Πίεση στον Τσίπρα και επαίνους στον Σαμαρά από το ΕΛΚ

Πίεση στον Τσίπρα και επαίνους στον Σαμαρά από το ΕΛΚ

«Ο Αντώνης Σαμαράς έβαλε τη χώρα στον δρόμο προς τη σταθερότητα», αναφέρεται στο ανακοινωθέν της συνόδου των ηγετών της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς

Πίεση στον Τσίπρα και επαίνους στον Σαμαρά από το ΕΛΚ
Την αμέριστη στήριξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) τόσο προς την Ελλάδα, όσο και προς το πρόσωπο του εξασφάλισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς που συμμετείχε στη σύνοδο των ηγετών των κεντροδεξιών ευρωπαϊκών κομμάτων που συνήλθε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

«Οι ευρωπαίοι ηγέτες υπογράμμισαν την ετοιμότητά τους να βρεθεί μια λύση στις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και εξέφρασαν την ελπίδα ότι ο πρωθυπουργός Τσίπρας δεν θα θέσει σε κίνδυνο την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, όσο πρωθυπουργός ήταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς», τονίζεται στο ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη σύνοδο του ΕΛΚ.

«Ζητούμε από τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας να μην διακινδυνεύσει την οικονομική πρόοδο που επετεύχθη επί Αντώνη Σαμαρά. Οι θυσίες που έγιναν από τον λαό της Ελλάδας, δεν πρέπει να ρισκάρονται μέσω μιας μονομερούς ενέργειας. Ο πρωθυπουργός Τσίπρας, πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης της Ελλάδας», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση. 

Επισημαίνοντας την «πρόοδο που επετεύχθη επί πρωθυπουργίας Σαμαρά», οι ηγέτες της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς, σημειώνουν: «Η χώρα παρουσιάζει και πάλι ανάπτυξη και η ανεργία μειώνεται. Στην Ελλάδα, όπως στην Ισπανία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο, κυβερνήσεις - μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος πήραν τις σωστές οικονομικές αποφάσεις ώστε να κερδίσουν τους επενδυτές. Είναι παραδεκτό, ότι στην Ελλάδα αυτό ήταν δυσκολότερο, αλλά ο Αντώνης Σαμαράς έβαλε τη χώρα στον δρόμο προς τη σταθερότητα και την επανάκτησης της εμπιστοσύνης».

Κλείσιμο
Συνάντηση με Σαρκοζί

Από την πλευρά του, ο τέως πρωθυπουργός δήλωσε μετά το τέλος της συνόδου ότι συμμετείχε στη συνεδρίαση που είχαν οι συνάδελφοι του από το ΕΛΚ με στόχο να διασφαλίσει την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας, ενώ απευθυνόμενος τόσο εντός, όσο και εκτός της χώρας υπογράμμισε ότι «δεν βοηθάει η αίσθηση αδιεξόδου», η οποία καλλιεργείται στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους Ευρωπαϊους εταίρους.

Ο κ. Σαμαράς αξιοποίησε την ευκαιρία της συμμετοχής του στη συνεδρίαση του ΕΛΚ για σειρά επαφών που είχε στο περιθώριο της συνόδου με ηγέτες από άλλες χώρας. Ειδικότερα, συναντήθηκε με τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί, τον πρόεδρο του ΕΛΚ Γ. Ντολ, τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. Κ. Γιούνκερ, τους πρωθυπουργούς της Ιρλανδίας Ε. Κέννυ, της Ισπανίας Μ. Ραχόι, της Πορτογαλίας Π. Π. Κοέλιο, της Βουλγαρίας Μπ. Μπορίσωφ, της Ουγγαρίας Β. Όρμπαν, της Φινλανδίας Αλ. Στουμπ, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΚ Μ. Μπαρνιέ, τον Επίτροπο Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Γειτονίας και Διαπραγματεύσεων για τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν και την επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Σουηδίας κα Άννα Κίνμπεργκ Μπάτρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης