Μπορούμε και θα τα αλλάξουμε όλα
derbos

Κώστας Δέρβος

Μπορούμε και θα τα αλλάξουμε όλα

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης ήταν πάντα μια καλή ευκαιρία να φανούν οι διαφορές των πολιτικών κομμάτων και των ηγετών τους σε επίπεδο θέσεων, οράματος και ύφους.

Ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια, οι αντιθέσεις μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα, έγιναν ιδιαίτερα εμφανείς. Ύστερα από άλλη μια χρονιά φτωχοποίησης των πολιτών, αλλά και της ανυπολόγιστης τραγωδίας στο Μάτι, όπου έχουμε ήδη θρηνήσει ενενήντα εννέα νεκρούς, αυτές οι αντιθέσεις είναι πλέον ξεκάθαρες και αδιαμφισβήτητες σε όλους.

Από τη μία, ένας πρωθυπουργός υπό προθεσμία, υπερόπτης απέναντι σε πολιτικούς αντιπάλους, δημοσιογράφους αλλά και πολίτες, προσκολλημένος σε ένα κατασκευασμένο αφήγημα που δεν έχει πλέον την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα, εθισμένος στα ψέματα και τις μισές αλήθειες, εμμονικός στην καταστροφική επιλογή του διχασμού των πολιτών. Και από την άλλη, ένας πολιτικός έτοιμος να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας επενδύοντας στην αλήθεια, το ρεαλισμό, τη μετριοπάθεια, τις κοστολογημένες λύσεις και τον προγραμματισμό.

Αν η χώρα δεν βρισκόταν στο χείλος της κατάρρευσης, θα ήταν διασκεδαστική η ερώτηση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ πού θα βρεθούν τα χρήματα για τις δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είναι όμως καθόλου διασκεδαστική η ίδια ερώτηση όταν τίθεται δικαίως από τους ίδιους τους πολίτες, οι οποίοι δεν θέλουν να εξαπατηθούν για ακόμη μια φορά, όπως συνέβη με τον κ. Τσίπρα.

Για το λόγο αυτό, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήταν, όπως όφειλε απέναντι στους πολίτες και στην κρισιμότητα των στιγμών, σαφής όχι μόνο ως προς τις δεσμεύσεις του, αλλά και ως προς τον οδικό χάρτη που θα ακολουθήσει προκειμένου να τις υλοποιήσει στο ακέραιο. Επικαλούμενος συγκεκριμένους αριθμούς, μεγέθη και εργαλεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε ένα σαφές σχέδιο με το οποίο μπορεί κάποιος να συμφωνεί ή να διαφωνεί, κανείς όμως δεν μπορεί να πει ότι δεν το γνωρίζει. Και αυτό, μετά το «φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ», είναι μια σημαντική δημοκρατική κατάκτηση.

Υπάρχει, όμως, και κάτι άλλο που καθιστά την εναλλακτική της Νέας Δημοκρατίας αξιόπιστη και αυτό δεν είναι άλλο από το παράδειγμα που η ίδια δίνει στην κοινωνία:

Με άμεση ανάσχεση της ελλειμματικής οικονομικής της λειτουργίας, με χρηματοδότηση από τα μέλη της στα πρότυπα των μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων διεθνώς, με ανοιχτές διαδικασίες, με προσκλητήριο συνεργασίας προς τους συγγενείς πολιτικά χώρους και με εκσυγχρονισμό της συνολικής της παρουσίας, η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πλέον ένα κόμμα σύγχρονο, που όχι απλά εννοεί αυτά που λέει, αλλά τα εφαρμόζει πρώτα στο εσωτερικό της.

Σε ένα μήνα κλείνουμε δυο χρόνια από την επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ. Μια επανίδρυση που μπορεί να ήταν επιβεβλημένη, δυστυχώς όμως δεν ήταν αυτονόητη.

Εργαστήκαμε και εξακολουθούμε να εργαζόμαστε σκληρά για να αλλάξουμε όσα μας κρατούσαν πίσω, ώστε να αποτελέσουμε παράδειγμα για τη γενιά μας, μια γενιά που χρειάζεται το όραμα όσο καμία άλλη, αλλά ταυτόχρονα απαιτεί πεισματικά να αποδείξουμε ότι είμαστε εμείς αυτοί που μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα.

Για όλους εμάς στην ΟΝΝΕΔ και τη Νέα Δημοκρατία, η εμπιστοσύνη των πολιτών είναι θεμέλιο της δημοκρατίας μας. Αυτή την εμπιστοσύνη πρόδωσε ο κ. Τσίπρας, με ολέθρια αποτελέσματα. Σε αυτή την εμπιστοσύνη θα επενδύσουμε εμείς για να φέρουμε την Ελλάδα ξανά εκεί που της αξίζει. Ξέρουμε πώς θα το πετύχουμε, θέλουμε και, με τους πολίτες δίπλα μας, μπορούμε να το υλοποιήσουμε.

Κλείσιμο
Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ