Παλαιό Φάληρο: Νταής ιδιοκτήτης σκύλου έστειλε στο νοσοκομείο 75χρονο

Παλαιό Φάληρο: Νταής ιδιοκτήτης σκύλου έστειλε στο νοσοκομείο 75χρονο

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η σύζυγος του άτυχου άνδρα ο 30χρονος τον έσπρωξε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και τώρα να βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα

Παλαιό Φάληρο: Νταής ιδιοκτήτης σκύλου έστειλε στο νοσοκομείο 75χρονο
Ένα απίστευτο περιστατικό φέρνει στο φως της δημοσιότητας η σύζυγος ενός 75χρονου άνδρα ο οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο από τον ιδιοκτήτη ενός μεγαλόσωμου σκύλου.

Με επιστολή της που δημοσιεύει το
geitoniamou.gr η γυναίκα καταγγέλλει ότι μετά την επίθεση ο σύζυγός της υποφέρει από σοβαρά τραύματα και δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί. Σύμφωνα με την καταγγελία ο ηλικιωμένος άντρας που έχει προβλήματα όρασης, καθόταν με τους φίλους του σε ένα παγκάκι όταν τον πλησίασε ένα μεγαλόσωμο σκυλί (έφτασε μέχρι το πρόσωπό του καταγγέλλει η σύζυγος).

Κλείσιμο
Έκανε παρατήρηση στον ιδιοκτήτη του και εκείνος άρχισε να τον βρίζει. Όταν ο 75χρονος σηκώθηκε να φύγει, ο ιδιοκτήτης του σκύλου, τον έσπρωξε από πίσω με αποτέλεσμα να πέσει κάτω και να σπάσει χέρι και πόδι. 

Χειρουργήθηκε με 40 ράμματα στο ισχίο και γύψο στο χέρι και τώρα βρίσκεται σε αναπηρική πολυθρόνα, ανίκανος να αυτοεξυπηρετηθεί.

Η επιστολή της κυρίας Γιούλης Καρουσάκη:

«Μόλις τώρα διάβασα για τον άγριο ξυλοδαρμό του υπαλλήλου του Δήμου Αλίμου και ένιωσα να με πνίγει η οργή για αυτόν τον νταή που συντηρεί την ανυπαρξία της ψυχής του μέσα από ένα σκύλο! Έχω απέναντί μου τον σύζυγό μου ανίκανο να αυτοεξυπηρετηθεί, ο οποίος πριν από ένα μήνα τον έσπρωξε ένας ιδιοκτήτης σκύλου τόσο δυνατά που έπεσε κάτω και έσπασε το ισχίο του και το δεξί του χέρι.

Χειρουργήθηκε με 40 ράμματα στο ισχίο και γύψο στο χέρι, και τώρα είναι στο σπίτι, ίσα που καταφέρνω να τον βάλω στην αναπηρική με φυσικοθεραπείες και ειδικό κρεβάτι με ειδικό στρώμα και άλλα συναφή για τέτοιου είδους χειρουργικές επεμβάσεις.

Ο λόγος; Γιατί ο σύζυγός μου με 8% όραση που καθόταν με τρεις φίλους του σε μια καφετέρια βγήκε στο παγκάκι έξω ακριβώς από την καφετέρια να πάρει λίγο αέρα και ξαφνικά ένα σκυλί μεγαλόσωμο, έφτασε μέχρι το πρόσωπό του. Τρόμαξε, φοβήθηκε και είπε στον ιδιοκτήτη του σκύλου να τον μαζέψει γιατί κόντεψε να τον δαγκώσει.

Εκείνος άρχισε να τον βρίζει με τα χειρότερα λόγια ο σύζυγός μου έκανε στροφή να φύγει και τότε ο νταής άφησε το λουρί στην κοπέλα του και πήγε πισώπλατα και τον κτύπησε στη μέση, πίσω και δεξιά. Με αποτέλεσμα να πέσει κάτω και να σπάσει δεξί χέρι και πόδι. Έφυγε ο νταής και ακόμη τον ψάχνουμε δεν κάθισε να υποστεί τις συνέπειες, δειλός και άνανδρος το έβαλε στα πόδια!

Πως γίνεται ένας 30 χρόνων να κτυπήσει και να στείλει στο νοσοκομείο έναν 75 ετών που θα μπορούσε να ήταν και πατέρας του; Άλλο αγαπώ τα ζώα και άλλο τα βάζω πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Πριν λίγο καιρό δυο παιδάκια έχασαν τη ζωή τους από επίθεση σκύλου.
Λίγα χρόνια πριν βρίσκαμε ζώα σκοτωμένα στους δρόμους, δείγμα έλλειψης πολιτισμού της χώρας που γέννησε τον πολιτισμό. Και πάλι έλλειψη πολιτισμού είναι όταν χάνει κανείς το μέτρο και δεν αξιολογεί σωστά την ανθρώπινη ζωή σε σχέση με αυτήν των ζώων. Όλοι μας έχουμε κατοικίδια αλλά οφείλουμε πρωτίστως να ξέρουμε τις υποχρεώσεις μας όταν τα βγάζουμε έξω και μετά τα δικαιώματα τους,γιατί και αυτά έχουν δικαιώματα,σαν πλάσματα του Θεού.

Ένας ηλικιωμένος που κάθεται σε ένα παγκάκι δεν είναι υποχρεωμένος να δεχθεί στο πρόσωπό του τη γλώσσα και τα δόντια ενός σκύλου. Μπορεί να τρομάξει και να πάθει η καρδιά του, μπορεί να έχει κάνει μία εγχείρηση στα μάτια του, μπορεί να έχει αλλεργία, για χίλιους λόγους δεν επιθυμεί. Πρέπει να γίνει σεβαστό και οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν υποχρέωση να τηρούν τους νόμους σχετικά με τα ζώα τους. Στο Παλαιο Φάληρο είμαστε οι “σκυφτοί πολίτες”, περπατάμε και κοιτάμε στο έδαφος μήπως και πατήσουμε ακαθαρσίες σκύλων και μπράβο στον Δήμαρχο Αλίμου που πήρε θέση υπέρ του υπαλλήλου του Δήμου, δεν έχει κανείς το δικαίωμα να κτυπήσει κάποιον και να τον στείλει στο νοσοκομείο με βαριές σωματικές βλάβες. Άκουσα ότι τον κτύπησε από άμυνα, έλεος, κλέφτης ήταν και μπήκε στο σπίτι του και αμύνθηκε τόσο πολύ.

Ε, τότε ας αφήσουμε τους ιδιοκτήτες σκύλων να δείχνουν την... υπεροχή τους επειδή κρατούν ένα λουρί. Το πρόβλημα το έχουν οι ιδιοκτήτες σκυλιών και όχι τα σκυλιά.

Στην Ισπανία θανατώνουν τον ταύρο όταν σκοτώσει τον ταυρομάχο και ας έχουν τεράστια έσοδα από το show. Λέμε το αυτονόητο, ότι η ανθρώπινη ζωή υπερέχει αυτής των ζώων, αλλά και στις δυο περιπτώσεις, του Παλαιού Φαλήρου και του Αλίμου το κόμπλεξ των αφεντικών ήταν το πρόβλημα. Εμείς όμως υποφέρουμε από την άνανδρη επίθεση του νταή, ο δικός μου ο άντρας είναι ένα μήνα και πλέον στο κρεβάτι με αφόρητους πόνους, όπως υποφέρει και ο καθαριστής του Δήμου εξ αιτίας των τραυμάτων του. Και μερικά αξιότιμα αφεντικά των σκύλων όπως τα ανωτέρω, κρύβουν τις ανασφάλειες τους τα απωθημένα τους και το τίποτα που κουβαλούν μέσα τους κρατώντας το λουρί ενός σκύλου. Αν τα σκυλιά αυτά είχαν την νοημοσύνη να καταλάβουν τις αποτρόπαιες πράξεις των αφεντικών τους θα τα εγκατέλειπαν να βρούν άλλα αφεντικά από ντροπή και μόνο! Μπράβο στον Δήμαρχο Αλίμου παράδειγμα προς μίμηση».

Με τιμή
Γιούλη Καρουσάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης