Ένας κόσμος χωρίς εμβόλια
alexopoulou_christina_blog

Χριστίνα Αλεξοπούλου

Ένας κόσμος χωρίς εμβόλια

Στην Ελλάδα και στην μακρά ιστορία μας, επιβιώσαμε και πετύχαμε όταν ενωθήκαμε. Συνήθως απέναντι σ’ έναν ορατό εχθρό κι ένα κίνδυνο, που μας αφαιρούσε την πολυτέλεια της προσωπικής άποψης.

Με κοινή προσπάθεια, οι προπάπποι, οι παππούδες και οι γονείς μας ξανάχτισαν την χώρα από τα ερείπια πολέμων και διχασμών. Για να ζούμε στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Την Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της δημοκρατίας ,των ατομικών δικαιωμάτων και της απρόσκοπτης πρόσβασης στην πληροφορία.

Σήμερα για μία ακόμη φορά βρισκόμαστε απέναντι σ΄ έναν καινούριο, αόρατο, όχι όμως λιγότερο επικίνδυνο εχθρό. Από την ώρα που η Covid 19 μπήκε στη ζωή μας χάσαμε πάνω από 14.000 συμπολίτες μας. Αν η λοίμωξη αφορούσε τον Νομό μας και μόνο, θ’ αντιπροσώπευε παραπάνω από το μισό Αίγιο. Κι όμως μπορούμε να σταματήσουμε εδώ την αύξηση αυτού του αριθμού.

Είναι η ώρα να ενωθούμε πάλι απέναντι σ’ αυτόν τον καινούριο εχθρό , που βίαια μπήκε στην καθημερινότητά μας κι απειλεί την ζωή τη δικιά μας, των αγαπημένων μας και των συνανθρώπων μας. Μέσα από το «εμείς» και παραμερίζοντας τις όποιες προσωπικές μας επιφυλάξεις, να νικήσουμε σε μια μάχη, που πριν το εμβόλιο έμοιαζε χαμένη.

Τώρα που η ζωή μας ξεκίνησε και πάλι, βλέπουμε συναδέλφους και φίλους, μπορούμε να ταξιδέψουμε, οι εκκλησίες και τα σχολεία μας είναι ανοιχτά, είναι η στιγμή ν’ απαλλαγούμε κι από τους τελευταίους περιορισμούς. Να τελειώσουμε οριστικά με την πανδημία, όχι για να γυρίσουμε εκεί που βρισκόμασταν, αλλά για να προχωρήσουμε μπροστά, χωρίς φόβο, στο μέλλον που μας αξίζει.

Η πολιτική της κυβέρνησής μας δεν επιδιώκει να διχάσει την κοινωνία, επιχειρεί από τη μιά να την προστατέψει κι από την άλλη να την ωθήσει να σκεφτεί, να μιλήσει με τους ειδικούς, τους ανθρώπους που νόσησαν, αυτούς που βίωσαν απώλειες και τα παιδιά που θέλουν να ζήσουν ξανά χωρίς παραπάνω περιορισμούς και ν’ αποφασίσει.

Μας το λένε όλοι οι επαγγελματίες της υγείας, αυτοί που σήκωσαν και συνεχίζουν να σηκώνουν τα βάρη αυτής της πανδημίας, οι ερευνητές μας εδώ αλλά και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο που αναλαμβάνουν με θάρρος την ευθύνη της απόδειξης, όσοι αποχαιρέτησαν τους ανθρώπους τους χωρίς ένα τελευταίο φιλί, αυτοί που ακόμη αναρρώνουν και παλεύουν με τα κατάλοιπα μιάς εξαιρετικά επιθετικής νόσου, η θρησκεία μας που βάζει την ανθρώπινη ζωή ως υπέρτατο αγαθό και την προάσπιση της ως υπέρτατη ευθύνη.

Το επαναλαμβάνουν με όλους τους δυνατούς τρόπους:

Ο πραγματικός κίνδυνος υπάρχει χωρίς τα εμβόλια.

Σκεφτείτε, συζητήστε και αποφασίστε.

Η Χριστίνα Αλεξοπούλου είναι βουλευτής Ν. Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ