Τσίπρας στο Άγιο Όρος: Όποιος δεν το έχει επισκεφθεί, αδικεί τον εαυτό του

Τσίπρας στο Άγιο Όρος: Όποιος δεν το έχει επισκεφθεί, αδικεί τον εαυτό του

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέπτεται έξι μονές της Αθωνικής Πολιτείας, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού - Οι Αγιορείτες πατέρες τον ευχαρίστησαν για την στήριξη που τους παρείχε στο ζήτημα της φορολογικής αντιμετώπισής τους

Τσίπρας στο Άγιο Όρος: Όποιος δεν το έχει επισκεφθεί, αδικεί τον εαυτό του
«Λένε ότι όποιος δεν έχει επισκεφθεί το Άγιον Όρος, αδικεί τον εαυτό του. Και εμείς δεν θέλαμε να  είμαστε αδικημένοι». Με τα λόγια αυτά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε στη διήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί στον Άθω, ύστερα από πρόσκληση της Ιεράς Κοινότητας.

Στη σύντομη ομιλία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στάθηκε στη σημασία στήριξης του Αγίου Όρους από την Πολιτεία. Όπως είπε, υπάρχουν κοινές αντιλήψεις, αλλά και πολλά στοιχεία της Αγιορείτικης ζωής, από τα οποία όλοι μπορούν να παραδειγματιστούν.

Σύμφωνα με το amen.gr, οι Αγιορείτες πατέρες ευχαρίστησαν τον κ.Τσίπρα για την στήριξη που τους προσέφερε στα αιτήματά της Ιεράς Κοινότητας για τη φορολογική αντιμετώπιση της Μοναστικής Πολιτείας.

Κλείσιμο
Αμέσως μετά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Ναό του Πρωτάτου, όπου φυλάσσεται η πανίερη εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί».

Αφού ο Πρωτεπιστάτης π.Συμεών Διονυσιάτης του μίλησε για την ιστορία του ναού, ο κ. Τσίπρας ζήτησε να μείνει για λίγα λεπτά μόνος στο ιερό, όπου και η πανίερη εικόνα.

Ο κ. Τσίπρας σχεδιάζει να επισκεφθεί συνολικά έξι μονές, καθώς και όλα τα μεγάλα έργα που έχει χρηματοδοτήσει η ελληνική πολιτεία και η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα από σημαντικά κοινοτικά προγράμματα. Αναμένεται δε να ενημερωθεί και για προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μονές, ιδίως φορολογικά, αλλά είναι αβέβαιο εάν θα τολμήσει να θέσει από την πλευρά του το μείζον θέμα του άβατου για τις γυναίκες.



Πρόκειται για άλλη μια κίνηση εντυπωσιασμού στο πλαίσιο της κλασικής στροφής και των ανοιγμάτων που κάνουν τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Αυτή την επίσκεψη την προγραμμάτιζε από καιρό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθεια του κόμματός του να αποκαταστήσει πλήρως τις σχέσεις του με την εκκλησία και το… ποίμνιο, που έβλεπε πάντα επιφυλακτικά την αριστερά – και αντιστρόφως.

Ο κ. Τσίπρας είχε εκφράσει την επιθυμία να επισκεφτεί το Άγιο Όρος ήδη από τον Ιανουάριο όταν συνάντησε τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο.
 


Τσίπρας στη Βουλής: Φόρος αίσχος ο ΕΝΦΙΑ
 
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε στο μεταξύ ο Αλέξης Τσίπρας  μιλώντας την Τετάρτη στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο. «Η κυβέρνησή σας φτάνει στο τέλος. Όσο κι αν ξηλώνετε το πουλόβερ της δημοκρατίας, η κυβέρνησης της μεγάλης συμπαράταξης της αριστεράς είναι η μόνη λύση σήμερα για τον τόπο» τόνισε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος έκανε λόγο για «παράλυτη δημοκρατία και ένα κοινοβούλιο απαξιωμένο, "πλυντήριο σκανδάλων"».

Κατά τον κ. Τσίπρα διαμορφώνεται μια «παράδοση κακής και πρόχειρης νομοθέτησης που αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση ειδικών συμφερόντων». Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία και τις επιπτώσεις στους ένστολους αναρωτήθηκε «τι έγινε η αγάπη σας για τους αστυνομικούς; Πόσο υποκριτές μπορεί να γίνεστε με τα προεκλογικά επιδόματα του κοινωνικού μερίσματος; Τιμωρείτε ένα κλάδο που κατάφερε να διατηρήσει υγιή τα επικουρικά ταμεία και τα εφάπαξ. Έχει λογική και ηθική αυτή η στάση της υποκρισίας. Της κολακείας και της ληστείας;», για να απαντήσει ότι «η αληθινή αγάπη του κ. Σαμαρά είναι προς τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «φόρο αίσχος» τον ΕΝΦΙΑ σημειώνοντας ότι «εκατομμύρια νοικοκυριά στενάζουν κάτω από το βάρος του ΕΝΦΙΑ. Βάζει έχοντες και μη έχοντες στον ίδιο παρονομαστή».












 
Φωτογραφίες:amen.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης