Mini Cooper S «Paddy Hopkirk» Edition

Mini Cooper S «Paddy Hopkirk» Edition

Η νέα ειδική έκδοση MINI Paddy Hopkirk Edition, βασίζεται στο hatchback MINI Cooper S με  χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο και θα παραχθεί σε 100 αντίτυπα που είναι άμεσα διαθέσιμα για παραγγελία στο Ηνωμένο Βασίλειο

Mini_Paddy_Hopkirk_5

Με τη νέα ειδική και περιορισμένης παραγωγής έκδοση προς τιμήν του Paddy Hopkirk, η MINI τιμά τον πρώτο θρίαμβο του κλασικού Mini στο Ράλι του Μόντε Κάρλο το 1964. Προς τιμήν του οδηγού ράλι από τη Βόρεια Ιρλανδία και εμπνευσμένο από το ιστορικό μοντέλο που κέρδισε το ράλι Μόντε Κάρλο το 1964, η ειδική έκδοση είναι το Chili Red με λευκή οροφή και διαθέτει το διάσημο αρχικό νούμερο 37. Ο Patrick 'Paddy' Hopkirk κέρδισε την πρώτη νίκη πίσω από το τιμόνι του κλασικού Mini Cooper S με το νούμερο 37 στο θρυλικό αγώνα του Μόντε Κάρλο το 1964. Οδηγώντας το μικρό βρετανικό αυτοκίνητο με τον Άγγλο συνοδηγό, ο Hopkirk έκανε την έκπληξη αφήνοντας πίσω του τον ανταγωνισμό με μεγαλύτερους κινητήρες και σημαντικά περισσότερη ισχύ. Η νίκη στον αγώνα του Μόντε Κάρλο συνεχίζει να εμπνέει τους οπαδούς της ΜΙΝΙ σε όλο τον κόσμο μέχρι σήμερα και με τη νέα έκδοση –όσοι προλάβουν- θα έχουν πλέον την ευκαιρία να εκφράσουν το πάθος τους για αγώνες.

Στο στυλ του ιστορικού νικητή του ράλι, η νέα έκδοση του μοντέλου διαθέτει τον αριθμό 37 στις πόρτες του οδηγού και συνοδηγού. Το νούμερο 37 εμφανίζεται επίσης στο πλάι του αυτοκινήτου σε άλλα σημεία πλην των θυρών, ενώ στις πίσω κολώνες υπάρχουν και αυτοκόλλητα με την επιγραφή "Paddy Hopkirk Monte Carlo" και λευκές λωρίδες στο καπό, με αυτή που είναι στην πλευρά του οδηγού να φέρει την υπογραφή του νικητή του "Monte" του 1964. Η υπογραφή του Hopkirk εμφανίζεται επίσης στη διακοσμητική λωρίδα του ταμπλό στην πλευρά του συνοδηγού αλλά και ως φωτεινή υπογραφή στα μαρσπιέ. Το MINI Paddy Hopkirk Edition είναι διαθέσιμο για παραγγελία τώρα σε εμπόρους λιανικής σε ολόκληρη τη χώρα και διατίθεται από 29.925 ευρώ (£27.405), με τις παραδόσεις των αυτοκινήτων να υπολογίζεται πως θα ξεκινήσουν από το Νοέμβριο του 2020.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης