Μαλλιά κουβάρια έγιναν στο ΠΑΣΟΚ μετά την ανταρσία του Γιώργου

Μαλλιά κουβάρια έγιναν στο ΠΑΣΟΚ μετά την ανταρσία του Γιώργου

Παρ' ολιγόν συμπλοκή μεταξύ βουλευτών του ΠΑΣΟΚ - Οργή για την στάση Μωραϊτη-Τριαντάφυλλου που κατηγορούνται σαν «θεματοφύλακες» του Παπανδρέου

Μαλλιά κουβάρια έγιναν στο ΠΑΣΟΚ μετά την ανταρσία του Γιώργου
Στα όρια έκρηξης είναι πλέον το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στην ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου της τρόικας και τις διαφοροποιήσεις των Γιώργου Παπανδρέου και Απόστολου Κακλαμάνη.

Η στάση των δύο ιστορικών στελεχών, του πρώην πρωθυπουργού και του πρώην προέδρου της Βουλής, αλλά και οι επιθέσεις που δέχθηκαν από την ηγεσία του κόμματος, συντηρούν ένα ανεξέλεγκτο και πολεμικό κλίμα στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι της Τρίτης παραλίγο να έλθουν στα χέρια βουλευτές μέλη του συντονιστικού οργάνου της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση οι Θάνος Μωραϊτης και Κώστας Τριαντάφυλλος, καταγγέλλοντας μεν ότι «ακόμη και τούτη τη δύσκολη ώρα, κάποιοι προσπαθούν να διχάσουν το κόμμα και την παράταξη», αλλά και καταγγελλόμενοι, ιδίως ο δεύτερος ότι είναι στη γραμμή του περιβάλλοντος Παπανδρέου!

Κλείσιμο
Αφορμή για να ξεκινήσει ο άγριος καβγάς ήταν μία αποστροφή – σύσταση που απηύθυνε προς κάθε πλευρά και προφανώς έχοντας στο μυαλό του τους κυρίους Παπανδρέου και Κακλαμάνη ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Τάκης Ρήγας, ο οποίος ζήτησε από όλους να είναι «προσεκτικοί» στις κινήσεις και τις ενέργειές τους. Αμέσως το λόγο πήραν δύο υφυπουργοί, ο Βασίλης Κεγκέρογλου και η Εύη Χριστοφιλοπούλου, οι τοποθετήσεις των οποίων εξελήφθησαν ως επίθεση και κριτική στους κυρίους Παπανδρέου και Κακλαμάνη – σημειωτέον ότι η κυρία Χριστοφιλοπούλου είχε επιτεθεί στον πρώην πρόεδρο της Βουλής και εντός της Ολομέλειας την Κυριακή το βράδυ, αμέσως μόλις ο τελευταίος ψήφισε παρών στο άρθρο για τις τράπεζες.

Στα όσα λέγονταν εκείνη την ώρα αντέδρασαν έντονα οι δύο νεαροί βουλευτές κύριοι Μωραϊτης και Τριαντάφυλλος, οι οποίοι διατηρούν διαχρονικά καλές σχέσεις με τον κ. Παπανδρέου και ζήτησαν να μην αναπαράγεται το συγκεκριμένο κλίμα σε βάρος των δύο ιστορικών στελεχών.

Ειδικά για τον κ. Τριαντάφυλλο – τον κατά πολύ όλων νεώτερο βουλευτή του οργάνου – υπήρξαν οργισμένες επιθέσεις, με κάποιους να του λένε «ποιος νομίζεις ότι είσαι, τι μας το παίζεις εδώ μέσα, μήπως είσαι θεματοφύλακας του Παπανδρέου και του Κακλαμάνη»! Στην αντιπαράθεση και επικρίνοντας τα δύο ιστορικά στελέχη του κόμματος, μετείχαν βουλευτές όπως ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Μιχάλης Κασσής, ενώ στο χαμό παρενέβη ο κ. Κεγκέρογλου λέγοντας ότι «προφανώς οι Παπανδρέου και Κακλαμάνης ενημερώθηκαν επιλεκτικά από τον Φίλιππο Σαχινίδη (σημείωση: είναι ο υπεύθυνος του ΠΑΣΟΚ για τα τραπεζικά θέματα) και το έπαιξαν μάγκες και ήρωες, ενώ εμείς που ψηφίσαμε υπέρ φανήκαμε οι βλάκες της παρέας»!

Κουβέντα στη κουβέντα, μόλις που αποφεύχθηκαν, λένε πηγές, οι χειροδικίες. Οι Μωραϊτης και Τριαντάφυλλος οργισμένοι από την τροπή της συζήτησης επέλεξαν να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση, χωρίς να διευκρινίσουν μέχρι σε ποιο σημείο θα φτάσουν την αντίδρασή τους. Είναι πάντως δεδομένο ότι η κακή τους σχέση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, γίνεται πλέον ακόμη χειρότερη, ενώ ειδικά για τον κ. Τριαντάφυλλο «βενιζελικοί» βουλευτές έλεγαν ότι παίζει το παιχνίδι της Ρεγγίνας Βάρτζελη, της πιο στενής συνεργάτιδας του  πρώην πρωθυπουργού!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης