Τα μυστικά για το σωστό ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου

Τα μυστικά για το σωστό ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου

Ο υγράλατος ή παστός μπακαλιάρος τρώγεται όλο τον χρόνο, αλλά παραδοσιακά την 25η Μαρτίου και την Κυριακή των Βαΐων.

Τα μυστικά για το σωστό ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου

Επειδή μπορούσε να συντηρηθεί άψογα στο αλάτι και να ταξιδέψει μέχρι και στις πιο απομακρυσμένες ορεινές περιοχές της Ελλάδας, τον αποκαλούσαν «φτωχογιάννη» ή το «ψάρι του βουνού». Είτε επιλέξουμε παστό με το κόκαλο είτε φιλεταρισμένο υγράλατο, προσέχουμε το φιλέτο του να είναι αρκετά χοντρό, το ίδιο και το αλάτι με το οποίο έχει παστωθεί. Αν έχει κίτρινα ή σκούρα στίγματα στη σάρκα του, σημαίνει πως είναι πολυκαιρινός.

Δείτε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Best of Network

Δείτε Επίσης