Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές με δεκάδες νεκρούς Παλαιστίνιους

Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές με δεκάδες νεκρούς Παλαιστίνιους

Άλλοι 18 νεκροί Παλαιστίνιοι το Σάββατο - Επίθεση χερσαίων δυνάμεων του Ισραήλ σε θέση της Χαμάς

Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές με δεκάδες νεκρούς Παλαιστίνιους
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι εχθροπραξίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων. Συνολικά 18 σκοτώθηκαν και περίπου 50 ακόμα τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή της αστυνομίας στη Γάζα, μετά την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έλαβε χώρα το Σάββατο. Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσαν την Κυριακή μέσα ενημέρωσης, καταδρομείς του πολεμικού Ναυτικού του Ισραήλ επιτέθηκαν σε θέση της Χαμάς, από όπου είχαν εκτοξευτεί πύραυλοι από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ.

Ο Ασράφ αλ-Κέντρα, εκπρόσωπος των παλαιστινιακών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, δήλωσε ότι ο διοικητής της αστυνομίας, Ταϊσέρ αλ-Μπατς, έχει διακομιστεί σε νοσοκομείο, ενώ η κατάσταση της υγείας του θεωρείται κρίσιμη. Το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει, επικαλούμενο δηλώσεις αυτόπτων μαρτύρων, ότι ισραηλινά αεροσκάφη εκτόξευσαν αρχικά μια προειδοποιητική ρουκέτα έξω από το σπίτι του αλ-Μπατς, πριν το καταστρέψουν ολοσχερώς με δύο ακόμα πυραύλους. Η επίθεση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν άνθρωποι που βρίσκονταν εκείνη την ώρα σε γειτονικό τζαμί.

Ο αλ-Κέντρα δήλωσε ότι 156 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και τουλάχιστον 1.065 έχουν τραυματιστεί από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι ισραηλινές επιθέσεις. Περισσότερα από τα δύο τρίτα των θυμάτων ήταν άμαχοι, τόνισε.

Κλείσιμο
Επίσης, το βράδυ του Σαββάτου ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε προειδοποίηση στους κατοίκους του βόρειου τμήματος της Γάζας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για «τη δική τους ασφάλεια».

«Δεν είναι ασφαλές να βρίσκονται κοντά στη Χαμάς», αναφέρεται σε ανακοίνωση που ανάρτησε ο στρατός μέσω Twitter.

Με αφορμή τον αυξανόμενο αριθμό των νεκρών, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών κάλεσε για κατάπαυση του πυρός και την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Σειρήνες ήχησαν το Σάββατο και στο Τελ Αβίβ, καθώς η Χαμάς ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει μπαράζ επιθέσεων στην παραθαλάσσια πόλη. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε ότι ο «Σιδερένιος Θόλος», το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας του Ισραήλ, αναχαίτισε έναν πύραυλο που είχε στόχο το Τελ Αβίβ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θα κάνει πίσω έως ότου σταματήσουν οι παλαιστινιακές επιθέσεις με πυραύλους, ενώ δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν θα ενδώσει στις διεθνείς πιέσεις.

Στο μεταξύ, μέσα ενημέρωση μετέδωσαν την Κυριακή πως καταδρομείς του πολεμικού Ναυτικού του Ισραήλ επιτέθηκαν σε θέση της Χαμάς, από όπου είχαν εκτοξευτεί πύραυλοι από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ.

Όπως μεταδόθηκε από τη ραδιοφωνική συχνότητα του στρατού, χρησιμοποιήθηκαν χερσαία στρατεύματα κοντά σε πόλη της Γάζας, πρώτη φορά μετά την τελευταία επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ.

Τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης με αντάρτες της Χαμάς, αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα Times of Israel. Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο επικαλείται παλαιστινιακές πηγές, τρεις μαχητές της Χαμάς σκοτώθηκαν την Κυριακή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης