Με δύο εκδόσεις το Nissan GT-R το 2021

Με δύο εκδόσεις το Nissan GT-R το 2021

Η Nissan που έχει φτάσει πλέον στην απόφαση για την αντικατάσταση του Z, δείχνει να επιμένει με την τρέχουσα έκδοση του GT-R για ακόμα ένα έτος.

Nissan_GTR_Slim_1

Ενώ περιμένουμε την αντικατάσταση του μοντέλου, η Nissan θα εξακολουθήσει να διαθέτει το υπάρχον GT-R, σε δύο εκδόσεις με ξεκάθαρη στόχευση ανά περίπτωση. Ενώ το 370Z υπάρχει από το 2008, όπως και το GT-R, και μετά από περισσότερο από μια δεκαετία ήρθε η ώρα για την εκ βάθρων ανανέωσή του, στην περίπτωση του GT-R η συνέχεια στο άμεσο μέλλον δεν είναι ανάλογη. Τα Nissan GT-R του 2021 και Nissan GT-R Nismo θα συνεχίσουν με ορισμένες αλλαγές την εμπορική παρουσία της Ιαπωνικής εταιρείας στη συγκεκριμένη κατηγορία. Εύλογα, με το μοντέλο να είναι 13ο έτος της παραγωγής του, οι πωλήσεις του έχουν σημειώσει σημαντική μείωση αλλά και πάλι, φαίνεται πως μερικές εκατοντάδες από αυτά, συνεχίζουν να πωλούνται κάθε χρόνο. Η αλλαγή στη γκάμα του μοντέλου για το 2021, έχει να κάνει με την κατάργηση της Track Edition.

Πλέον, θα υπάρχουν τώρα μόνο δύο εκδόσεις του GT-R για να διαλέξει κανείς: το GT-R Premium και το GT-R Nismo. Το GT-R Premium χρησιμοποιεί το γνωστό twin-turbo κινητήρα V6 3,8 λίτρων που παράγει 565 ίππους. Συνδυασμένο με εξατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που στέλνει την ισχύ σε όλους τους τροχούς και κάνει για τα 100 χλμ./ώρα μόλις 2,7 δευτερόλεπτα από στάση. Η τιμή του στις ΗΠΑ, ξεκινά από 113.540 $ (€95.960), η οποία περιλαμβάνει νέα εξάτμιση τιτανίου, σύστημα πλοήγησης και Apple CarPlay. Το GT-R Nismo κοστίζει σχεδόν τα διπλάσια, καθώς ξεκινά από τα 210.740 $ (€178.110) και χρησιμοποιεί turbo της κατηγορίας GT3 και έχει απόδοση 600 ίππων, μειώνοντας τον χρόνο για τα 100 χλμν./ώρα από στάση σε περίπου 2,5 δευτερόλεπτα. Το Nismo Division της Nissan φωτίζει το GT-R χρησιμοποιώντας ανθρακονήματα για τους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, τα μπροστινά φτερά, το καπό, την οροφή, τα πλαϊνά καλύμματα, το πορτμπαγκάζ και την πίσω αεροτομή. Άλλες αναβαθμίσεις της Nismo περιλαμβάνουν κεραμικά φρένα της Brembo, καθίσματα Recaro και κόκκινες εξωτερικές λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης