Η κυβέρνηση νομιμοποιεί τις καταλήψεις των σχολείων

Η κυβέρνηση νομιμοποιεί τις καταλήψεις των σχολείων

Νέα διάταξη προβλέπει ότι δεν θα υπάρχει ποινική δίωξη για όποιον παρεμποδίζει ή διακόπτει την ομαλή λειτουργία των δημόσιων σχολείων

Η κυβέρνηση νομιμοποιεί τις καταλήψεις των σχολείων
Την κατάργηση του νόμου για την ομαλή λειτουργία των δημόσιων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την έρευνα.

Σύμφωνα με το άρθρο 45 ο νόμος 2811/2000 καταργείται που σημαίνει– όπως αναφέρεται στην συνοδευτική έκθεση: «καταργείται η διάταξη που προβλέπει την ποινική δίωξη που ασκείται σε όποιον καθ οιονδήποτε τρόπο παρεμποδίζει, διαταράσσει ή διακόπτει την ομαλή λειτουργία των δημόσιων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή παρανόμως παραμένει στους χώρους λειτουργίας αυτών».

Νέες θέσεις για φίλους και κολλητούς

Κλείσιμο
Επίσης, με άλλες διατάξεις η κυβέρνηση αυξάνει τις θέσεις διαφόρων συμβουλίων προκειμένου να βολευτούν ακόμα περισσότεροι κολλητοί και φίλοι.

Συγκεκριμένα, αυξάνονται κατά 4 και ανέρχονται συνολικά σε 11 τα μέλη των Περιφερειακών Συμβουλίων Ερευνας και Τεχνολογίας (ΠΣΕΚ). Με τον τρόπο αυτό οι νέες θέσεις ανέρχονται σε 52.

Επιπροσθέτως, τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνας και Τεχνολογίας από 15 γίνονται 17 ενώ κατά 2 αυξάνονται και οι θέσεις Επιστημονικών Συμβουλίων Ινστιτούτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης