Εκτινάχτηκε μετά το Brexit o αριθμός των Βρετανών που έλαβαν τη γερμανική υπηκοότητα

Εκτινάχτηκε μετά το Brexit o αριθμός των Βρετανών που έλαβαν τη γερμανική υπηκοότητα

Αύξηση κατά 361% το 2016 - Αναμένεται πολύ μεγαλύτερος ο αριθμός, φέτος 

Εκτινάχτηκε μετά το Brexit o αριθμός των Βρετανών που έλαβαν τη γερμανική υπηκοότητα
Ο αριθμός των Βρετανών που έλαβαν την γερμανική υπηκοότητα εκτινάχθηκε κατά 361% το 2016, ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, με πολλούς να ανησυχούν ότι οι εκλογές θα κάνουν δυσκολότερη στο μέλλον την παραμονή και εργασία εντός της ΕΕ.

Συνολικά, 2.865 Βρετανοί έλαβαν τον περασμένο χρόνο την γερμανική υπηκοότητα, αύξηση που ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερη φέτος καθώς απαιτούνται αρκετοί μήνες για να λάβει κάποιος γερμανικό διαβατήριο.

«Η σύνδεση με το Brexit είναι ξεκάθαρη», σχολίασε η Υπηρεσία.

Κλείσιμο
Κάποιοι Βρετανοί ενδεχομένως να ανησυχούν ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε σκληρό Brexit, αφήνοντας την χώρα εκτός της ενιαίας αγοράς και περιορίζοντας την ελευθερία των μετακινήσεων εντός του μπλοκ.

Η Βρετανία αναμένεται να αποχωρήσει από την ΕΕ το 2019, αλλά η εκλογική αποτυχία της Τερέζα Μέι την περασμένη εβδομάδα, έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με το τι είδους συμφωνία για το Brexit θα επιτευχθεί.


Η Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι συνολικά 110.400 ξένοι έλαβαν πέρυσι την γερμανική υπηκοότητα, αύξηση κατά 2,9% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, με το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης να παρατηρείται σε Βρετανούς.

Οι περισσότεροι που έλαβαν γερμανική υπηκοότητα είναι Τούρκοι παρότι ο αριθμός αυτός, 16.290, είναι μειωμένος κατά 17,3% σε σχέση με τον περασμένο χρόνο. Περίπου 6.632 Πολωνοί έλαβαν την γερμανική υπηκοότητα το 2016, αύξηση 11,3%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης