Ρίο: «Φιλοσοφία Μαγκάιβερ» στην τελετή έναρξης

Ρίο: «Φιλοσοφία Μαγκάιβερ» στην τελετή έναρξης

«Η τελετή μας θα είναι χαλαρή και cool» ισχυρίζονται οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης - Οι Βραζιλιάνοι φιλοδοξούν να εντυπωσιάσουν την υφήλιο με ένα θέαμα που θα βασίζεται στην αυθόρμητη έμπνευση της στιγμής και όχι στον εκ των προτέρων σχεδιασμό

Ρίο: «Φιλοσοφία Μαγκάιβερ» στην τελετή έναρξης
Οι περικοπές στον προϋπολογισμό, η έλλειψη χρόνου και οι υψηλές απαιτήσεις του εγχειρήματος υποχρεώνουν τους Βραζιλιάνους διοργανωτές να αυτοσχεδιάσουν για την πολυαναμενόμενη τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Στο «πνεύμα του Μαγκάιβερ» ή, κατά την τοπική έκφραση, με τη φιλοσοφία «gambiarra» η οποία βασίζεται εξ ολοκλήρου στην αυθόρμητη έμπνευση της στιγμής και όχι στον εκ των προτέρων σχεδιασμό, οι Βραζιλιάνοι φιλοδοξούν να εντυπωσιάσουν την υφήλιο. Στις 20:00 τοπική ώρα (02:00 ώρα Ελλάδας, στο ξημέρωμα του Σαββάτου) θα δοθεί το σύνθημα της έναρξης για τη μεγάλη φιέστα.

Ενώ πολλοί ήδη προεξοφλούν ότι οι Ολυμπιακοί του Ρίο θα αποδείξουν ότι η Βραζιλία ήταν ανέτοιμη, αν όχι εντελώς ακατάλληλη ως χώρα για να φιλοξενήσει το πιο σημαντικό αθλητικό γεγονός του πλανήτη, οι υπεύθυνοι αισιοδοξούν ότι, τελικά, όλα θα πάνε καλά. Ωστόσο, μόλις ένα 24ωρο πριν από την τελετή έναρξης στο στάδιο Μαρακανά, ένας Ρώσος διπλωμάτης καταδίωξε και, σύμφωνα με πληροφορίες, πυροβόλησε και σκότωσε έναν ληστή. Το περιστατικό αυτό συνέβη στην περιοχή των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Ρίο και επιβάρυνε ακόμη περισσότερο το κλίμα.

Ειδικά, πάντως, για την τελετή έναρξης, οι διοργανωτές κάνουν επίμονα λόγο για «ευχάριστες εκπλήξεις» που έχουν κρατηθεί μυστικές, τονίζοντας ότι, παρά τις δυσχέρειες, η Βραζιλία θα παρουσιάσει ένα αξέχαστο θέαμα. Η έμφαση του σόου αναμένεται να δοθεί στη μοναδικότητα του πλούτου που παρουσιάζει το φυσικό περιβάλλον, η χλωρίδα και η πανίδα αυτής της αχανούς χώρας. Επίσης, μαζί με την προβολή της Βραζιλίας σαν τον «τελευταίο κήπο του κόσμου», θα προβληθεί ιδιαίτερα η πολυφυλετική σύνθεση του λαού της, καθώς ο πληθυσμός συντίθεται από μια πανσπερμία επιμειξιών.

Κλείσιμο
«Η τελετή της Αθήνας το 2004 άφησε εποχή και θεωρείται κλασική. Του Πεκίνου ήταν μεγαλειώδης. Του Λονδίνου λαμπερή. Η δική μας θα είναι χαλαρή και 'cool'» ισχυρίζονται οι υπεύθυνοι, υπενθυμίζοντας ότι η τελετή έναρξης του Ρίο 2016 βασίζεται σε έναν προϋπολογισμό που αντιστοιχεί μόλις στο 10% του κεφαλαίου που είχαν στη διάθεσή τους οι διοργανωτές του Λονδίνου 2012.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα ασφαλείας για την τελετή έναρξης, προφανώς είναι δρακόντεια. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι γύρω από το Μαρακανά έχουν αποκλειστεί από τις αστυνομικές αρχές 38 δρόμοι που οδηγούν στο θρυλικό στάδιο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης