LIVE

Κορωνοϊός

Γύρος Ιρλανδίας

Γύρος Ιρλανδίας
Ιρλανδία, η Χώρα των Κελτων, το γοητευτικό νησί με τη ματιά του Versus travel

Κιλλάρνευ - Μπέλφαστ - Δουβλίνο - Βράχος του Κάσελ - Κορκ - Δαχτυλίδι του Κέρυ Μπέρρεν

Κάστρο Μπανράττυ - Βράχοι Μόχερ - Λόντον Ντέρρυ - Εθνικό μουσείο Ιρλανδίας

1η μέρα:
Αθήνα - Δουβλίνο 
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Δουβλίνο με την AEGEAN AIRLINES . Άφιξη μεταφορά και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4* 

2η μέρα: Δουβλίνο - Πανοραμική ξενάγηση  πόλης με επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο Ιρλανδίας
Μετά το πρόγευμα θα  αναχωρήσουμε για τη ξενάγησή μας  στο Δουβλίνο. Θα περάσουμε από το αριστούργημα του 18ου αιώνα το παλαιό  Τελωνείο όπου θα περπατήσουμε διαμέσου του περίφημου κολλεγίου της Αγίας  Τριάδας και θα επισκεφτούμε τους θησαυρούς του Εθνικού Αρχαιολογικού  Μουσείου. Με το πούλμαν μας θα γυρίσουμε το μεγαλύτερο μέρος της πόλης  περνώντας την Εθνική Πινακοθήκη, το Κάστρο του Δουβλίνου, τον Άγιο  Πατρίκιο, τον Καθεδρικό καθεδρικό του Χριστού, θα επισκεφθούμε το  φημισμένο κολλέγιo Trinity όπου στη βιβλιοθήκη του θα θαυμάσουμε το  ιστορικό Book of Cells .Φυσικά δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε το  μεγαλύτερο αστικό πάρκο της Ευρώπης, το Φοίνιξ Πάρκ καθώς και το  αποστακτήριο ουίσκυ Jameson και  τις εγκαταστάσεις της ζυθοποιίας  Guinness εφ’ όσον το επιτρέπει ο χρόνος μας. Το βράδυ θα επισκεφθούμε την  περιοχή Temple Bar όπου θα απολαύσουμε ένα ποτήρι μπύρα ακούγοντας  ζωντανή ιρλανδέζικη μουσική σε ένα από τα πολυσύχναστα μπαρ της  περιοχής.

3η μέρα: Δουβλίνο - Βράχος του Κάσελ - Κορκ - Κιλλάρνευ  
Πρόγευμα και αναχώρηση για την κομητεία Κέρυ. Πρώτος σταθμός ο  Βράχος του Κάσελ. Δεσπόζει επάνω από την πόλη την βάση του την αποτελεί  ένας ογκόλιθος ύψους 61 μ.(Αποτελούσε το κέντρο πολιτικής και  θρησκευτικής εξουσίας της περιοχής). Συνεχίζουμε για την πόλη Κορκ , τη  δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της  Ιρλανδίας. Περιήγηση στην πόλη. Τέλος  αναχώρηση για την κομητεία του Κέρρυ, γνωστή και ως «Το Βασίλειο». Άφιξη  στο μυθικό κάστρο  ξενοδοχείο DUNLOE CASTLE ένα  ρομαντικό κρησφύγετο στην άγρια ομορφιά του Κιλλάρνευ. Δείπνο.

4η μέρα: Δακτυλίδι του Κέρυ και παρακολούθηση Ιρλανδέζικης βραδιάς  
Το δαχτυλίδι του Κέρυ αποτελεί την πιο διάσημη πανοραμική διαδρομή της  Ιρλανδίας. Θα περάσουμε από το γραφικό χωριό Κιλόγκρλιν, στη συνέχεια θα  αναχωρήσουμε προς το Γκλενμπέι όπου η απότομη βουνοπλαγιά επιτρέπει  πανοραμική θέα προς τη χερσόνησο και τον κόλπο του Ντίνγκλ. Θα περάσουμε  από το χωριό Καχιρσαiβίν, γενέτειρα του Εθνικού Ήρωα Ντάνιελ Ο`Κόνελ και  στη συνέχεια θα φτάσουμε στην πόλη Γουότερβιλ όπου πέρασε αρκετά χρόνια  της ζωής του ο Charly Chaplin. Συνεχίζουμε μέσα από τα βουνά μέχρι το  φαράγγι στην τοποθεσία Μόλ και μέχρι το σημείο Λέιντις Βιού απ’ όπου θα  απολαύσουμε τη μαγευτική θέα προς τις διάσημες λίμνες του εθνικού Δρυμού  του Κιλλάρνευ. Η περιοχή θυμίζει χαρακτηριστικά τα νορβηγικά Φιορδ. Το  απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο. Το βράδυ προαιρετικά θα  αναχωρήσουμε για το κέντρο της πόλης όπου, σε ένα εξαιρετικό πολuχώρο θα  έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τον παραδοσιακό Ιρλανδέζικο χορό  RIVER DANCE καθώς και να ακούσουμε παραδοσιακές Ιρλανδέζικες μπαλάντες. 

5η μέρα: Κέρυ – Mπανράττυ Castle - Βράχοι Μόχερ – περιοχή Μπέρρεν – Γκόλγουει  
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την πόλη Galway  ταξιδεύοντας μέσα  από την περιοχή του Μπέρρεν. Πρώτη μας επίσκεψη είναι το κάστρο  Μπανράττυ, πάνω στον ποταμό Shannon στα περίχωρα της βιομηχανικής πόλης  Limerick. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στους Βράχους του Μόχερ. Θα  συνεχίσουμετη διαδρομή μας μέσα από την ιδιόμορφη περιοχή Μπέρρεν όπου  βλέπουμε μια ιδιότυπη  διαστρωμάτωση ασβεστολιθικών πετρωμάτων. 
 Συνεχίζουμε για την πανέμορφη επαρχιακή πόλη Galway χτισμένη πάνω στον  ομόνυμο κόλπο. Τακτοποίηση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4*  . Δείπνο και στη συνέχεια  νυχτερινή περιήγηση της νεανικής πόλης (το 45% του πληθυσμού είναι  φοιτητές ηλικίας κάτω των 28 ετών). 

 6η μέρα: Galway - Μεγαλιθικό Καροουμορ – Sligo - (Λόντον) Ντέρυ.
 Μετά το πρόγευμά θα κατευθυνθούμε βόρεια στην πόλη Ντέρυ (ή Λόντονντέρυ  όπως την αποκαλούν οι Ιρλανδοί προτεστάντες) περνώντας από το μεγαλιθικό  νεκροταφείο του Καροουμορ (σημαντικό μνημείο της λίθινης εποχής στον  ευρωπαϊκό χώρο) έξω από την πόλη του Σλάιγκο. Στη συνέχεια θα  περιηγηθούμε στην πόλη του Sligo  την γενέτειρα των ιρλανδών συγγραφέων  Γειτς. Κατόπιν θα συνεχίσουμε  προς τη Β.Ιρλανδία και θα φθάσουμε αργά το  απόγευμα στην πόλη Ντέρυ. Τακτοποίηση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4*  μας και περιήγηση  της πόλης –τείχος όπως ονομάζεται η ιστορική πόλη καθότι τα τείχη της  δεν αλώθηκαν ποτέ. Δείπνο . 

7η μέρα: Ντέρυ - Giant’s Causeway - Μπέλφαστ  
Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε το Δρόμο του Γίγαντα (Τζάιαντς  Κόζγουέϊ). Το φαινόμενο που συναντάται στο Τζάιαντς  Κόζγουέϊ  σχηματίστηκε πριν από 60 εκατομμύρια χρόνια και πλέον, όταν καυτή λάβα  εκτοξεύτηκε στην επιφάνεια της γης, η θάλασσα κρύωσε απότομα τη λάβα κι  έτσι δημιουργήθηκαν 40 χιλιάδες πολυγωνικοί κώνοι. Τοποθεσία που  αποτελεί παγκόσμιο κληροδότημα της UNESCO. Κατόπιν θα αναχωρήσουμε για τη  θρυλική πόλη του Μπέλφαστ. Αργά το απόγευμα άφιξη και τακτοποίηση στο  επιλεγμένο ξενοδοχείο HILTON BELFAST 5*. Δείπνο.

8η μέρα: Μπέλφαστ – Δουβλίνο – Αθήνα 
Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για μια πανοραμική ξενάγηση της πόλης  θρύλος και πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας. Θα ξεκινήσουμε με το κυρτό  ρολόι, θα θαυμάσουμε το κτίριο της όπερας, το Δημαρχείο, το Πανεπιστήμιο  της Βασίλισσας, και την παμπ Κράουν Μπαρ που χρονολογείται από το 1885. Θα κατευθυνθούμε κατόπιν στο Δυτικό Μπέλφαστ όπου θα ξεναγηθούμε στην  περιοχή των εχθροπραξιών και του σημερινού τείχους της Ειρήνης όπου θα  φωτογραφίσουμε τα πολλαπλά και σημαντικά γκράφιτι. Επίσης θα  επισκεφθούμε το Dock όπου κατασκευάστηκε ο Τιτανικός. Μετά τη ξενάγηση συνεχίζουμε το ταξίδι για το Δουβλίνο και το αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής .

Σημείωση: Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τον Αύγουστο η διανυκτέρευση στο Dunloe ενδέχεται να αντικατασταθεί με ξενοδοχείο 4*. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

Δείτε αναλυτικά ολόκληρο το πρόγραμμα του Manessis Travel

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης