Το μεγάλο «φάλτσο» των exit polls

Το μεγάλο «φάλτσο» των exit polls

Το μεγαλύτερο στραβοπάτημα εντοπίστηκε στα ποσοστά που έδωσαν στην ΝΔ περιορίζοντας το εύρος της δυναμικής της μεταξύ 23% και 27%

Το μεγάλο «φάλτσο» των exit polls
Φάλτσο για τις εταιρείες δημοσκοπήσεων αποτελεί το πρώτο δείγμα των exit polls που παρουσιάστηκαν το απόγευμα της Κυριακής, επαναφέροντας  στην μνήμη όλων το «μπάχαλο» των μετρήσεων πριν τις εθνικές εκλογές του 2012.

Το μεγαλύτερο στραβοπάτημα εντοπίστηκε στα ποσοστά που έδωσαν στην ΝΔ περιορίζοντας το εύρος της δυναμικής της μεταξύ 23% και 27%.

Ο συνδυασμός τους μάλιστα με τα ποσοστά που εμφάνισαν στον ΣΥΡΙΖΑ -35,5% με 39,5% - οδήγησε σε λάθος πολιτικές εντυπώσεις για το μέλλον της Συγγρού αλλά και προσωπικά του κ. Αντώνη Σαμαρά.

Η εικόνα που δημιουργήθηκε από την εμφάνιση των πρώτων μετρήσεων έδινε ευθέως την εντύπωση ότι η ΝΔ θα υποστεί συντριπτική ήττα με διψήφια διαφορά από το πρώτο κόμμα και κυρίως θα καταγράψει νούμερα σημαντικά μειωμένο από το ποσοστό που έλαβε στις εκλογές του Ιουνίου του 2012. Ως συνέπεια υπήρξε η πυροδότηση ανεξέλεγκτης φημολογίας περι παραιτήσεως του πρώην πρωθυπουργού από την προεδρεία της ΝΔ ενώ ορισμένα υψηλόβαθμα «γαλάζια» στελέχη  οδηγήθηκαν σε πρόωρες δηλώσεις και καταμερισμούς ή αποποίηση ευθυνών.

Κατά τα άλλα πάντως, οι μετρήσεις «έπιασαν» την σειρά των κομμάτων καθώς και το ότι το ΚΙΔΗΣΟ θα μείνει εκτός Βουλής. Επιπροσθέτως, το τελικό δείγμα των exit polls έφερε και σημαντική διόρθωση στα αρχικά αποτελέσματα.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης