πίστα.

BRidgestone_Potenza_Race__2_
Η Bridgestone, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου της ελαστικού Potenza Race. Με έγκριση για δημόσιους δρόμους, αλλά με επιδόσεις εστιασμένες στην πίστα, το Potenza Race προσφέρει εξαιρετική διάρκεια ζωής, βοηθώντας τους οδηγούς να απολαμβάνουν περισσότερο χρόνο στην πίστα.
Το Potenza Race αποτελεί ελαστικό αρχικού εξοπλισμού για τα υψηλών επιδόσεων Lamborghini Huracan STO και SEAT Leon Cupra, ενώ είναι το πρώτο ελαστικό αντικατάστασης Bridgestone για track days.
Οι προηγμένες επιδόσεις του Bridgestone Potenza Race ενεργοποιούνται από μια σειρά νέων τεχνολογιών στον σχεδιασμό του πέλματος, την κατασκευή και την σύνθεση γόμας. Ο σχεδιασμός του πέλματος εφαρμόζει ένα ασύμμετρο σχέδιο, με διαφοροποίηση μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού του ελαστικού για μεγιστοποίηση της ισχύος στις στροφές και των δυνατοτήτων πέδησης.
Οι ασύμμετρες γωνίες των τοιχωμάτων του Potenza Race αυξάνουν την πλευρική ακαμψία και μειώνουν την παραμόρφωση των μπλοκ, ενώ ένας ειδικός σχεδιασμός στο πίσω πέλμα με ενίσχυση στην περιοχή του ώμου παρέχει μέγιστη απόδοση σε στεγνό με βελτιστοποιημένο φρενάρισμα και ακαμψία των μπλοκ.
Κλείσιμο

Για να επιτύχει τις εξαιρετικές του επιδόσεις στην πίστα, το Potenza Race ενσωματώνει επίσης ένα σπορ προφίλ, συμβάλλοντας στην αύξηση της περιοχής επαφής και στη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων φρεναρίσματος. Το Bridgestone Potenza Race επωφελείται επίσης από μια νέα σύνθεση γόμας, με καινοτόμο ανάμειξη για τη βελτίωση του ελέγχου της χημικής αντίδρασης, εξισορροπώντας τον μηχανισμό ενίσχυσης και την αντίσταση κύλισης.
Το νέο Potenza Race έχει εξελιχθεί χρησιμοποιώντας την πρωτοποριακή τεχνολογία Virtual Tire Development της Bridgestone. Αυτό επιτρέπει τη δημιουργία και τη δοκιμή μιας ψηφιακής έκδοσης ενός υπό ανάπτυξη ελαστικού, βοηθώντας την Bridgestone να προβλέψει την απόδοση του ελαστικού σε διαφορετικές συνθήκες πριν κατασκευάσει φυσικά πρωτότυπα.
Εξελιγμένο και κατασκευασμένο στην Ευρώπη, το νέο Potenza Race της Bridgestone θα είναι διαθέσιμο σε 13 διαστάσεις για ζάντες μεταξύ 17 και 20 ιντσών από τον Ιούνιο του 2022, ενισχύοντας τα hot hatchback και τα σπορ αυτοκίνητα που συναντώνται συχνότερα στις πίστες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης