Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Μάχη φαίνεται να δίνεται για την τρίτη θέση, ενώ ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο ποια κόμματα θα μείνουν εκτός Βουλής

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις
Σταθερό προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ οι δημοσκοπήσεις που έχουν δει τις τελευταίες ώρες το «φως» της δημοσιότητας, δύο μόλις ημέρες πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση.

Το κόμμα του κ. Αλέξη Τσίπρα φαίνεται να έχει «κλειδώσει» για τα καλά την κορυφή καθώς οι νέες μετρήσεις του δίνουν σταθερό προβάδισμα από 4,4 εως και 10 μονάδες από την ΝΔ.

Ωστόσο, μάχη φαίνεται να δίνεται για την τρίτη θέση, ενώ ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο ποια κόμματα θα μείνουν εκτός Βουλής.

Δημοσκόπηση της εταιρείας GPO
Κλείσιμο
, που πραγματοποιήθηκε για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega δίνει προβάδισμα 6,7 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 33,4%, ενώ η Νέα Δημοκρατία 26,7%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 5,1% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι με 5%, το ΚΚΕ με 4,9%, οι ΑΝΕΛ με 3,5% και το ΚΙΝΗΜΑ με 2,9%. Επίσης, άλλο απαντά το 2,4%, άκυρο/λευκό το 0,4% και οι αναποφάσιστοι ανέρχονται σε 9,3%.

Όσον αφορά στο ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, στην πρώτη θέση έρχεται ο Αντώνης Σαμαράς με 40,1% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 38,6%.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της ΚΑΠΑ Research για την ενημερωτική ιστοσελίδα tovima.gr, που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να  διατηρεί προβάδισμα 3,4 ποσοστιαίων μονάδων έναντι της ΝΔ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, αν σήμερα είχαμε εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν πρώτο κόμμα με 33,5% έναντι 30,1% της ΝΔ. Ακολουθούν με 6,1% η Χρυσή Αυγή, με 5,5% το Ποτάμι, με 5,1% το ΠΑΣΟΚ, με 4,9% το ΚΚΕ, με 2,9% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και με 2,8% το Κίνημα (ΚΙΔΗΣΟ, κόμμα του Γιώργου Ξ/ΔΑ Παπανδρέου). Άλλο Κόμμα 4,2%, Δεν Απαντώ/Άγνωστη Ψήφος 4,9%.

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 75,2 % και η Νέα Δημοκρατία 17,6%.

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 5,2 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της Ν.Δ., σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία MRB, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Star.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,2% και η Ν.Δ 26%. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 6,5%, η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΚΚΕ με 4,5%, το ΠΑΣΟΚ με 4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,2% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,4%. Αδιευκρίνιστη η ψήφος του 13,2% των ερωτηθέντων.

Στην ερώτηση περί καταλληλότερου πρωθυπουργού, τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 37,3% και τον Αλέξη Τσίπρα το 33% των ερωτηθέντων.

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 5 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου και 5,5 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, έναντι της ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού «Action 24».

Συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 32% και η ΝΔ 27%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται «Το Ποτάμι» με 6% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Παράταξη με 5%, το ΚΚΕ με 4,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,5%.

«Άλλο κόμμα» επιλέγει το 4,5% των ερωτηθέντων. Το Λευκό/'Ακυρο/Αποχή εμφανίζει ποσοστό 3,5%, ενώ 6% του δείγματος δήλωσαν αναποφάσιστοι.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων (χωρίς άκυρο, λευκό και αποχή) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 33% και η ΝΔ 27,5%. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 6,5%, η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Παράταξη με 5,5%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,5%.

Αλλά και δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται της ΝΔ με 33,5%.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 33,5% έναντι 26,5% για τη ΝΔ. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Ποτάμι με 7% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, και το ΠΑΣΟΚ με 5%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Μακεδονίας, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μπαίνουν οριακά στη Βουλή με 3,5% ενώ εκτός φαίνεται να μένει το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου με την πρόθεση ψήφου να μην ξεπερνά το 1,5%.

Οι αναποφάσιστοι ισοβαθμούν με 7% στην τρίτη θέση με το Ποτάμι ενώ η αποχή και το λευκό, συγκεντρώνουν αθροιστικά ένα 4%.

Μεγάλη συσπείρωση για το κόμμα της Κουμουνδούρου με τις απώλειες να μην ξεπερνούν το 18% την ώρα που οι μετακινήσεις από τη ΝΔ προς άλλα κόμματα ανέρχονται στο 33%.

Το 20% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι άλλαξαν γνώμη για το κόμμα που τελικά θα ψηφίσουν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ενώ το 6,5% παραδέχεται ότι επηρεάστηκε στην τελική του απόφαση από τις δημοσκοπήσεις. 

Σε χαμηλά επίπεδα φαίνεται να κυμαίνεται η εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων για τις προεκλογικές εξαγγελίες των κομμάτων αφού μόνο ένα 53% περιμένει την εφαρμογή του προγράμματος του κόμματος που προτίθεται να ψηφίσει.

Άλλη μια δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 5,5 μονάδων στο ΣΥΡΙΖΑ. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για τον σταθμό «Bεργίνα TV» στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖ προηγείται με 30,1% έναντι 24,6% της ΝΔ.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 5,5% ενώ ακολουθούν το Ποτάμι με 5% , το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ με 3,9% , οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,2% , το Κίνημα με 1,6% και η ΔΗΜΑΡ με 0,8%.

Προβάδισμα 6,6 μονάδων έναντι της Ν.Δ. σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για λογαριασμό της ΝΕΡΙΤ.

Στη δημοσκόπηση που διεξήχθη τηλεφωνικά σε δείγμα 1.000 ατόμων από την Τετάρτη έως και σήμερα το πρωί, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 32,9%, έναντι 26,3% της Ν.Δ. και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 4,5%, το ΚΚΕ με 3,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,6% και οι Πράσινοι-ΔΗΜΑΡ με 1%.

Η Rass για την εφημερίδα «Επένδυση» δίνει προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, με 4,8 μονάδες στην πρόθεση ψήφου έναντι της ΝΔ.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 31,3%, ενώ η ΝΔ 26,5%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Ποτάμι με 6,4%

Ακολουθούν:

-ΚΚΕ 5,4%
-Χρυσή Αυγή 5,1%
-ΠΑΣΟΚ 4,3%
-Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,8%
-Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 2,5%. 
-Άλλο κόμμα 5,5%
-Λευκό ή άκυρο 1%, 
-Αναποφάσιστοι 8,2%

Την ίδια ώρα η Palmos Analysis που πραγματοποίησε έρευνα για το tvxs εκτοξεύει την υπεροχή ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε 10%.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία τςη έρευνας, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ με 30,2%. Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 20,3% και στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,8%.

Ακολουθούν: 

-Ποτάμι 5,1% 
-ΚΚΕ 4,3% 
-ΠΑΣΟΚ 3,4% 
-ΑΝΕΛ 2,2% 
-ΚΙΔΗΣΟ 1,7% 
-ΛΑΟΣ 1,3% 
-Άλλο κόμμα 4,5%, 
-Αναποφάσιστοι 15,2% 
-«Λευκό – Άκυρο» 1,8%, 
-Αποχή 2,7% 

Στο 2,8% βρίσκεται η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε δημοσκόπηση του καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου, Επαμεινώνδα Πανά, για το makeleio.gr, που παρουσιάστηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό «E».

-ΣΥΡΙΖΑ: 32,1%
-ΝΔ: 29,3%
-ΧΑ: 5,8%
-ΠΑΣΟΚ 5,7%
-Ποτάμι 5,5%
-ΚΚΕ 4,7%
-ΑΝΕΛ 4,1%
-Κίνημα 2,8%
-ΛΑΟΣ 1,3%


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης