Η διάσημη όπερα Μποέμ του Τζάκομο Πουτσίνι έρχεται στο Θέατρο Ολύμπια

Η διάσημη όπερα Μποέμ του Τζάκομο Πουτσίνι έρχεται στο Θέατρο Ολύμπια

Ένα από τα πιο κλασικά και δημοφιλή έργα του οπερατικού ρεπερτορίου, η συγκλονιστική Μποέμ του Πουτσίνι θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης περιόδου στο θέατρο Ολύμπια. Η Εθνική Λυρική Σκηνή επιστρέφει σε μία από τις παλαιότερες παραγωγές της που αγαπήθηκαν από το κοινό, τη Μποέμ, στη εκδοχή της από τη διάσημη Ιταλίδα σκηνοθέτρια Λίνα Βερτμύλλερ, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού με ένα εξαιρετικό καστ πρωταγωνιστών

Η διάσημη όπερα Μποέμ του Τζάκομο Πουτσίνι έρχεται στο Θέατρο Ολύμπια
Εικόνες που μοιάζουν βγαλμένες από νοσταλγικές καρτ-ποστάλ γεμάτες χρώμα, με σκηνικά και κοστούμια εμπνευσμένα από το Παρίσι του Τουλούζ-Λωτρέκ, θα ζωντανέψουν και πάλι στο Θέατρο Ολύμπια. Η υπόθεση αφορά τον έρωτα ανάμεσα στον ποιητή Ροντόλφο και στη ράφτρα Μιμή με φόντο το παγωμένο Χριστουγεννιάτικο Παρίσι, από τη στιγμή που συναντιούνται έως το θάνατο της κοπέλας από φυματίωση. 

Όχι άδικα, η Μποέμ θεωρείται μια όπερα για τους νέους και γι’ αυτούς που μένουν πάντα νέοι, και συνδυάζει υπέροχο θέαμα, συγκινητική ιστορία, ακραία συναισθήματα και μοναδική μουσική. Πολλοί φίλοι της όπερας τη θεωρούν το πιο κατάλληλο έργο για να γνωρίσει και να αγαπήσει ένας νέος θεατής το λυρικό θέατρο. Ο Πουτσίνι με την μουσική του περιγράφει, μεταφέροντας με τρόπο συγκλονιστικό στον θεατή, όλη την παλέτα των συναισθημάτων - από τον μεγάλο έρωτα έως την απόγνωση.

Κλείσιμο
Στο Παρίσι του Τουλούζ Λωτρέκ, με τις παγωμένες σοφίτες και τα καπνισμένα μπιστρό, τοποθέτησε η Λίνα Βερτμύλλερ την Μποέμ του Πουτσίνι, επιλέγοντας μια σκηνοθετική γραμμή απολύτως συνεπή στο πνεύμα του έργου. Μια διαχρονική παραγωγή που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Ολύμπια την δεκαετία του '90, καταφέρνει να παραμένει φρέσκια έως και σήμερα και να συγκινεί το κοινό. Για επτά παραστάσεις, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, την εποχή όπου όλα τα λυρικά θέατρα του κόσμου επαναλαμβάνουν σταθερά το δράμα της τρυφερής Μιμής και του ποιητή Ροντόλφο. 
Στους βασικούς ρόλους οι μονωδοί της ΕΛΣ: Τσέλια Κοστέα, Γιάννης Χριστόπουλος, Μαρία Κόκκα, Μαρία Παλάσκα, Τάσος Αποστόλου, Πέτρος Μαγουλάς, Άκης Λαλούσης, Ζαφείρης Κουτελιέρης κ.α.

Με την Ορχήστρα, τη Χορωδία και Μονωδούς της ΕΛΣ

Τιμές Εισιτηρίων €15, €25, €30, €40, €50, €55 - Φοιτητικό, παιδικό €10 - Περιορισμένης ορατότητας €10, €15, €17, €25

Στην δεύτερη παράσταση της παραγωγής, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015, θα διατεθούν 150 εισιτήρια για ανέργους, στην τιμή των €5.  

10, 11, 12, 13, 15, 16, 17 Δεκεμβρίου 2015 στις 20.00

Μουσική διεύθυνση Μύρων Μιχαηλίδης
Σκηνοθεσία Λίνα Βερτμύλλερ
Αναβίωση σκηνοθεσίας: Κατερίνα Πετσατώδη
Σκηνικά - κοστούμια: Eνρίκο Γιομπ
Φωτισμοί: θ.α. 
Διεύθυνση Χορωδίας: Aγαθάγγελος Γεωργακάτος
Διεύθυνση Παιδικής Χορωδίας: Μάτα Κατσούλη 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης