Οι ασκήσεις που (μάλλον) κάνεις λάθος στο γυμναστήριο

Οι ασκήσεις που (μάλλον) κάνεις λάθος στο γυμναστήριο

Δες τα βίντεο και καν’ τις σωστά!


Οι ασκήσεις που (μάλλον) κάνεις λάθος στο γυμναστήριο
Ξεκίνησες γυμναστήριο με ενθουσιασμό αλλά την επομένη σηκώθηκες κουρασμένος, αντί ανανεωμένος, με πόνους σε πόδια, πλάτη και αυχένα; Είσαι σίγουρος ότι έκανες τις ασκήσεις σου σωστά;
 
Εκτός από τα ομαδικά προγράμματα που πραγματοποιούνται στα γυμναστήρια υπό την καθοδήγηση των γυμναστών, τα όργανα προσφέρουν ό,τι χρειάζεσαι για να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση, να δυναμώσεις τον κορμό σου και να διατηρήσεις την εμφάνισή σου στα επίπεδα που θες. Όλα αυτά μόνο αν τα χρησιμοποιείς σωστά. Διαφορετικά, η λάθος εκτέλεση των ασκήσεων είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει τραυματισμούς, αλλά και να σου ρίξει τη διάθεση για άθληση.
 
Συνεπώς, το πρώτο βήμα είναι να συμβουλευτείς έναν personal trainer, καθώς ακόμα και αν ξέρεις ποια είναι η σωστή στάση για μια συγκεκριμένη άσκηση, υπάρχουν μικρές και σημαντικές λεπτομέρειες που είναι δύσκολο να τις προσέξεις.
 
Κλείσιμο
Απευθυνθήκαμε στους ειδικούς και ρωτήσαμε τα PLANET Fitness and More
τι πρέπει να προσέχουμε στις ασκήσεις που όλοι επιλέγουμε να κάνουμε είτε στα μηχανήματα του γυμναστηρίου είτε στο σπίτι μας.

Παρακάτω θα δεις μερικά από τα πιο συνηθισμένα λάθη στις δημοφιλέστερες ασκήσεις, ποιοι είναι οι κίνδυνοι και πώς θα τα αποφύγεις για να γυμναστείς σωστά:

Οπισθολαίμιες έλξεις για πλάτη



Εμπροσθολαίμιες έλξεις



Καθίσματα



Γλουτοί



Δικέφαλοι




Περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες και τις προσφορές που διαθέτουν τα PLANET Fitness and More στα club τους στην Αττική μπορείτε να βρείτε στις παρακάτω σελίδες: 

https://planetfitness.gr/

https://www.facebook.com/planetfitness.gr/

https://www.instagram.com/planetfitness.gr/


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης