Συναγερμός από τις ΗΠΑ για χτύπημα σε τουριστικές περιοχές της Τουρκίας

Συναγερμός από τις ΗΠΑ για χτύπημα σε τουριστικές περιοχές της Τουρκίας

Η αμερικανική πρεσβεία προειδοποιεί για «βάσιμες απειλές» που αφορούν πλατείες και αποβάθρες στην Κωνσταντινούπολη και την Αττάλεια

Συναγερμός από τις ΗΠΑ για χτύπημα σε τουριστικές περιοχές της Τουρκίας
Επείγον μήνυμα στους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία να είναι προσεκτικοί λόγω «βάσιμων απειλών» για επιθέσεις σε τουριστικές περιοχές εξέδωσε η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα.

«Η αμερικανική διπλωματική αποστολή στην Τουρκία θα ήθελε να ενημερώσει τους αμερικανούς πολίτες ότι υπάρχουν βάσιμες απειλές για τουριστικές περιοχές και ειδικότερα για πλατείες και αποβάθρες στην Κωνσταντινούπολη και την Αττάλεια» αναφέρεται στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη.

Στην Τουρκία από τις αρχές του χρόνου έχουν καταγραφεί τέσσερις επιθέσεις αυτοκτονίας, δύο εκ των οποίων έχουν πραγματοποιηθεί από το Ιλσαμικό Κράτος ενώ για άλλες δύο την ευθύνη έχουν αναλάβει κουρδικές οργανώσεις.

Στην τελευταία επίθεση σε εμπορική περιοχή της Κωνσταντινούπολης έχασαν τη ζωή τους τρεις Ισραηλινοί και ένας Ιρανός ενώ τον Ιανουάριο είχαν σκοτωθεί δώδεκα Γερμανοί τουρίστες από επίθεση στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Πόλης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης