Ο Όσκαρ Γκρένινγκ, 96 ετών, πρώην μέλος των Ες-Ες και λογιστής στο ναζιστικό στρατόπεδο θανάτου του Άουσβιτς, θα εκτίσει στη φυλακή, παρά την προχωρημένη ηλικία του, την ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών που του έχει επιβληθεί, ανακοίνωσε σήμερα γερμανικό δικαστήριο.
«Βασισμένο στις απόψεις των ειδικών, το δικαστήριο θεωρεί πως ο καταδικασθείς μπορεί να εκτίσει την ποινή του παρά τη μεγάλη ηλικία του», εξηγεί σε ανακοίνωσή του το δικαστήριο του Τσέλε (κεντρική Γερμανία), δύο χρόνια μετά την καταδίκη του Γκρένινγκ.
Πολλές από τις αλλαγές που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση υποτιμώνται ή μένουν χωρίς φροντίδα, παρότι μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής, τις σχέσεις και την καθημερινότητα.
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Στο πιο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων, που ξεχωρίζει για τις καταγάλανες παραλίες και τα καταπράσινα πευκοδάση συνεχίστηκε στις αρχές του Φθινοπώρου (7 - 9 Σεπτεμβρίου) το πρόγραμμα Plastic Free Greece, με παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς που αποδείχτηκαν εξαιρετικά αποδοτικοί.