Πρωτοσέλιδο στους FT οι απειλές της κυβέρνησης να μην πληρώσει τη δόση στο ΔΝΤ

Πρωτοσέλιδο στους FT οι απειλές της κυβέρνησης να μην πληρώσει τη δόση στο ΔΝΤ

Οι δηλώσεις Βούτση ότι «τα χρήματα δεν θα δοθούν» αναπαράγονται από όλα τα διεθνή ΜΜΕ

Πρωτοσέλιδο στους FT οι απειλές της κυβέρνησης να μην πληρώσει τη δόση στο ΔΝΤ
Απειλή ή μπλόφα; Οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εσωτερικών , Νίκου Βούτση για αδυναμία καταβολής της επόμενης δόσης στο ΔΝΤ αλλά και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, για κίνδυνο στάσης πληρωμών σχολιάζονται από τον διεθνή Τύπο.

Πρώτο θέμα στη βρετανική έκδοση των Financial Times έγιναν τη Δευτέρα οι απειλές της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν θα καταβάλει την προσεχή δόση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 

Η ανταποκρίτρια των FT στην Αθήνα Κερίν Χόουπ επικαλείται τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση ότι «τα χρήματα δεν θα δοθούν. Δεν υπάρχουν για να δοθούν».

Κλείσιμο
Υπενθυμίζει, μάλιστα, ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μια παρόμοια απειλή στην επιστολή που έστειλε στην Κριστίν Λαγκάρντ πριν από δύο εβδομάδες όσον αφορά τη δόση του Μαΐου η οποία τελικά αποπληρώθηκε με τα χρήματα στο λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας ο οποίος αφορά τη συνδρομή της χώρας στο ΔΝΤ.

Η δημοσιογράφος των FT υποστηρίζει ότι ορισμένοι αξιωματούχοι έχουν αρχίσει να μην λαμβάνουν υπόψη τους αυτές τις απειλές καθώς θεωρούν ότι τις χρησιμοποιεί η Αθήνα ως διαπραγματευτική τακτική.

Ωστόσο αναφέρεται σε δηλώσεις Έλληνα αξιωματούχου με γνώση της οικονομικής κατάστασης της χώρας ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η Αθήνα δεν θα μπορέσει να πληρώσει τις δόσεις στο ΔΝΤ από τις 5 έως τις 19 Ιουνίου.





Le Figaro: Η Αθήνα απειλεί να μην πληρώσει το ΔΝΤ

Η ελληνική κυβέρνηση απειλεί να μην πληρώσει την επόμενη  δόση του ΔΝΤ, γράφει η γαλλική εφημερίδα "Le Figaro" διερωτάται, ωστόσο, αν οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση, είναι μπλόφα. Η συντηρητική εφημερίδα της Γαλλίας σχολιάζει πως, για πρώτη φορά, υπουργός του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα,  λέει ξεκάθαρα πως η Αθήνα δεν μπορεί να επιστρέψει τα χρήματα στους πιστωτές της. «Όλο αυτό το διάστημα, από τότε που ανέλαβε την εξουσία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπήρξε ούτε ένας υπουργός που να δηλώνει ότι ελληνική κυβέρνηση δεν θα αποπληρώσει την επόμενη δόση στο ΔΝΤ. Τώρα όμως αυτό έσπευσε να δηλώσει ο Έλληνας υπουργός Εσωτερικών στην ελληνική τηλεόραση», επισημαίνει η εφημερίδα "Le Figaro".



Bild: Η Αθήνα δεν έχει χρήματα για την επόμενη δόση

Απεικονίζοντας τον Έλληνα υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση, η γερμανική εφημερίδα "Bild"  γράφει ότι η Ελλάδα δεν έχει χρήματα για να πληρώσει την επόμενη δόση στο ΔΝΤ. Η εφημερίδα φιλοξενεί αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Βούτση αλλά και προηγούμενες του Νίκου Φίλη, ο οποίος ειχε πει ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 5 Ιουνίου, οι πιστωτές της της Ελλάδας δεν θα λάβουν χρήματα.


Πρωτοσέλιδο και σε Guardian

Πρωτοσέλιδο και στη βρετανική εφημερίδα "Guardian " η "απειλή" της Ελλάδας, όπως σχολιάζουν τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εσωτερικών, ότι η χώρα δεν θα αποπληρώσει την επόμενη δόση στο ΔΝΤ αν δεν υπάρξει συμφωνία. Το επίμαχο άρθρο φέρει τον τίτλο: "Η Ελλάδα προειδοποιεί ότι δεν θα πληρώσει τις υποχρεώσεις της".

Οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού γίνονται την ώρα που η πλειοψηφία των Ελλήνων στηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο δεν θέλουν η χώρα τους να γυρίσει στην δραχμή, επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα και αναφέρει τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διεξήχθη το Μάιο. Όπως υποστηρίζει, η δημοσκόπηση που διεξήχθη από την φιλοκυβερνητική εφημερίδα "Αυγή", έδειξε ότι το 54% των Ελλήνων υποστηρίζουν τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στους πιστωτές παρά την βαθύτατη ανησυχία ότι η χώρα βρίσκεται στο χείλος της οικονομικής κατάρρευσης. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης