Η Τουρκία «σφυροκοπά» Κούρδους στο Βόρειο Ιράκ

Η Τουρκία «σφυροκοπά» Κούρδους στο Βόρειο Ιράκ

Διεθνείς αναλυτές κάνουν λόγο για την εφαρμογή των «συνεπειών» που είχε αναφέρει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει του δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας

Η Τουρκία «σφυροκοπά» Κούρδους στο Βόρειο Ιράκ
Αποφασισμένος να δείξει ότι δεν θα ανεχθεί την ύπαρξη κουρδικού κράτους στα σύνορα της χώρας του, εμφανίζεται ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς οι τουρκικές δυνάμεις και η αεροπορία σφυροκοπούν θέσεις των Κούρδων του PKK στο Βόρειο Ιράκ.

Διεθνείς αναλυτές συνδέουν τη μεγάλη αυτή επιχείρηση με τις πρόσφατες οργισμένες αντιδράσεις και τις απειλές της τουρκικής ηγεσίας ενόψει του δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας των Κούρδων στο Ιράκ. Ο Ερντογάν έκανε λόγο για «συνέπειες», οι οποίες προφανώς άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους, μετά την αποφασιστικότητα που εκδήλωσαν οι Κούρδοι για το δημοψήφισμα, παρά την απαγόρευση από το ιρακινό κοινοβούλιο.
Κλείσιμο

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού στρατού επιβεβαίωσε τις επιχειρήσεις στο Βόρειο Ιράκ εναντίον των Κούρδων, τους οποίους χαρακτήρισε -για μία ακόμη φορά- «τρομοκράτες», στις περιοχές Ζαπ, Μέτινα και Αβασίν Μπασιγιάν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης