markopoulos

Αναμέτρηση με τον εαυτό μας

Δημ. Μαρκόπουλος

Αναμφίβολα οι ημέρες που ζούμε εσχάτως, μπορούν κάλλιστα να χαρακτηριστούν από περίεργες έως πρωτόγνωρες.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει ήδη αποδιοργανώσει τον πλανήτη, δοκιμάζοντας τις αντοχές ατόμων, κοινωνιών, οικονομιών καθώς και την συνοχή της ίδιας της Ε.Ε. Ο φόβος για το παρόν και η αβεβαιότητα για το εγγύς και απώτερο μέλλον είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που προσδιορίζονται ως απότοκα της προκείμενης μάστιγας.

Είναι ίσως η πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας που άπαντες αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα την ίδια απειλή τόσο για την υγεία όσο και για την οικονομία, ενώ επί του παρόντος οι αρμόδιοι επιστήμονες είναι εξαιρετικά συγκρατημένοι και φειδωλοί ως προς τις προβλέψεις τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η αδυναμία της ΕΕ στη λήψη δραστικών μέτρων προς οικονομική ενίσχυση των πληττόμενων χωρών, αποδεικνύει ότι η πραγματική σύγκλιση και ολοκλήρωση της Ευρώπης, έχει ακόμα δρόμο να διανύσει. Η Ελλάδα που έδωσε την σκληρότερη μάχη για να παραμείνει στην Ε.Ε., καταθέτοντας υψηλότατο τίμημα σε ύφεση, χαμένο πλούτο, ανεργία και πολιτική ένταση, επλήγη την ώρα που εμφανώς ανέκαμπτε.

Η κυβέρνηση αντιλήφθηκε από νωρίς το πρόβλημα που ερχόταν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενήργησε με αποφασιστικότητα, πρώτος από όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες. Η αναποτελεσματικότητα και η κωλυσιεργία έδωσαν τη θέση τους στην γρήγορη και αποτελεσματική δράση.

Και παρά το γεγονός ότι το σύστημα της δημόσιας υγείας έχει απογυμνωθεί από την πρόσφατη λιτότητα, τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι ομολογουμένως εντυπωσιακά, καθώς η Ελλάδα έχει πολύ χαμηλότερο ποσοστό κρουσμάτων ή θανάτων από ό,τι οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες με αποτέλεσμα πολλά ΜΜΕ του εξωτερικού να χαρακτηρίζουν την χώρα μας ως παράδειγμα προς μίμηση, εν αντιθέσει με την εποχή της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπιζόταν ως το μαύρο πρόβατο.

Εκτός όμως από τα γρήγορα αντανακλαστικά της κυβέρνησης, ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και για την συμμόρφωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών στην πιστή εφαρμογή δυσάρεστων όσο και αναγκαίων μέτρων. Παράλληλα, η κυβέρνηση αποφάσισε να κρατήσει επιχειρήσεις αλλά και επαγγελματίες στην «οικονομική ζωή» ανακοινώνοντας μέτρα ύψους άνω των 6,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η πανδημία κάποια στιγμή θα τελειώσει και θα αποτελεί μία δυσάρεστη ανάμνηση του παρελθόντος. Τι μας επιφυλάσσει όμως το μέλλον; Πράγματι, η εμφάνιση του νέου ιού, που επικαλύπτει ως σκιά θανάτου όλη την ανθρωπότητα, θα ανατρέψει δεδομένα που ίσχυαν έως τώρα.

Ο κορωνοϊός θα αλλάξει (και εν μέρει το έχει κάνει ήδη) πολλά πράγματα της καθημερινότητάς μας, όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα μέτρα της κυβέρνησης θα αντισταθμίσουν την αναπόφευκτη μείωση της εσωτερικής κατανάλωσης, ενώ σίγουρα θα βοηθήσει και η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση. Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν η Γερμανία θα αποφασίσει να οδηγήσει την Ευρώπη εκ του ασφαλούς στην επόμενη ημέρα. Οι Έλληνες από την πλευρά τους γνωρίζουν ότι το πρόβλημα είναι εξωγενές και παγκόσμιο και ότι δεν ενεπλάκησαν στην δίνη αυτού του υγειονομικού κυκλώνα από κυβερνητικές αστοχίες.

Θα χρειαστεί σχέδιο που ήδη ξεδιπλώνεται αλλά και κάτι περισσότερο:

Υπομονή, κοινωνική ανοχή και συνοχή για την διαχείριση της επόμενης μέρας. Γιατί –σχεδόν- τίποτα δεν θα είναι όπως πριν.

Είναι μια περίοδος προκλήσεων όχι μόνο για την κυβέρνηση αλλά για όλους μας.

Μια περίοδος στην οποία ο λαϊκισμός περιττεύει. Όπου άπαντες αναμετρούμαστε με τον ίδιο μας τον εαυτό. Μια κρίση εντελώς διαφορετική με ό,τι ζήσαμε στην περίοδο 2010 - 2019.

Οι κρίσεις δημιουργούν ευκαιρίες και αναμφισβήτητα έχουμε μπροστά μας μια τεράστια ευκαιρία να αλλάξουμε. Να αντιμετωπίζουμε εφεξής τις προκλήσεις του μέλλοντος με ρεαλισμό, σύνεση και πολιτική ωριμότητα, με σχέδιο και με αποφασιστικότητα, με χρήση της λογικής και τήρηση των κανόνων που επιβάλλουν οι καιροί. Να σεβόμαστε όχι μόνο τον εαυτό μας, αλλά και τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον.

Να αφήσουμε για πάντα πίσω μας τον φθηνό λαϊκισμό, τις κοντόφθαλμες μικροκομματικές σκοπιμότητες και τις δήθεν μαγικές λύσεις ψηφοθηρίας, που τόσο ακριβά πλήρωσε ο τόπος κατά το πρόσφατο παρελθόν. Εάν το παρόν αποτελεί οδηγό του μέλλοντος, υπάρχει πλέον η μαγιά για να ατενίζουμε το αύριο με αισιοδοξία.

*Βουλευτή Β Πειραιά με τη ΝΔ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (49)

MARINA.

Κύριε Μαρκόπουλε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τελευταία έδειξε πρωτόγνωρα αντανακλαστικά. Εμπόδισε πρώτα την εισβολή των Ισλαμιστών λαθρομεταναστών στον Έβρο που εισέβαλαν καθ' υπόδειξη της Τουρκίας και κατόπιν έλαβε άμεσα μέτρα για την πανδημία. Όπως το 2015 η αριστερά του Αλέξη μας γύρισε πίσω με το αχρείαστο τρίτο μνημόνιο την ώρα που η Ελληνική οικονομία ανέκαμπτε, το ίδιο πήγε να γίνει και τώρα με την πανδημία, αλλά ο σοβαρός και ήπιος πολιτικός Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρώ ότι το πρόλαβε. Η Ελλάδα μετά την κρίση της πανδημίας θα πάει καλύτερα και οικονομικά και κοινωνικά από πολλές άλλες χώρες.

Αύριο

Ποια αναμέτρηση με τον εαυτό μας; Τι φέρνετε; Τα χειρότερα; Σε ποιες προκλήσεις αναφέρεται;

Έγκλειστος Συριζαιος

Προς "To αποτέλεσμα είναι: 53 - 16..." : τωρα που ο Κούλης με έκλεισε στο σπίτι βρήκα νέο χόμπι να περνάει η ώρα. Σχολιαζω αβέρτα σε σελίδες & ομάδες στο fb! Με ειδικότητα στο να γλενταω τους Δεξιους σχολιαστες! Πλάκα έχει, πέρνα η ώρα.. Χθες κοιμήθηκα στις 2:00 τα ξημερωματα. Σήμερα εχω γυρω στα 80-90 σχόλια (δεν τα μέτρησα...) έως τώρα . Αυριο θα σου πω ακριβη αριθμό, να τα βαλεις κι αυτα στο λογαριασμό -μην κόψεις το σχολιο, σε εφαγα! -

Τηλέμαχος Μπούντζουκας

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΆΡΑ ΜΑ ΠΆΡΑ ΠΟΛΎ τυχεροί ως λαός που είχαμε κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ ΈΣΤΩ ΚΑΙ ΑΥΤΆ ΤΑ 4.5 ΧΡΟΝΙΆ... Διότι έτσι γλιτώνουμε μέχρι τώρα από τον covid-19 ..Όμως για να θυμηθούμε τι γινόταν πριν πάρει την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ;;; Είχαν αρχίσει να ξηλώνουν όλο το σύστημα υγείας ΝΑΙ η ΌΧΙ;;; ...Τι να θυμηθούμε;; της απολύσεις από όλο το ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ;;;Η την προπαγάνδα που οργίαζε ότι όλοι οι άνθρωποι του υγειονομικού συστήματος υγείας ήταν άχρηστοι, ,τεμπεληδες. ΚΑΙ κραύγαζαν να τους βάλουμε σε ολους ΧΙ ΧΙ ΧΙ ΧΙ και θαύμαζαν το ασφαλιστικό σύστημα Πινοσετ, η τον ΗΠΑ που είναι όλο ιδιωτικό Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέω ότι ΌΛΑ τα έκανε τελεία ΑΛΛΑ έσωσε ότι μπορούσε με νύχια και με δόντια με την τρόικα στο κεφάλι τους,ανθρώπινο δυναμικό, εξετάσεις δωρεάν ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, αυτό που σήμερα όλοι οι ΔΕΞΙΑΡΕΣ χειροκροτούν και καμαρώνουν... ..Συλλογιέμαι ΑΝ το είχε η κακιά τύχη ΌΛΩΝ μας, και κυβερνούσε η Ν.Δ θα είχαμε κάνει ΣΉΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΜΑΣ;;;;;; διότι θα είχαν ποντάρει τα ρέστα τους στης ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις, όλα σε εργολάβους .. και σήμερα αυτό δεν κάνουν πάλι χωρίς κανένα ίχνος ντροπής;;;;;... Συμπέρασμα το ότι τα πάμε καλά σήμερα είναι που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπέκυψε στην πολιτική Μητσοτάκη Αδωνη βοριδη και sia.....ΕΕΕ ΝΑΙ αυτή .η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή σώζει σήμερα ανθρώπινες –ΖΩΕΣ διότι διαφύλαξαν την υγεία όσο μπορούσαν από τα αρπαχτικά της υγείας.. Τώρα που ζορίζουν τα πράγματα τι κάνη η ΝΔ;;; ;; Αλήθεια ΤΙ είχαν πρόβλεψη πλην από τα αστυνομικά μέτρα; Υλικά;;, προσωπικό;;;; φάρμακα;;;, ΜΕΘ;;; Τι αλήθεια ;;;και σήμερα μας παρουσιάζονται ως μέγα ΣΤΡΑΤΑΡΧΕΣ της υγείας ,με τον κουλη αρχηγό.. Η θα ξεχάσουμε το τι έκανε και ο κουλης ως υπουργός ;; ΑΠΟΛΎΣΕΙΣ απολύσεις έλεγε με αβάντα απο τα παπαγαλάκια τον ΜΜΕ ΣΚΑΙ.. ΑΝΤ1.. ΑΛΦΑ..κ.τ.λ..που έλεγαν να κλείσουν τα νοσοκομεία ώστε να φύγουν οι τεμπέληδες γιατροί και νοσηλευτικό,υγειονομικό προσωπικό..Τελικά μήπως είμαστε πάρα μα πάρα πολύ τυχεροι που ήτανστην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και σταμάτησε όσο μπορούσε την κατηφόρα, και σήμερα κάνουν τους καμπόσους στην Ν.Δ;;; {δεν τα λέω για αντιπολίτευση όταν σώζονται ζωές ΣΥΝ-ΑΝΘΡΏΠΩΝ ΜΑΣ...ΑΠΟ ΤΟΥΣ <<<ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΙΑ ΘΥΜΌΣΑΣΤΕ Της ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ >>] μακάρι να πέραση γρήγορα ο κορονοιος και οταν και αν γίνουν εκλογές αν ο λαός θέλει τους ΠΙΝΟΣΕΤ δεν θα του απαγορεύσει κάνεις.

Συριζαίε

μας έπεισες, θα ψηφίσουμε σύριζα στις επόμενες εκλογές για να έχουμε την υγειά μας, σε ευχαριστούμε για την καθοδήγηση.

ΚΟ'Ι'ΝΕΡ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ κύριε Τηλεμαχε!! Μου επιτρέπεις να το "κλέψω" ε; Θα το ανεβασω στο Facebook, αναφέροντας και το όνομα σου βεβαίως.

Makiss

Ετσι ακριβως! Ευτυχώς ο Συριζα κρατησε ορθιο το ΕΣΥ, και το έχουμε σήμερα στη μάχη ενάντια στον ιό.

Τηλεμαχε

Αυτό να το ποσταρεις συχνά. Να το βλέπουν οι σανοφαγοι που ξεχνάνε εύκολα

Γιάννης.

Ο τελευταίος πολιτικός να ήταν ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα τον ψήφιζα ποτέ ακόμα και να κινδύνευε η πατρίδα μας. Μεγαλύτερος Εθνικός κίνδυνος από τον ίδιο τον Αλέξη δεν υπάρχει. Μας έβαλε στο τρίτο αχρείαστο Εθνοκτόνο μνημόνιο το οποίο ψήφισε στα 4 μαζί με τον συνεργάτη του Πάνο Καμένο. Μας γέμισε με Ισλαμιστές λαθρομετανάστες και τους άνοιξε την πόρτα σε κάθε λογής βοηθήματα και παράνομα επιδόματα, ξεπούλησε την τέως Ελληνική Μακεδονία, εκτόξευσε το Δημόσιο χρέος στο 185% του ΑΕΠ, μας έκανε ρεζίλι με σούργελα βουλευτές του τύπου Νοτοπούλου, Βαγενά, Χρηστίδου, Κούνεβα, και πολλούς ακόμα.Πολάκης πάντως στην Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει. Τράβα να πιεις κανένα τσάι κύριε Τηλέμαχε και άσε τις πολιτικές αναλύσεις υπέρ του Αλέξη Τσίπρα, αρθρογράφε της Αυγής.

Σε σχέση με τη γειτονική Ιταλία, μέχρι τώρα ο Μητσοτάκης μας γλύτωσε 3.160 νεκρούς.

Ας συγκρίνουμε σήμερα το βράδυ της 09-04-2020, την κατάσταση στην Ελλάδα και την Ιταλία. Η Ελλάδα, (σύμφωνα με τα στοιχεία του 2018), έχει πληθυσμό 10.740.000 και 86 νεκρούς από τον κοροναϊό. Η γειτονική μας και πλέον προηγμένη Ιταλία, (σύμφωνα με τα στοιχεία του 2018), έχει πληθυσμό 60.480.000 και 18.279 νεκρούς, από τον κορονοϊό. Δηλαδή, εάν ο Μητσοτάκης δεν λάμβανε έγκαιρα μέτρα, η Ελλάδα, (ανάλογα με τον πληθυσμό της που είναι το 17,76 % του ιταλικού πληθυσμού), θα έπρεπε να έχει (17,76 % Χ 18.279 νεκρούς) = 3.246 νεκρούς. Δηλαδή, μέχρι τώρα ο Μητσοτάκης μας γλύτωσε (3.246 - 86) νεκρούς = 3.160 νεκρούς.

Νίκος

έτσι κι έτσι είναι αυτό το επιχείρημα, γιατί στηρίζεται στην υπόθεση ότι θα παραμείνουν τα πράγματα (και τα μέτρα) όπως είναι σήμερα. Γιατί εάν ανοίξουν οι πόρτες, τα κρούσματα θα αυξηθούν και πάλι. Αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι ρεαλιστικό να καθόμαστε σπίτι επ αόριστον. Δεν λέω ότι είναι λάθος τα μέτρα, κάθε αλλο μέχρι στιγμής βοηθήσανε. Αλλά εξίσου έχει σημασία το πώς θα ανοίξουν οι πόρτες και αυτή τη στιγμή δεν βλέπω πώς θα γίνει αυτό χωρίς να κολλήσουν τελικά οι ίδιοι αριθμοί. Άμα το βλέπεις εσύ είμαι όλος αυτιά.

Υπάρχουν κι άλλες γειτονικές χώρες!

Και όπως δείχνουν τα νούμερα έχουμε την δεύτερη χρειροτερη επίδοση. (πρωτη η Ιταλία) Αλβανία, 333 κρούσματα, 20 νεκροί, 99 έχουν γίνει καλά. Βοσνία, 632 κρούσματα, 21 νεκροί, 30 έχουν γίνει καλά. Κροατία, 1126 κρούσματα, 12 νεκροί, 119 έχουν γίνει καλά. Κοσσυφοπέδιο, 140 κρούσματα, ένας θάνατος, 23 έχουν γίνει καλά. Μαυροβούνιο, 203 κρούσματα, ένας νεκρός. Σκόπια, 483 κρουσματα , 17 νεκροί, 20 έχουν γίνει καλά. Ρουμανία, 3616 κρούσματα, 146 νεκροί, 329 έχω γίνει καλά. Σλοβενία, 997 κρούσματα, 28 νεκροί, 79 έχουν γίνει καλά. Σερβία, 1624 κρούσματα, 44 νεκροί, 15 έχουν γίνει καλά. Και μια πιο μακρινή χωρα Ρωσία 147.000.000 πλυθυσμος. 7.497 κρουσματα, 58 νεκροί

μακιςςς

Πολλαπλώς άστοχο άρθρο. Πρώτον δεν είναι η πρώτη φορά που η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει ταυτόχρονα κοινό εχθρό. Πανδημίες υπήρξαν και άλλες φορές όπως η ισπανική γρίπη το 1918. Δεύτερον εγώ δεν κατάλαβα μέχρι στιγμής ότι η Ευρώπη αρνείται να παράσχει βοήθεια στις πλητομενες χωρες. Η Ελλάδα είδη εισέπραξε κάποια δις από την ΕΚΤ για βοήθεια των επιχειρήσεων και επίσης η ΕΚΤ δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενεχειρο. Όλες οι φωνές είναι υπέρ ενός φιλόδοξου προγράμματος εκκίνησης των οικονομιών. Το μόνο που δεν φαίνεται να προχωράει είναι το ευρωομολογο. Φαίνεται ότι και εσείς εκεί έχετε κολλήσει και ανακαλύπτετε αμπελοφιλοσοφιες για να καλύψετε τους μοιχους ποθους σας.

To αποτέλεσμα είναι: 53 - 16...

Είμαι ο αποκαλούμενος "δημοσκόπος". Από σήμερα θα ενημερώνω, (εφόσον το σχόλιό μου αναρτάται...), σχετικά με τους αριθμούς των φιλονεοδημοκρατικών λαο των φιλοσυριζαίϊκων σχολίων, τα οποία θα αναρτώνται σε άρθρα των καθημερινών blogs του "Πρώτου Θέματος", στα οποία θα έχουν αναρτηθεί σχόλιά μου, όπως πράττει κάθε πολιτικός επιστήμων... Χθες, στο άρθρο "Πέντε πράγματα για την κρίση" του Γιάννη Μακρυγιάννη, αναρτήθηκαν 69 σχόλια. Το αποτέλεσμα είναι 53 - 16, υπέρ των φιλονεοδημοκρατικών σχόλιων.

Συριζαίοι, ηρωοποιήσατε τον νεοδημοκράτη "δημοσκόπο"...

Υπάρχει ένας νεοδημοκράτης σχολιαστής, ο "δημοσκόπος", ο οποίος ασχολείται κυρίως με την παρουσίαση και τον σχολιασμό των δημοσκοπήσεων. Παρατηρώ, ότι οι συριζαίοι σχολιαστές δεν αντισχολιάζουν τις δημοσκοπήσεις τις οποίες παρουσιάζει, (προφανώς διότι τα ευρήματά τους είναι καταστροφικά για τον Σύριζα...), αλλά επιτίθενται προσωπικά κατά του νεοδημοκράτη "δημοσκόπου"... Το αποτέλεσμα είναι να έχουν ηρωοποιήσει τον "δημοσκόπο" και να τον έχουν καταστήσει απόλυτα πειστικό. Με απλά λόγια, αδυνατώντας να χτυπήσουν τον γάϊδαρο, χτυπούν το σαμάρι. Εντελώς άσκοπα και απολύτως αναποτελεσματικά.

Διαπίστωση

ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΆΡΔΙΑ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΑΝΤΜΙΝ ΠΟΥ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΕΙ, ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΞΕΦΤΙΛΙΣΕΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ... Έλα κοψτο κι αυτο. Το εμμισθο τρολ χρειάζεται την προστασία σου😉

ΓΙΩΡΓΟΣ

Η πλακα ξερεις ποια ειναι χαζουλη? Οτι το τρολ που σε μιμειται/αντιγραφει εχει τραβηξει την ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ πολυ περισοτερο απο εσενα~ χαχαχαχαχαχα! Θυμασαι ποσοι του απαντουσαν? χιχιχιχιχιχι! Εσενα κατα πως φαινεται σε εχουν ολοι χ@σμ@νο χαχαχαχαχαχαχα!! Ως και οι ομοιδεατες σου οι Νεοδημοκρατες σε εχουν φτυσμενο! χαχαχαχαχααχχαχα!! Βεβαια αυτο το γνωριζεις και ο ιδιος, και σε ποναει..... (25 ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΣΤΟ ΤΡΟΛ. ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ )

ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ

ΟΠΩΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΧΟΛΕΡΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ .

Απλή ερώτηση που αναμένει απλή απάντηση.

Κατά τον "δημοσκόπο", σύμφωνα με την πλέον πρόσφατη δημοσκόπηση, (της Pulse, την 02-04-2020), η Νέα Δημοκρατία έχει απόλυτη πλειοψηφία 50,28 % και ο Σύριζα έχει 24,58 %. Δηλαδή, η διαφορά Νέας Δημοκρατίας - Σύριζα είναι 25,70 %. Με άλλα λόγια, ο Σύριζα έχει ποσοστό μικρότερο και από το μισό του ποσοστού της Νέας Δημοκρατίας, (δηλαδή, έχει ποσοστό 24,58 %, το διπλάσιο του οποίου είναι 49,16 %, άρα υπολείπεται του ποσοστού 50,28 % της Νέας Δημοκρατίας κατά: (50,28 % - 49,16 %) = 1,12 %). Η απλή ερώτησή μου προς κάθε συριζαίο είναι η εξής: Αποδέχεσθε τα στοιχεία του "δημοσκόπου";;; Αναμένω απλή απάντηση. Είτε σκέτο ΝΑΙ, είτε αιτιολογημένο ΟΧΙ.

Ανειλικρινής συριζαίος.

ΟΧΙ, διότι πρόκειται για συνωμοσία του παγκόσμιου κεφαλαίου εναντίον του λαοπρόβλήτου ηγέτη της ριζοσπαστικής αριστεράς Αλέξη Τσίπρα του ολίγιστου.

Ειλικρινής συριζαίος.

ΝΑΙ.

Βλάκας συριζαίος.

Τον ήπιαμε.

ΒΙΟΙ ΠΑΡΆΛΛΗΛΟΙ!

Μονο σε δύο χώρες του κόσμου έγιναν δημοσκοπησεις εν μεσω κορωνοιόυ. Ελλάδα κσι Τουρκία!  Και ειναι απολύτως θετικές  για Ερντογάν και Μητσοτάκη!! Η δημοτικότητα του Ταγιπ αυξήθηκε απο τον Φεβρουάριο κατα 14,7% φτάνοντας στο 55,8% όσο και του Κουλη! Χιχιχιχιχιχι!

Τριπλάσιον του "τόσον" και κάτι ακόμα...

Στις 07-07-2019 έγιναν οι εθνικές εκλογές. Η Νέα Δημοκρατία νίκησε, με διαφορά 8,32 % από τον Σύριζα. Δηλαδή, ο Σύριζα τον "άρπαξε" 8,32 % από τη Νέα Δημοκρατία και ας ονομάσουμε αυτή τη διαφορά "τόσον". Σύμφωνα με την πλέον πρόσφατη δημοσκόπηση, (της Pulse, την 02-04-2020), η Νέα Δημοκρατία έχει απόλυτη πλειοψηφία 50,28 % και ο Σύριζα έχει 24,58 %. Δηλαδή, η διαφορά Νέας Δημοκρατίας - Σύριζα είναι 25,70 %. Επειδή 25,70 % = 8,32 % + 8,32 % + 8,32 % + 0,74 %, για να το θέσουμε απλά, ο Σύριζα τον "αρπάζει" τριπλάσιον του "τόσον" και κάτι ακόμα. Απάντηση

Δηλαδή η Νέα Δημοκρατία κέρδισε 10,43 % και ο Σύριζα έχασε 6,95 %...

Με βάση τα στοιχεία τα οποία παραθέτει ο "δημοσκόπος", σε σχέση με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της 07-07-2020, η Νέα Δημοκρατία πήγε από το 39,85 % στο 50,28 %, (κέρδισε 10,43 %) και ο Σύριζα πήγε από το 31,53 % στο 24,58 %, (έχασε 6,95 %)!!!

Να είσαι καλά φίλε!!!

Κλαίω από τα γέλια. Μου έφτιαξες τη μέρα.

Συριζαίοι, το ερώτημα είναι απλούστατο...

Σήμερα, 08-04-2020, τον "αρπάζετε" από τη Νέα Δημοκρατία τριπλάσιον του "τόσον" και κάτι ακόμα ή ο σχολιαστής αυτός ψεύδεται;;;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία