Λοβέρδος από Βουλή: Άνανδρη η επίθεση του πρωθυπουργού στον Θέμο Αναστασιάδη και την οικογένειά του

Λοβέρδος από Βουλή: Άνανδρη η επίθεση του πρωθυπουργού στον Θέμο Αναστασιάδη και την οικογένειά του

«Eίναι υποχρέωση της εφημερίδας να προβάλει τα θέματα και της κυβέρνησης να απαντά» τόνισε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης 

Λοβέρδος από Βουλή: Άνανδρη η επίθεση του πρωθυπουργού στον Θέμο Αναστασιάδη και την οικογένειά του
Ως «αυταρχικό λαϊκιστή» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο Ανδρέας Λοβέρδος
επισημαίνοντας ότι ο
Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε προσωπικές επιθέσεις κατά του Θέμου Αναστασιάδη επειδή ενοχλήθηκε από τις αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος
για τις παράνομες προσλήψεις της κυβέρνησης. 
Κλείσιμο

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής υπενθύμισε ότι το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει συστήσει στους πολιτικούς να αποδέχονται την κριτική από τα ΜΜΕ  όσο σκληρή και αν είναι και πρόσθεσε για τον κ. Τσίπρα: «στην χθεσινη του ομιλία στην Βουλή επιτέθηκε με προσωπική αναφορά στον ιδιοκτήτη του Πρώτου Θέματος. Το έκανε γιατί τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας αναφέρονται σε θέματα παράνομων προσλήψεων. Είναι υποχρέωση της εφημερίδας να προβάλει και να αναδεικνύει τα θέματα και είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να απαντά». 

Ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε μάλιστα πως η επίθεση του πρωθυπουργού ήταν «άνανδρη» καθώς αντί να απαντήσει για τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «απάντησε με αναφορές σε ανήλικα τέκνα. 

«Eίναι υποχρέωση της εφημερίδας να προβάλει τα θέματα και της κυβέρνησης να απαντά» επανέλαβε ο ίδιος σε άλλο σημείο για να προσθέσει «δεν είναι Δημοκρατία να απαντάει με το που μένουν τα παιδιά σου. Αυτό είναι άνανδρη επίθεση».



Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου από το βήμα της Βουλής:

Θέλω να αναφερθώ, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, σε ένα ζήτημα που προέκυψε από την πραγματικότητα, αλλά το στρογγύλεψε ως επιχείρημα ο Πρωθυπουργός της χώρας χθες. Την ομιλία του και την πρακτική των δύο ετών νομίζω ότι μπορεί να την αποδώσει εύστοχα ο τίτλος «λαϊκίστικος αυταρχισμός». Πάμε τώρα σε τρία θέματα λαϊκίστικου αυταρχισμού που χθες ακούστηκαν στη Βουλή των Ελλήνων από τον Πρωθυπουργό.

Το πρώτο θέμα έχει να κάνει με τον ΔΟΛ. Όλη η Αντιπολίτευση του έκανε μια κριτική για την τοποθέτηση του κ. Μουλόπουλου. Ο Πρωθυπουργός απάντησε στη Βουλή χθες, στο πλαίσιο του «πουλάμε τρέλα»: «Γιατί; Και ο κ. Καψής μετά από την υπουργία του δεν γύρισε σε μια δουλειά; Ο κ. Μιχελάκης δεν έγινε διευθυντής ειδήσεων στον ΑΝΤ1;» Αυτό λέμε, το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να γυρίζει στο επάγγελμά του; Βεβαίως, κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να γυρίσει στο επάγγελμά του, και ο κ. Μουλόπουλος και ο κ. Αμυράς και όλοι μας, όσοι έχουμε εργασία, όσοι έχουμε επαγγέλματα. Γιατί υπάρχουν εδώ και ανεπάγγελτοι. Όμως όσοι έχουμε επαγγέλματα, όταν ο λαός μάς αποδοκιμάσει, θα γυρίσουμε στα επαγγέλματά μας.

Εδώ δεν πρόκειται περί αυτού. Εδώ πρόκειται περί τοποθετήσεως κομισαρίου. Εδώ τοποθετήθηκε κομισάριος, διότι ο κ. Μουλόπουλος δεν επέστρεψε ως δημοσιογράφος στον ΔΟΛ. Νομίζω ότι είναι συνταξιούχος. Ως τι επέστρεψε; Ως δημοσιογράφος απλός για να γράφει; Ως ειδικός επί της διαρρύθμισης «κόκκινων» δανείων, δηλαδή θα πάει στις τράπεζες και θα ανοίξουν οι πόρτες διότι ξέρει τα θέματα;  Ή ως τοποτηρητής μιας πολιτικής συμφωνίας στο πλαίσιο της οποίας απελύθη και ο Δημήτρης Μητρόπουλος την Κυριακή και εμφανίστηκε ως παραίτηση; Ως τι έχει πάει εκεί;

Δεύτερον, ο Πρωθυπουργός επιτίθεται αδίκως στα μέσα ενημέρωσης, γιατί κυρία Υπουργέ, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, από την ομολογία του Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου γνωρίζουμε ότι είναι υποχρέωση του πολιτικού να αποδέχεται την κριτική, όσο οξεία και αν είναι αυτή, ακόμη και εάν ο δημοσιογράφος γράφει βάσει ενδείξεων και όχι αποδείξεων. Αυτό με έχει συγκρατήσει κατά καιρούς από το να κάνω αγωγές και μηνύσεις σε δημοσιογράφους γιατί διαστρέβλωναν την πραγματικότητα και υπέφερα από αυτό.

Εδώ χθες επιτέθηκε με προσωπική αναφορά στον ιδιοκτήτη του «Πρώτου Θέματος», που έγινε άνανδρη όταν πέρασε στα θέματα της οικογένειάς του, για το πού κατοικούν τα παιδιά του. Γιατί; Γιατί τα τελευταία πρωτοσέλιδα αυτής της εφημερίδας αναφέρονται σε θέματα παράνομων προσλήψεων κλπ. Δεν είναι υποχρέωση μιας εφημερίδας εάν έχει ένα θέμα να το προβάλει και της Κυβέρνησης να απαντάει; Αυτό δεν είναι η Δημοκρατία; Δημοκρατία είναι να λες «πού μένουν τα παιδιά σου;» Σε ποιόν το έδειξε αυτό; Εκτιμώ, λοιπόν, ότι αυτή η επίθεση είναι άνανδρη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης