Βρετανία: Γνωρίστε τον 26χρονο που κάνει μια καλή πράξη κάθε μέρα

Βρετανία: Γνωρίστε τον 26χρονο που κάνει μια καλή πράξη κάθε μέρα

Η φιλανθρωπία-φιλανθρωπία, αλλά έβγαλε και λεφτά από αυτό...

Βρετανία: Γνωρίστε τον 26χρονο που κάνει μια καλή πράξη κάθε μέρα
Όταν τον προηγούμενο Ιανουάριο ο Luke Cameron από το Cheltenham της Αγγλίας  αποφάσισε να κάνει μία καλή πράξη κάθε μέρα δεν περίμενε ότι θα άλλαζε όλη του η ζωή.  Αφορμή για αυτή την ιδέα στάθηκε ο θάνατος από καρκίνο μιας πολύ καλής και στενής οικογενειακής φίλης. Ξεκίνησε με τη δημιουργία ενός blog στο οποίο κατέγραφε την καθημερινή του καλή πράξη αποκτώντας παράλληλα αρκετούς φανατικούς αναγνώστες.

Οι καλές πράξεις περιελάμβαναν από το να βγάζει έξω τα σκουπίδια των ηλικιωμένων γειτόνων, να φτιάχνει γλυκά και να τα μοιράζει σε φίλους και συγγενείς μέχρι και το να αγοράζει γεύματα σε εστιατόρια για αγνώστους. Πλήρωσε ακόμα και το πετρέλαιο ενός αγνώστου που βρισκόταν τυχαία δίπλα του στην ουρά στα ταμεία.

Κλείσιμο
Γενικότερα ο Luke υπολογίζει ότι έχει ξοδέψει περίπου 3.000 λίρες τον τελευταίο έναν χρόνο σε καλές πράξεις παρά το γεγονός ότι εργάζεται σαν πωλητής μερικής απασχόλησης. Λέει χαρακτηριστικά ότι «σε μια εποχή που το μόνο μου μας ενδιαφέρει είναι να βγάζουμε selfies και να τις ανεβάζουμε στο instagram ξεχνάμε να ενδιαφερόμαστε για τον διπλανό μας και μας νοιάζει μόνο ο εαυτός μας. Η γενιά μας είναι τόσο απασχολημένη με τον εαυτό της που αδιαφορεί για το πώς περνούν οι άλλοι».



Ο Luke αναφέρει ότι παρά το γεγονός ότι  το blog του είχε αρκετούς θαυμαστές υπήρχαν και πολλοί που αμφισβητούσαν τις καλές του προθέσεις. Κυριαρχούσε ο σκεπτικισμός και αρκετοί πίστευαν ότι το έκανε με σκοπό να πάρει κάτι για αντάλλαγμα.

Ο θάνατος της Maura μιας γυναίκας που την είχε σαν μητέρα του και η οποία  βοηθούσε ανιδιοτελώς όλο τον κόσμο και που εκτιμούσε και θαύμαζε για τον γενναιόδωρο αυτό τρόπο ζωής της τον ενέπνευσε να συνεχίσει κατά κάποιο τρόπο το έργο της. Την 1η Ιανουαρίου του περασμένου έτους αποφάσισε να ξεκινήσει την εκστρατεία των καλών πράξεων. Στην αρχή η βοήθεια που προσέφερε ήταν απλή από το να δώσει ψηλά σε μια γυναίκα για να πληρώσει το πάρκινγκ της μέχρι να μοιράσει φαγητό σε άστεγους.  



Ο Luke στην πορεία δήλωσε συμμετοχή σε ένα διαγωνισμό του  Εθνικού Κέντρου Βοήθειας ο οποίος θα αναδείκνυε τον Εθνικό Διευθυντή Φιλανθρωπίας για το 2015. Οι καλές του πράξεις έπεισαν τους διοργανωτές ότι είναι ο καταλληλότερος για αυτή τη θέση και έτσι την επόμενη χρονιά ο 26χρονός θα ταξιδεύει σε όλη την Αγγλία και θα επιβλέπει 45 φιλανθρωπικά ιδρύματα.

 

Αποφάσισε να συνεχίσει την προσωπική του εκστρατεία για ακόμη ένα χρόνο καθώς πιστεύει ότι αυτή η διαδικασία θεράπευσε την ψυχή του, άλλαξε τον τρόπο που έβλεπε τα πράγματα και τον έμαθε πλέον να εκτιμά. Κατάλαβε πως όταν βοηθάμε τους συνανθρώπους μας, στην ουσία βοηθάμε και τον ίδιο μας τον εαυτό. Από απλός εργαζόμενος σε ένα κατάστημα έκανε το όνειρο του να βοηθάει τους συνανθρώπους του πραγματικότητα και αναδείχθηκε σε Εθνικό Διευθυντή Φιλανθρωπίας για το 2015. Έφτιαξε επίσης κάρτες με τις οποίες μπορείς να εκφράζεις συναισθήματα αγάπης και ευγνωμοσύνης σε φίλους και συγγενείς. Το 25 των εσόδων από τις κάρτες δίνεται στο Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιολογίας.

Μας προτρέπει να προσπαθήσουμε και εμείς να κάνουμε μια μικρή καλή πράξη κάθε μέρα και σύντομα θα δούμε αλλαγή στη ζωή μας.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης