Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξομοιώνει τους αλυτρωτικούς χάρτες των Σκοπιανών με τους χάρτες στα ελληνικά σχολεία

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξομοιώνει τους αλυτρωτικούς χάρτες των Σκοπιανών με τους χάρτες στα ελληνικά σχολεία

«Για πολλά χρόνια οι χάρτες στους τοίχους των ελληνικών σχολικών αιθουσών απεικόνιζαν και τα σύνορα της συνθήκης των Σεβρών. Πιστεύει κανείς ότι οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση είχε την πρόθεση να διεκδικήσει κάτι από τα απεικονιζόμενα;» υποστηρίζει η βουλευτής Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξομοιώνει τους αλυτρωτικούς χάρτες των Σκοπιανών με τους χάρτες στα ελληνικά σχολεία
Σε ανιστόρητη εξομοίωση των αλυτρωτικών χαρτών των Σκοπιανών
με τους χάρτες που υπήρχαν στις σχολικές αίθουσες των ελληνικών σχολείων προχώρησε η βουλευτής Σερρών του
ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να πείσουν το κομματικό ακροατήριό τους για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα της ονομασίας του γειτονικού κρατιδίου προβαίνουν σε ιστορικές ακροβασίες δίνοντας συγχωροχάρτι στον αλυτρωτισμό των Σκοπίων εις βάρος της χώρας μας. 

Κλείσιμο
Η Μακεδόνισσα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε άρθρο της στην εφημερίδα «ΕΠΟΧΗ» επιχειρηματολογεί περί της μη ύπαρξης πραγματικής απειλής από τα Σκόπια μιλώντας για «την δήθεν απειλούμενη ακεραιότητα της πατρίδας μας», αναφέροντας: «Απομένει στους πολίτες και τις πολίτισσες, που επηρεασμένοι/ες από αταβιστικούς φόβους για την δήθεν απειλούμενη ακεραιότητα της πατρίδας παραβρέθηκαν στο συλλαλητήριο, να συνειδητοποιήσουν ότι χρησιμοποιήθηκαν στην προεκλογική φιέστα κάποιων που φρόντισαν να καμουφλάρουν τους πραγματικούς σκοπούς τους, ώστε να μην ξαναπέσουν σε παρόμοια παγίδα». 

Η κυρία Σταμπουλή υποστηρίζει ότι «όσο για το αν υπάρχει πραγματική απειλή, αρκεί να λάβει κανείς υπόψη, πέρα από την προσθήκη στο άρθρο 3 του Συντάγματος της γείτονος όπου αναφέρεται ότι η χώρα "δεν έχει εδαφικές αξιώσεις έναντι οποιουδήποτε γειτονικού κράτους", την κατάσταση των υποτυπωδών ένοπλων δυνάμεών της. Μένει, βέβαια, ο χάρτης, που επισείεται σαν φόβητρο διότι περιλαμβάνει, εκτός από το ‘σερβικό’ κατά την ορολογία της εποχής, και το ελληνικό και το βουλγαρικό κομμάτι της γεωγραφικής περιοχής της οθωμανικής αυτοκρατορίας που προσδιορίστηκε ως ‘Μακεδονία’ στο συνέδριο του Βερολίνου το 1878 και μοιράστηκε στις νικήτριες των βαλκανικών πολέμων με τη συνθήκη του Βουκουρεστίου το 1913». 

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα η κυβερνητική βουλευτής αναπτύσσει ένα αυθαίρετο σκεπτικό για να πείσει για τις αγαθές προθέσεις των Σκοπιανών συγκρίνοντας τους αλυτρωτικούς χάρτες του που περιλαμβάνουν περιοχές της ελληνικής επικράτειας με τους χάρτες που ήταν αναρτημένοι στα ελληνικά σχολεία κατά το παρελθόν. «Όμως, η απεικόνιση ενός ιστορικού γεγονότος δεν σημαίνει και πρόθεση παρέμβασης στα αποτελέσματά του: για πολλά χρόνια οι χάρτες στους τοίχους των ελληνικών σχολικών αιθουσών απεικόνιζαν εκτός από τα πραγματικά σύνορα της Ελλάδας και τα σύνορα της συνθήκης των Σεβρών. Πιστεύει κανείς ότι οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση είχε την πρόθεση να διεκδικήσει κάτι από τα απεικονιζόμενα;».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης