H Bugatti Chiron γίνεται sold out

H Bugatti Chiron γίνεται sold out

Οι τίτλοι τέλους για το hypercar μοντέλο της Bugatti έπεσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την γαλλική φίρμα. 

220113152817_Bugatti-Chiron-Pur-Sport

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές της Bugatti Chiron δυστυχώς δεν θα μπορέσουν να την αποκτήσουν, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε sold out.

Οι τελευταίες 40 μονάδες του πανίσχυρου hypercar, οι οποίες ήταν διαθέσιμες μέχρι και την περασμένη Άνοιξη, πέρασαν στα χέρια των κατόχων τους, σηματοδοτώντας το τέλος εποχής για τη Chiron, όπως ανακοίνωσε μέσω η μάρκα.

Η Chiron δεν ήταν το μοναδικό μοντέλο που… εξαντλήθηκε από τα ράφια, μιας και το ίδιο συνέβη με την Divo, αλλά και τις τελευταίες 40 Bolide, μόλις λίγους μήνες μετά την αποκάλυψή της τελευταίας.

Η Bugatti, παράλληλα, χαρακτήρισε το 2021 έως ένα έτος-ορόσημο για την ίδια, δεδομένου ότι παρέδωσε 150 αυτοκίνητα, με το 60% των πελατών της να επιλέγει για πρώτη φορά κάποιο αυτοκίνητό της.

«Το 2021 ήταν μια ξεχωριστή χρονιά για την Bugatti, παρά τις προκλήσεις που αντιμετώπισε ο πλανήτης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της εταιρείας, Christophe Piochon και COO στην Bugatti Rimac. «Στέλνω τις ευχαριστίες μου στον Stephan Winkelmann – ο οποίος ηγήθηκε της μάρκας ως Πρόεδρος από τον Ιανουάριο του 2018 έως τον Νοέμβριο του 2021 – για τη δημιουργία μιας τόσο ισχυρής βάσης και για την επίτευξη του μεγαλύτερου αριθμού πωλήσεων στα 112 χρόνια ιστορίας της εταιρείας μας», συμπλήρωσε ο Piochon.
Κλείσιμο

Το 2022 η Bugatti έχει εξίσου φιλόδοξα σχέδια και ήδη ετοιμάζεται να παραδώσει τουλάχιστον 80 οχήματα. Αναλυτικότερα, στις αρχές του έτους 10 πελάτες της εταιρείες θα παραλάβουν τα κλειδιά ισάριθμων Chiron Super Sport, για να πάρει σειρά η Centodieci, 10 «κομμάτια» της οποίας έχουν πάρει ήδη, από το 2021, θέση στα γκαράζ των κατόχων τους.

Τέλος, στην ανακοίνωση της εταιρείας από το Molsheim φιλοξενούνται και οι δηλώσεις του ιδρυτή της Rimac, Mate Rimac, ο οποίος αποθέωσε τη νεοσύστατη κοινοπραξία Bugatti Rimac με έδρα το Ζάγκρεπ και μοναδικούς μετόχους την κροατική αυτοκινητοβιομηχανία και την Porsche.

«Πιστεύουμε ότι αυτό που δημιουργήσαμε με την Bugatti Rimac είναι η καλύτερη εταιρεία hypercar στον κόσμο. Συνδυάζοντας πάνω από έναν αιώνα κληρονομιάς, δεξιοτεχνίας και καινοτομίας, με τη γρήγορη σκέψη, την ευφυή τεχνολογία και την πρωτοποριακή τεχνολογία ηλεκτροκίνησης της Rimac Automobile», δήλωσε ο Mate Rimac, προτού συμπληρώσει τα εξής:

«Δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο συνδυασμό τεχνογνωσίας και – ως θαυμαστής της Bugatti – είναι τιμή για μένα να οδηγώ αυτή την κοινοπραξία σε ένα επαναστατικό, νέο μέλλον, από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης