Το Τελ Αβίβ «ξηλώνει» τους ανιχνευτές μετάλλων στο Όρος του Ναού της Ιερουσαλήμ

Το Τελ Αβίβ «ξηλώνει» τους ανιχνευτές μετάλλων στο Όρος του Ναού της Ιερουσαλήμ

Οι Παλαιστίνοι έχουν εξαγριωθεί, θεωρώντας ότι πρόκειται για απόπειρα των Ισραηλινών να ελέγξουν τον ιερό χώρο, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν αιματηρές συγκρούσεις - Γιατί αλλάξει ο τρόπος επιθεώρησης της περιοχής


Το Τελ Αβίβ «ξηλώνει» τους ανιχνευτές μετάλλων στο Όρος του Ναού της Ιερουσαλήμ
Η κυβέρνηση του Τελ Αβίβ αποφάσισε να «ξηλώσει» τους ανιχνευτές μετάλλων στο Όρος του Ναού της Ιερουσαλήμ, μία κίνηση που έχει προκαλέσει «θύελλα» αντιδράσεων από την πλευρά των Παλαιστινίων, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν αιματηρές συγκρούσεις.

   
Το Ισραήλ είχε αποφασίσει να τοποθετήσει ανιχνευτές μετάλλων στο Όρος του Ναού (η Πλατεία των Τεμενών για τους Μουσουλμάνους) με το επιχείρημα ότι γινόταν διακίνηση όπλων από διάφορες ομάδες.

Κλείσιμο
Τελικά το υπουργικό συμβούλιο του Τελ Αβίβ αποφάσισε να χρησιμοποιήσει άλλα σύγχρονα μέσα για την ασφάλεια των πολιτών, όπως αναφέρει το BBC.
 
Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού,ΜπέντζαμινΝετανιάχου,ανακοίνωσε ότι,το υπουργικό συμβούλιο αποδέχθηκε τη σύσταση όλων των αρχών ασφαλείας να αλλάξει ο τρόπος επιθεώρησης της περιοχής και στη θέση των ανιχνευτών μετάλλων,να χρησιμοποιηθούν μέσα προηγμένης τεχνολογίας.

Η ισραηλινή κυβέρνηση είναι έτοιμη να δαπανήσει το ποσό των 28 εκατομμυρίων δολαρίων για το νέο εξοπλισμό ασφαλείας, ο οποίος θα τεθεί σε λειτουργία τους επόμενους έξι μήνες. Στην περιοχή θα ενισχυθεί επίσης η αστυνομική παρουσία.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι,οι Παλαιστίνιοι είχαν καταγγείλει την τοποθέτηση ανιχνευτών μετάλλου στις εισόδους της πλατείας και σε ένδειξη διαμαρτυρίας είχαν αποφασίσει να μην πηγαίνουν να προσεύχονται στην πλατεία των Τεμενών αλλά στην παλιά πόλη.
 
Η ένταση στις διμερείς σχέσεις ενισχύθηκε μετά την ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας πριν από δύο 24ωρα προς το Ισραήλ και τους Ισραηλινούς να απαντούν με πυρά κατά θέσεων της Χαμάς. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης