patsopoulos_www

Γ. Ι. Πατσόπουλος

Σημεία των καιρών: οι μικροομολογιούχοι του Ελληνικού Δημοσίου, οι οποίοι το 2012 έχασαν το 80%-90% των αποταμιεύσεών τους με το περίφημο PSI, κλήθηκαν από τις τράπεζες να δηλώσουν αν συμφωνούν με την ανταλλαγή των ομολόγων που τους δόθηκαν με 5 νεότερα, όπου το 5ο θα λήγει το σωτήριο έτος 2042!

10

«Αγορές». Τι λέξη και αυτή! Από διεθνείς τοκογλύφοι, εκμεταλλευτές και όλα τα γνωστά «αντιλαϊκά» χαρακτηριστικά έγιναν σκοπός, η Ιθάκη μας μετά την Οδύσσεια της εποχής των μνημονίων που διαδέχθηκε, όπως θα μπορούσε εύκολα να προβλεφθεί, την περίφημη και πολυδιαφημιζόμενη εποχή της Μεταπολίτευσης.

11

Οι περισσότερες τεχνικές του επικοινωνιακού πολέμου, όπως π.χ. ενός κόμματος εναντίον άλλων κομμάτων, ΜΜΕ εναντίον πολιτικών, όλοι εναντίον όλων, στηρίζονται στην υπενθύμιση και στον τονισμό του ψέματος στον πολιτικό λόγο, στην αντιφατικότητα λόγων και έργων του παρελθόντος με το σήμερα και όλα τα σχετικά.

11

Διαβάστε και θαυμάστε πόσο ιδανικά θα λειτουργεί η καταβολή της μισθοδοσίας ως επιτυχές αποτέλεσμα των αγώνων που έκαναν οι κ.κ. πολιτικοί προκειμένου να εξυγιάνουν την οικονομική κατάσταση της χώρας και να προστατέψουν τους εργαζόμενους, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα φορολογικά έσοδα. 

8

Στα σύγχρονα δημοκρατικά κράτη ο λαός εκλέγει αντιπροσώπους, οι οποίοι με τη σειρά τους εκλέγουν κυβέρνηση, η οποία στη συνέχεια αποφασίζει για τα συμφέροντά του πάντα με την έγκριση της Βουλής.

6

Κάθε λογικός άνθρωπος που ανήκει ταυτόχρονα στη μεγάλη και σιωπηλή πλειονότητα των φυσιολογικών θα αναρωτηθεί εύλογα: είναι ποτέ δυνατόν αυτά τα τρία χαρακτηριστικά που έχει ο τίτλος της σημερινής γραφής να είναι ενσυνείδητες επιλογές μιας εξουσίας και όχι κατάντια από τις πολλαπλές άνισες μάχες και την αβάσταχτη πραγματικότητα; Εχουμε συνηθίσει τους οργανισμούς ή τα άτομα που ασκούν διοίκηση να εκτελούν τις αποφάσεις τους απόλυτα συνειδητά με πρόγραμμα και σχέδιο - κακό ή καλό, το μέλλον θα δείξει.

9

Αφού δεν έχουμε προεκλογική περίοδο, φυσικό και αναμενόμενο ήταν κάποιος πολιτικός να ξεστομίσει και μία αλήθεια που ενόχλησε αισθητικά τους υποκριτές της εξουσίας.

3

Φαίνεται απίστευτο, είναι όμως αληθινό το γεγονός ότι οι «φωτισμένοι» πολιτικοί μας και στη συνέχεια ένα μέρος της κοινωνίας αντιμετωπίζουν τα αγροτικά θέματα με πολύ επιπόλαιο τρόπο και με διάθεση αντιπαλότητας.

14

Αναμένοντας το νέο έτος, έχουμε να υποδεχθούμε, εκτός από τις ελπίδες και ευχές μας, τον νέο τρόμο του φορολογούμενου πολίτη: το όνομά του γνωστό: Περιουσιολόγιο, ο σύγχρονος Μεγάλος Αδελφός του δημοκρατικού ολοκληρωτισμού.

3

Πολλή συζήτηση γίνεται για το σενάριο ασφάλειας των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες έως και τη νεότερη ανακεφαλαιοποίησή τους. Ας κάνει τον κόπο κάθε αναγνώστης να μελετήσει τρεις από τους πολυάριθμους νόμους του ελληνικού κράτους και ας σκεφτεί τον συνδυασμό τους, τις συνέπειές τους και την αρμονική ή αντιφατική σχέση μεταξύ τους.

10