Διευκρινίσεις Βενιζέλου: Δεν εννοώ εκλογές αλλά το χρονοδιάγραμμα μπορεί να φέρει κάλπες

Διευκρινίσεις Βενιζέλου: Δεν εννοώ εκλογές αλλά το χρονοδιάγραμμα μπορεί να φέρει κάλπες

Η δήλωση που έκανε από την Ελβετία απευθύνεται και στους εταίρους και στην ελληνική κοινή γνώμη και στην αντιπολίτευση, εξηγούν συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Διευκρινίσεις Βενιζέλου: Δεν εννοώ εκλογές αλλά το χρονοδιάγραμμα μπορεί να φέρει κάλπες
Προανήγγειλε ή όχι πρόωρες εκλογές ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος επιχειρηματολογώντας ότι η τρόικα δεν θέλει να μας αφήσει χωρίς μνημόνιο σε σκληρή επιτήρηση και θέλει εγγυήσεις που μόνο ο ελληνικός λαός μπορεί να δώσει;

Με την δήλωσή του αυτή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης  αφήνει ορθάνοικτο το παράθυρο να στηθούν κάλπες αφού ο ίδιος ομολογεί ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα δεν προχωρά και υπάρχει αδιέξοδο. Στενοί συνεργάτες του ωστόσο λένε ότι η δήλωση που έκανε από την Βασιλεία της Ελβετίας είναι σκοπίμως  διφορούμενη και εξηγούν:

Ως προς την στήριξη του ελληνικού λαού εννοεί την στήριξη από το εσωτερικό μέτωπο. Υπεύθυνη στάση  της αντιπολίτευσης, ενιαία εθνική στάση αναφορικά με την διαπραγμάτευση. Δεν εννοεί εκλογές. Όμως το χρονοδιάγραμμα της διαπραγμάτευσης συμπλέκεται με το χρονοδιάγραμμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας η οποία μπορεί να οδηγήσει σε εκλογές εάν η αντιπολίτευση επιμείνει στην γραμμή μη συναίνεσης. Η δήλωση απευθύνεται και στους εταίρους – τρόικα ώστε να καταλάβουν τα δημοκρατικά και κοινοβουλευτικά όρια. Η δήλωση απευθύνεται και στην ελληνική κοινή γνώμη ώστε να καταλάβει το ουσιαστικό και κρίσιμο διακύβευμα . Η δήλωση απευθύνεται και στην αντιπολίτευση ώστε να αντιληφθεί τις ευθύνες της.
 
Κλείσιμο
Υπο αυτά τα δεδομένα, το περιβάλλον Βενιζέλου δεν αποκλείει να υπάρξει επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα εκτιμούν πως αντί εντός του Φεβρουαρίου η διαδικασία να ξεκινήσει μέσα Ιανουαρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης