Βαρκελώνη - Μαγιόρκα

Βαρκελώνη - Μαγιόρκα

1μέρα:Αθήνα-Βαρκελώνη

Βαρκελώνη - Μαγιόρκα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την  Βαρκελώνη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ξεκινάμε αμέσως για την πρώτη μας περιπατητική  ξενάγηση στο κέντρο της Βαρκελώνης. Θα περπατήσουμε την Ράμπλας τον διασημότερο πεζόδρομο  με την αγορά   των λουλουδιών της, με τους υπαίθριους καλλιτέχνες  θα δούμε την βρύση καναλέτας για   να πιείτε νερό για να ξαναεπιστρέψετε στην Βαρκελώνη σύμφωνα με μία τοπική παράδοση. Είναι επίσης το σημείο συνάντησης των οπαδών της πιο επιτυχημένης ομάδας του 21 αιώνα, της Μπαρτσελόνα. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την κεντρική αγορά τροφίμων και φρούτων την La Boqueria  ακολουθεί  η  διάσημη λυρική σκηνή   και τελευταία μας στάση η  πλατεία Ρεάλ η οποία είναι μια τυπική Ισπανική πλατεία με καμάρες. Απολαύστε τον καφέ σας ή το φαγητό σας σε ένα από τα πολλά μαγαζιά που βρίσκονται γύρω - γύρω από την γραφική πλατεία.

2η μέρα
:Βαρκελώνη
Κλείσιμο
Πρωινο και η  ξενάγηση μας αρχίζει από την κεντρική πλατεία της Βαρκελώνης την Plaza Catalunia. Θα διασχίσουμε την περίφημη λεωφόρο Paseo de gracia με τα πιο ακριβά καταστήματα της πόλης και τα ωραιότερα σπίτια  με γνωστότερα την Casa Batllo και Casa Mila του μεγάλου Antonio Gaudi , θα δούμε από κοντά   και το άλλο  αριστούργημά του την περίφημη εκκλησία Sagrada Familia. Συνεχίζουμε  περνώντας από το Porto Olympico, το Ολυμπιακό χωριό  την Barceloneta και θα ανηφορήσουμε στο λόφο Montjuik όπου βρίσκεται το ολυμπιακό στάδιο  .Θα σταματήσουμε  στο Ισπανικό χωριό, που κατασκευάστηκε για την παγκόσμια έκθεση του 1929. Η ξενάγηση μας θα τελειώσει στο ιστορικό κέντρο της πόλης με την περίφημη γοτθική συνοικία  το παλάτι των καθολικών βασιλιάδων και ο καθεδρικός ναός. Για το βράδυ  σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε Φλαμένγκο .

3η μέρα:
Βαρκελώνη-Girona-Fiqueres
Πρωινό και ξεκινάμε για την γενέτειρα του Σαλβαδόρ Νταλί το Figueres μέσα από μια  πανέμορφη διαδρομή  φτάνουμε στο μουσείο θέατρο   το οποιο είναι  πιο επισκέψιμο μουσείο στην Καταλονία και  περιλαμβάνει την μεγαλύτερη συλλογή έργων του Νταλί στον κόσμο .Συνεχίζουμε  για την πόλη της Girona όπου θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό της Πανάγιας με το μεγαλύτερο κλίτος γοτθικού ναού στον κόσμο .Επίσης θα περπατήσουμε στο εβραϊκό προάστιο, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα στην Ευρώπη . Η Girona με το ποτάμι της τον Οναρ και τα ζωγραφιστά σπιτάκια στις όχθες του ποταμού  θυμίζουν αρκετά  την  Φλωρεντία. 

4η μέρα :
Βαρκελώνη
Πρωινό  και ημέρα ελεύθερη .  Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε τα έργα των δύο μεγαλυτέρων αρχιτεκτόνων του Αντόνιο Γκαουντί και του Λουίς Ντομένεκ Μουντανέρ, αναφερόμαστε στο πάρκο Γκουέλ και το νοσοκομείο του Σαν Πάμπλο, μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο.Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Camp nou, το γήπεδο της φημισμένης Μπαρτσελόνα,.

5η μέρα:
Βαρκελώνη-Μαγιόρκα
Πρωινό , μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Μαγιόρκα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη για να εξερευνήσετε την όμορφη  Πάλμα. 

6η μέρα :
Μαγιόρκα
Πρωινό  στο ξενοδοχείο και αρχιζει  η ξενάγηση της Πάλμας όπου  θα θαυμάσουμε το Καθεδρικό  Ναό  έναν επιβλητικό ναό Γοτθικού ρυθμού και σύμβολο της πόλης , θα δούμε το υπέροχο κτίριο  του χρηματιστηρίου, την περίφημη Λόγχα του 16ου αιώνα, το παλάτι Αλμουδαίνα και τέλος θα επισκεφθούμε  το κάστρο Μπελβέρ απ’ όπου θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της πόλης και του κόλπου της Πάλμας με την γεμάτο σκάφη μαρίνα της .Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο χρονος  ελευθερος  για  μπάνιο στις όμορφες παραλίες της Παλμας . Απόγευμα ελεύθερο   

7η μέρα :
Μαγιόρκα
Πρωινό και ημέρα ελεύθερη .Σας προτείνουμε μια  επίσκεψη σε ένα από τα πιο γνωστά σπήλαια  της  Μαγιορκα  και το μεγαλύτερο που είναι το   «Σπήλαια του Δράκου». Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού  στο γραφικό ψαροχώρι του Πόρτο Χρίστο. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε   για το γνωστο   εργοστάσιο Μαργαριταριών το περίφημο Majorica  απ’ όπου μπορείτε να αγοράσετε τα μαργαριτάρια σας  . 

8η μέρα: Μαγιόρκα
Πρωινό ,ημέρα ελεύθερη . Σας προτείνουμε μια  εκδρομή στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού   με  τα δεκάδες γραφικά χωριά, και στο βορειότερο άκρο του νησιού στο ακρωτήρι Φορμεντορ  όπου μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας στα καταγάλανα νερά του. Μια άλλη πρόταση είναι  το μοναστήρι της Granza, το χωριό Valdemosa  το Son Moroig, το μoναστήρι LLUC.  Αργά το απόγευμα μεταφορα  στο αεροδρόμιο και πτήση για την  Αθήνα.

Σημείωση: Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας. 

Δείτε αναλυτικά ολόκληρο το πρόγραμμα του Manessis Travel





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης